Blå blok vil begrænse undersøgelser

Demokratiets pris? Danmark har i løbet af tre årtier undersøgt betændte sager for 350 millioner kroner.

Skifter regeringsmagten hænder ved næste folketingsvalg, vil en samlet blå blok i Folketinget begrænse brugen af de såkaldte undersøgelseskommissioner, som afdækker omstridte sager.

De seneste tre årtier har Danmark gennemført undersøgelseskommissioner for 350 mio. kroner, og alene i 2012 kostede fem undersøgelseskommissioner mere end 27 mio. kroner, viser nye beregninger fra Justitsministeriet. Men skatteborgerne og politikerne får ikke nok for pengene, mener den borgerlige fløj på Christiansborg.

»Siden Tamil-sagen i 1993 kan jeg ikke komme i tanke om en eneste undersøgelseskommission, som vi har fået noget ud af. Alle de kommissioner, der kører for tiden, er for mig at se overflødige,« siger skatteordfører Ole Birk Olesen fra Liberal Alliance.

Skattesagskommissionen, som undersøger, om Venstre forsøgte at misbruge Helle Thorning-Schmidts (S) skattesag, har været en af de mest omtalte. Den blev udløst efter opsigtsvækkende redegørelser fra tidligere departementschef Peter Loft og Skat Københavns direktør, Erling Andersen.

»Det nye flertal i Folketinget ville gerne have fokus på sagen, og de borgerlige partier turde ikke sige nej, fordi vi ville blive beskyldt for at holde hånden over nogen. Men der er intet nyt kommet frem i kommissionen, og nærlæser man de to redegørelser, er de faktisk ikke så modstridende. Vi burde have holdt hovedet koldt og f.eks. begyndt med en høring med indkaldelse af de involverede i stedet for at nedsætte det store apparat. Det var en fejl. Men der gik lemmingeeffekt i den, og jeg erkender, at jeg selv var for uerfaren til at modstå presset,« siger Ole Birk Olesen.

Venstres gruppeformand, Kristian Jensen, siger, at kommissionerne for ofte bruges til at »få revanche« i en politisk strid, f.eks. den igangværende Irak-kommission. Retsordfører Tom Behnke (K) mener, at politikerne skal være langt mere »påpasselige«. Og Dansk Folkepartis partiformand Kristian Thulesen Dahl vil også begrænse brugen. Han tilføjer, at man først ved, om Skattesagskommissionen er overflødig, når konklusionen foreligger.

»Men man kan godt få det indtryk, at vi trak revolveren for hurtigt,« siger Thulesen Dahl.

Professor Ove K. Pedersen, CBS, understreger dog, at undersøgelseskommissionerne er et afgørende demokratisk instrument til at kontrollere magthaverne og forvaltningen og dermed i sig selv regulerende mod magtmisbrug, mens retsordfører Ole Hækkerup (S) kalder undersøgelserne »prisen for at bo i et demokrati«.

Kommentarer

Man kan konkludere én ting

mht. fru Schmidts skattesag: hun følger måske nok lovens bogstav, men hun forsøger af al magt at sno sig fri for at betale skat - samtidig med at hun skælder ud på andre, som handler på samme måde.

Lidt ligesom hendes handlemåde, når det kommer til skoleområdet - eller leasingområdet.

Ville DU købe en brugt bil af den dobbeltmoralske kvinde?

Folkeafstemning

I stedet for kommissioner lad os faa en folkafstemning om indvandringsproblematikken hen over hovederne paa borgen, saa folkets mening kan komme til udtryk

350mio over 30 år

Det morsomt, at vi altid taler om bruttobeløbet.
SE beløbet bevæge sig på en økonomisk golfbane og falde i de mange huller og det sidste pæne beløb i hul nr. 18 statskassen, hvis det ikke ender i skattely.

Lad os håbe

den holdning holder efter valg og regeringsskift, og at Ole Birk er optaget af princippet.

respekt for andre folks penge

Det handler om at man rent faktisk bruger andre folks penge.

