Aaen om Pia K: Hun har ikke været nogen gevinst | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Aaen om Pia K: Hun har ikke været nogen gevinst

Mens de fleste politiske kollegaer roser Pia Kjærsgaard for det, hun har opnået som DF-formand, så har Enhedslistens Frank Aaen ikke meget til overs for den 65-årige politiker.

Michael Ørtz Christiansen og Søren Ploug Lilmoes, Berlingske Nyhedsbureau
Enhedslistens Frank Aaen. Foto: Marie Hald

Venstre, Liberal Alliance, de Radikale og selv Socialdemokraterne og SF sender Pia Kjærsgaard på formandspension med en venlig hilsen og en anerkendelse af Dansk Folkeparti-stifterens politiske talent.

Men Enhedslisten ser ingen grund til at uddele roser, efter Pia Kjærsgaard har offentliggjort, at hun ikke længere vil være partiformand.

- Hun har ikke været nogen gevinst, kan man vist roligt sige. Hun har været med til at tegne et billede af Danmark som et meget intolerant land. Danmark har tidligere haft et ry for at være meget tolerant og solidarisk, men det billede har hun bestemt været med til at ændre, siger Enhedslistens Frank Aaen til Berlingske Nyhedsbureau.

Frank Aaen erkender dog, at Pia Kjærsgaard har været med til at sætte et præg på dansk politik. Men det har ifølge ham ikke været positivt.

- Man kan sagtens sige, at hun er en succes i dansk politik, men det har været på bekostning af de svageste, for eksempel flygtninge, siger han og uddyber:

- Hun har støttet finanslove, der har øget uligheden i Danmark, og lavet skattereformer til gavn for bankdirektører og andre af de rigeste.

Den rutinerede Enhedslisten-profil vil blandt andet huske Pia Kjærsgaard for hendes indvandrerpolitik, som ifølge ham har startet en meget fremmedfjendsk linje i dansk politik. Og selv om Frank Aaen håber, så gør han sig ingen forhåbninger om, at den linje bliver ændret.

- Jeg håber bestemt, at Dansk Folkeparti kommer til at stå svagere, men man kan desværre se, at hendes synspunkter har bredt sig til andre partier. Og jeg er sikker på, at det ikke ændrer noget på Dansk Folkepartis linje, at hun stopper, da de, der skal tage over, har de samme synspunkter, som Pia Kjærsgaard står for, siger Frank Aaen.

Pia Kjærsgaard fortsætter i Dansk Folkeparti som værdiordfører og vil efter planen stille op til næste folketingsvalg.

WEB-TV: Derfor går Pia Kjærsgaard af som formand

 

Tophistorier Gå til forsiden