Corydon: Enestående løsning for dagpengemodtagerne

Finansminister Bjarne Corydon fremlagde onsdag eftermidddag en plan for de langtidsledige, der står til at falde ud af dagpengesystemet. En fuld og dækkende løsning på problemet, siger Corydon.

Merian Garde Gräs, Berlingske Nyhedsbureau
Finansminister Bjarne Corydon (S) fremlægger den nye akutpakke der skal sikre job til nogle af de arbejdsløse, der efter nytår falder ud af dagpengesystemet. Til pressebriefingen var også erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF), Bbskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S), Dansk Arbejdsgiverforenings administrerende direktør, Jørn Neergaard samt økonomi- og indenrigsminster Margrethe Vestager (R). Foto: Mads Nissen

- Det er Danmark, når det er bedst, sagde finansminister Bjarne Corydon (S), da han onsdag eftermiddag trådte frem og fortalte, at regeringen sammen med Dansk Arbejdsgiverforening, Kommunernes Landsforening og Danske Regioner har indgået en aftale, der skal sende 12.500 langtidsledige, der er ved at løbe tør for dagpenge, i arbejde, så de ikke falder ud af dagpengesystemet.

Aftalen er ifølge finansministeren løsningen på det akutte dagpengeproblem.

- Vi synes, det er en fuld og dækkende løsning på problemet, og det er for mig at se en langt bedre løsning end de løsninger, der har været fremme i den offentlige debat, siger Bjarne Corydon.

Læs mere: LO begejstret for regeringens nye akutpakke

Aftalen betyder blandt andet, at virksomheder belønnes med op mod 25.000 kroner, når de ansætter en af de personer, der er ved at ryge ud af dagpengesystemet. På den måde bliver de konkrete job »synliggjort«, og det er til gavn for både de ledige og erhvervslivet, mener direktør for Dansk Arbejdsgiverforening, Jørgen Neergaard.

- Erhvervslivet har brug for et velfungerende arbejdsmarked, og det her er et væsentligt bidrag, siger Jørgen Neergaard.

Læs mere: V og K: Ny akutpakke skaber ikke ét eneste job

Bjarne Corydon har da også rosende ord til erhvervslivet for dets velvilje til at bidrage til en løsning. Den nye aftale forpligter nemlig parterne til at finde job til de ledige.

- Det er noget, vi alle bør anerkende og bakke fuldt op om. Det er en enestående, ekstraordinær indsats, der står fuldt mål med den udfordring, vi har, siger finansministeren, der dog ikke vil give nogle garantier for, at alle dagpengemodtagere kommer i arbejde.

Læs mere: Thorning: En ekstraordinær håndsrækning til de ledige

- Det er ikke en ordning, der giver garantier, siger Bjarne Corydon.

Aftalen gælder frem til sommeren 2013.

Kommentarer

Det er en ommer..IGEN.

Det er jo det rene vanvid,hvilken seriøs arbejdsgiver tager en person ind som har været ude i 4 år frem for en som lige har mistet sit arbejde og kender arbejdsgangen og er inde i alt det nye,for bare 25 tusind,de penge kommer arbejdsgiveren jo til at bruge på omskoling osv så i sidste ende bliver det dyre.
Hvad så med de som blev valgt fra pga de 25000 kr hvis en skulle få job,ude på landet er der ikke meget at vælge imellem,der tager man dem der kan deres job og har man gået i 4 år er man ude..
<

En fis i en hornlygte

Så kom regeringens store jobplan, skabt sammen med kommunerne og arbejdsgiver foreningen, og om den kan der kun siges det er "En fis i en hornlygte", hvor der ikke vil blive skabt et eneste nyt job. Der vil bare blive flyttet rundt på jobbene.

Nej Desværre dur det ikke

LØNTILSKUD ER IKKE EN LØSNING. Når man skriver noget med stort i CYBERSPACE så råber man budskabet, dette er åbenbart nødvendigt før de forstår det på ChristiansBorg. Tanken er sympatisk nok, at man redder nogle fra at falde ud af dagpenge systemet, men samtidig besværlig gør man bare tilværelsen for andre. De svage skal hjælpes og dem der altid klarer sig selv skal have det endnu mere besværligt.

Især inden for de ufaglærte og lette faglærte job områder kan penge præmien godt have betydning for hvem man vælger at ansætte og således skubbe andre i ledighed. Så lad os bare kalde det dagpenge rotation i stedet.

