Barfoed: Elbæk tæt på at føre udvalget bag lyset | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Barfoed: Elbæk tæt på at føre udvalget bag lyset

Den konservative formand anklager kulturminister Uffe Elbæk for at være tæt på at føre Kulturudvalget bag lyset i sagen om den cirkusuddannelse, der har fået penge på finansloven.

Pia Glud Munksgaard, Berlingske Nyhedsbureau
Kulturminister Uffe Elbæk ankommer til samråd tirsdag. Foto: Jens Nørgaard Larsen

Det er slet ikke sikkert, at den cirkusuddannelse, der fik tildelt flere millioner kroner i finansloven, skal ligge på Akademiet for Utæmmet Kreativitet, AFUK, som kulturminister Uffe Elbæk har tætte relationer til.

Sådan lyder det fra kulturministeren, der i et samråd i Folketingets kulturudvalg forsvarer sit tætte forhold til AFUK, hvor hans mand er ansat, og hvor han selv har siddet i bestyrelsen. Men den forklaring giver den Konservative formand, Lars Barfoed, ikke meget for.

Læs mere: Elbæk vil fritages for ansvar for cirkusuddannelse

Han henviser til et notat fra Kulturministeriet fra januar 2012, hvor der netop står, at den nye uddannelse skal være i AFUK-regi.

- Ministeren bringer sig meget tæt på en mistanke om at forsøge at føre udvalget bag lyset ved at give den fremstilling af sagen, siger Lars Barfoed.

Elbæk afviser

Ifølge Barfoed står der i notatet, at man ønsker en forsøgsordning med en artistuddannelse på AFUK.

- Så kan ministeren da ikke påstå, at det ikke er hensigten at den uddannelse skal foregå på AFUK, når det allerede dengang fremgik helt tydeligt af det notat, siger han.

Uffe Elbæk afviser dog kritikken.

- Når der bliver refereret til AFUK, så er det, fordi AFUK står for det helt klare faglige miljø omkring nycirkus. Det er der ingen tvivl om, men når jeg så siger, at det ikke er givet, at uddannelsen ender der, så er det, fordi der i finanslovsbemærkningerne ikke stå eksplicit AFUK, siger han.

- Det er ikke, fordi jeg vil føre udvalget bag lyset, det er faktisk for at være meget meget præcis i forhold til den beslutningstekst, der ligger i forbindelse med finansloven, siger Uffe Elbæk.

Uffe Elbæk skal også forklare, hvorfor han i sin tid som minister har brugt i alt 180.000 kroner på fem arrangementer for kulturudvalget på AFUK.

Tophistorier Gå til forsiden

 
Nyheder |

Elbæk: »USAs Demokrater vil lære af Alternativet«