Når man gør det skal man altid tænke sig ekstra godt om.

Giv sort blok en tudekiks

350 mil., hvoraf langt det meste kommer ind i skat igen, er ingen udgift. Det fylder som en sukkerknald i en foldhest. Sort blok bryder sig bare ikke om at blive undersøgt af demokratiet, men det må de lære. Ellers må de fyre folket og finde sig et andet.

kan det

tænke sig at det er fordi at den blå blog er dem der bliver undersøgt. Hvilke undersøgelser skulle ikke have været det, Tamilsagen, birthe Rønn Hornbech, lars Løkke eller Brixtofte, samt ikke mindst BT sagen med Troels Lund Poulsen

Vildledning

Jo nærmere vi kommer kernen i SkatteGATE sagen. Jo mere misk mask, og afledning kommer dem sidder på bænken med.

tirsdag den 22. januar 2013 - produktionsdirektør Steffen Normann Hansen

torsdag den 24. januar 2013 - fagdirektør Ivar Nordland
Det ville klæde Ole Birk , ikke at konkludere på undersøgelser der igang.
Eller er det bare der hans demokratiske sindelag ligger.

Uerfaren

- og jeg erkender, at jeg selv var for uerfaren til at modstå presset,« siger Ole Birk Olesen.
På hvilket område er du ikke det. Dine hadske udfald mod arbejdsløse og din lalleglade leflen for erhvervslivet udstiller i høj grad din uerfarenhed.
Husk du har aldrig gennen et ærligt arbejde tilført samfundet nogen værdi overhovedt.

KOMMISSIONER OG VKO PLUS LIBERAL ALLIANCE

IGEN EN GANG BORGERLIGT LAVINTELLIGENT BAVL.DER ER SELFØLGELIG INGEN DER VIL HAVE UNDERSØGT SIG SELV ,FOR ALLE DE FEJLDISPOSITIONER DER BLIVER LAVET UNDER BORGERLIG REGIME.BORGERLIGE REGIMER BLIVER ALTID LEDET AF LAVINTELLIGENTE INKOMPETENTE OG UDUELIGE POLITIKERE,KIG PÅ AFRIKA MED DERES BANANREPUBLIKKER SÅDAN VIL ET BORGERLIGT REGIME ALTID UDVIKLE SIG.MÅSKE AT Vi KAN KONKLUDERE AT LIBERAL ALLIANCES POLITIKERE OG VÆLGERE BESTÅR AF KUN HJERNELAMME OG LAVINTELLIGENTE INDIVIDER.

MONEY FOR NOTHING

Drop alle disse idiotiske og nytteløse undersøgelser. Det eneste de bruges til er den evige politiske kamp. Men denne kamp udkæmpes til valgene og i folketinget. De sikreste vinder for disse uendelige kommissioner er de jurister der sikres fast ansættelse i mange år. De sikreste TABER er de nyttige idioter, Skatteborgerne, der ikke kan gå Fallit, men bare skal betale for al dette shit.
Mr. Slowhand
Erik Carlsen

Forståeligt

Jeg kan godt forstå, at de blå nødigt vil have rodet op i deres egne lovbrud. Alene truslen om en sådan kommission fik fx Birthe Rønn til at gå af i vanære efter alle lovbrudene i sit ministerium. Tilbage står stadig at undersøge de massive lovbrud som Claus Hjort begik som beskæftigelsesminister og som blev afdækket i en hel serie af Cavlingpris-vindende radioprogrammer. Vi taler om forbrydelser som burde have sendt manden direkte bag tremmer - hvis altså ikke man havde købt sig til endnu en frisag hos Dansk Folkeparti med lidt flere udlændingestramninger.

At spørge blå blok om de vil have afskaffet undersøgelseskommissioner er som at spørge foreningen af bankrøvere om de går ind for besparelser på politiet.

Hm!

Måske burde man undersøge, hvilke undersøgelser, der er nødvendige, inden man iværksætter undersøgelserne.

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden