36 akutjob til 12.585 langtidsledige | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

36 akutjob til 12.585 langtidsledige

Der er kun slået 36 stillinger op i regeringens akutjobpakke til 3Fs medlemmer. Fagforeningen er utålmodig, og Enhedslisten er bekymret.

Therese Rekling, Berlingske Nyhedsbureau

Antallet af jobopslag, som er henvendt til 3Fs medlemmer, er alarmerende lavt. De 12.585 langtidsledige 3Fere, der er i fare for at miste deres dagpenge, skal deles om 36 jobopslag. Det viser en optælling, som Ekstra Bladet har foretaget.

- Det går alt for langsomt lige nu, siger Per Christensen, der er forbundssekretær i 3F, til avisen.

Regeringens akutjobpakke lægger op til, at der skal slås 12.500 job op i det offentlige og private - øremærket til de mange langtidsledige danskere, der risikerer at miste deres dagpenge i 2013. En tredjedel af jobopslagene skal ifølge regeringens plan rettes mod 3Ferne og gerne inden årsskiftet. Men den plan ser altså ud til at skride, når kun 36 job er slået op indtil nu.

Per Christensen vil nu kontakte 3Fs lokalforeninger for at få dem til at lægge pres på virksomhederne til at skaffe job til de udfaldstruede. Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) lader sig imidlertid ikke hyle ud af de lave tal.

- Vi skal op på 12.500 job, og det håber jeg, at vi kommer snarligt, siger hun til Ekstra Bladet.

Det første akutjob blev opslået den 4. november, og siden er 588 kommet til. Kun 179 af jobbene er ifølge Ugebrevet A4 opslået af private arbejdsgivere, mens 410 job er opslået af det offentlige.

Tophistorier Gå til forsiden