Anders Rosbo er klar til at genforhandle løn

Direktøren for Rådet for Sikker Trafik er klar til en ny lønforhandling, efter at netop afgåede bestyrelsesformand Tom Behnke har brudt reglerne omkring direktørens lønforhøjelse.

Michael Ørtz Christiansen, Berlingske Nyhedsbureau
Det konservative folketingsmedlem, Tom Behnke, har på egen hånd og i strid med gældende regler givet direktøren i Rådet for Sikker Trafik, Anders Rosbo (foto), lønforhøjelse.

Anders Rosbo har sat sig klar ved forhandlingsbordet, efter at det er kommet frem, at hans lønstigning på 27 procent over fire år som direktør for Rådet for Sikker Trafik ikke er foregået efter forskrifterne.

- Man kan altid foreslå mig at lave en genforhandling af mine vilkår, og skulle det komme dertil, så vil jeg gå positivt ind i det. Jeg har på intet tidspunkt haft nogle bagtanker med de to ganske almindelige lønforhandlinger, som jeg har haft, siger Anders Rosbo til Berlingske Nyhedsbureau.

Så du er klar til at genforhandle din løn?

- Fuldstændig korrekt, understreger Anders Rosbo.

De Konservatives retsordfører Tom Behnke har som formand for Rådet for Sikker Trafik sikret Anders Rosbo lønforhøjelse, bonusordning og kontraktforlængelse uden først at orientere Justitsministeriet eller forretningsudvalget i rådet, sådan som dets vedtægter ellers foreskriver. Det fremgår af en ny rapport fra Rigsrevisionen, som betegner sagen som »alvorlig«.

Og den var altså alvorlig nok til, at Tom Behnke fredag selv valgte at trække sig som formand.

- Det er trist, da vi har været glade for at have Tom som bestyrelsesformand. Han har været god og sympatisk, men det er hans beslutning, siger Anders Rosbo.

Direktøren understreger, at han ikke har haft viden om, at formalia i forbindelse med lønforhandlingerne ikke blev overholdt.

- Det er to helt normale lønforhandlinger, som jeg har haft, og det er brandærgerligt, at det nu er blevet til en historie. Det havde jeg ikke lige set komme, siger Anders Rosbo, der ikke tør spå om, hvorvidt sagen kan få nogle konsekvenser for ham.

- Forretningsudvalget har jo bedt Kammeradvokaten om at komme med en redegørelse, og den vil givetvis danne grundlag for en dialog mellem bestyrelsen og mig, siger han.

Kommentarer

Griskhed er god ting, når blot man er konservativ!

Hvad er det Hr. Anders Rosbo kan, som gør ham fortjent til en så fyrstelig gage? Bonus-løn for hvad? Fri bil til hvad? Nej! Det lugter langt væk af konservativ nasseri! De er så synd for dem, at de ikke selv kan se det!
En konservativ formand, alt er gået efter bogen! Hr. Anders Rosbo burde også trække sig. Der er så ynkeligt klynkeri, han han gerne vil genforhandle sin løn.

-

K-formand Lars Barfoed forsvarer Behnke med, at denne handlede i god tro. Vorherrebevares! En "forklaring", der er lige så dorsk, som Helle Thornings "sjuskefejl" ifbm skat.

Danske politikere rammer altså bunden af troværdighedsskalaen!

Vennetjenester og nepotisme hersker i blå blok.

Tom Behnke er en simpel lovbryder der burde straffes med fængsel som han jo selv er en varm fortaler for.

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden