Borgerlige støtter licensrabat til unge | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Borgerlige støtter licensrabat til unge

De to store oppositionspartier Venstre og Dansk Folkeparti er med på Socialdemokraternes idé om at give rabat på licensregningen til unge.

Michael Ørtz Christiansen, Berlingske Nyhedsbureau
Foto: Lars Helsinghof Bæk

Både Venstre og Dansk Folkeparti er klar til at skære i licensregningen, så unge under 25 år slipper billigere end de 2.436 kroner, der betales i dag.

Bag forslaget står Socialdemokraterne, som altså har opbakning i den borgerlige opposition.

»Hvis regeringen spiller ud med det til de kommende medieforhandlinger, så vil vi kigge positivt på det. Men det vil nok betyde, at den samlede licensbetaling bliver sat ned, eller at der er andre, der skal til at betale mere,« siger Venstres medieordfører, Ellen Trane Nørby (V), ifølge DR Nyheder.

Læs mere: S vil give unge rabat på licensen

Dansk Folkeparti går også ind til de kommende medieforhandlinger med et foreløbigt ja til ungdomsrabat.

»DF synes, det er en god idé at finde en model, hvor unge eller folk under uddannelse kan få et nedslag i licensen, ligesom man i dag har det med pensionister,« siger medieordfører Morten Marinus (DF) til Berlingske Nyhedsbureau.

Forslaget om licensrabat skal ses i lyset af en TNS Gallup måling for Berlingske, der viser, at 45 procent af de 18- til 35-årige ville fravælge DR, hvis de kunne slippe for at betale licens.

Læs mere: Radikale tøver med at støtte billigere licens til unge

Den holdning kan en rabat måske ændre på, mener Morten Marinus.

»Det kan være med til at give de unge et mere positivt billede af DR og styrke deres brug af public service-kanalerne,« siger medieordføreren.

Han vil dog ikke lægge sig fast på, hvilken model der skal være for rabatten, herunder om den skal være betinget af uddannelse eller indkomst.

Læs mere: Unge klar til at droppe DR

Læs mere: Liberal Alliance: Man skal kunne tegne abonnement på DR

Tophistorier Gå til forsiden