Samtidig vil ordningen yderligere fordyre al arbejdskraft i Danmark og øge udgifterne. Og når nu medierne skal dække dette emne fremadrettet især TV, News, DR osv... så vil jeg vædde en gammel Stetson hat på, at de partier der er skeptiske overfor ordningen bliver fremstillet som usympatisk med spørgsmål ala "Jamen hvad vil du gøre her og nu for at hjælpe de ledige ?", Dette giver bare ingen mening, for det er altså de varige løsninger der er det eneste der dur, bedre rammebetingelser, lavere skattetryk.

Men i Danmark kan man ikke levere varige løsninger kun lappe løsninger, der kvæler landet yderligere i udgifter. Det skulle ikke undre mig om selv Venstre ender med at stemme for denne ordning, i forbindelse med Finanslovs forliget bare for at illustrere hvor langt ude det efterhånden er ved at være.

Enestående selvros

- eller måske ikke så enestående igen, men bare typisk for politikere at stille sig op og skamrose noget, man selv har været med til at lave.

Jeg er et langt stykke ad vejen enig i, at det er rigtig godt gjort - men den vamle selvros havde jeg gerne været foruden.

Smart træk

Ingen kan sige, at der ikke gøres noget. EL og LO har fåeten luns. Hvem taber? Det gør de, der havde håbet på et par år mere på fortsatte uforandrede dagpenge. Men de er nu frataget den mulighed, og de har ikke nogle argumenter imod.

Kejserens nye klæder

Andersen. Du har fuldstændig ret. Kejserens nye klæder. Der vindes lidt tid og håber at konjunkturen vender. Hvornår finder Danmark ud af de valgte forkert og hvor mange bedrag skal man udsættes for? Forstår simpelthen ikke arbejdsgiverforening vil ligge navn til det her.

Sig mig engang..er politikerne rablende sindsyge??

Danmarks og alle borgernes problemer er at Danmark ikke sælger nok i udlandet. Vi kan ikke mere konkurrere med andre lande fordi vores varer og ydelser er blevet for dyre.
Det kan vi takke fagbevægelsen og høje skatter og alle de skjulte "fattig-carinaer"(læs dovne stakler) for.
Det har udviklet sig sådan, fordi vi har- og har haft komplet u-duelige såkaldte politikere.
Nu er disse uduelige individder bange for deres mandater og taburetter, så nu tager de arbejdet fra dem der har vist vilje til at klare sig selv og gir det til alle de opgivende tabere.

Danmark bliver ikke ÈN krone rigere af den manøvre og der bliver ikke skabt ÈN arbejdsplads mere, men politikerne får ro i lejren i nogle måneder, for folk er store nok fjolser til at hoppe på det kæmpe bedrag!!
Men det er måske sådan vi skal forstå den berømte "Kickstart", vi skal ha sparket flittige Danskere ud af deres velfortjente job og vi skal ha sparket Danmark ned i lortet.

Det er nok den berømte "Danske model" vi skal stå sammen, alle skal være ens når vi alle sidder på møddingen.

Politikere på Christiandborg: SKAM JER, SKAM JER !

Point !!!

Det er en gang politisk makværk uden perspektiver.

Men hvad kan man forvente af en flok levebrødspolitikere som aldrig har haft et job ude på det rigtige arbejdsmarked ?

Sorry----------

Vi; der ellers kan stave, -undskylder lidt når der er knald på!
Nap en god uge!
Ole Juul

Hr. Corydon

Kan det tydeligt forklares:

Hvordan får Danmark sorteret bedragere/svindlere/hyklere/adressesvindlere osv.????????????, fra-.

SKAT friserer squda mig igennem (og OK med det), hvad med sammenkøringsregistre, socialt netværk???????????

Nu er det vel for fa... ikke sådan at der er "warning back-ower" som een råber i tobakstågen?

Personligt behøvs`jeg ikke svar. Men lig med meget store dele af Danmark ønskes et redeligt og ÆRLIGT svar. Er det for meget med disse skatter?

Don Coridone

Var det ikke bedre *SSS* ;-) ???

Hvor kommer de pladser fra?

Hvorfor tryller regeringen ikke 150.000 nye job frem? Og hvad skal alle de tvangsudskrevne bestille?

Det eneste vi ved med sikkerhed, er at vi skal betale...

Nixon Basse!

Sålænge ufatteligt mange siger nej til anvist job, velatmærke i forhold til "kompetencer" -som dem der lever af at kalde det - det; så stop det S/LO pis! Det er alene stemmefusk. Usmageligt billigt!

Hvorfor?

Det er såmænd fordi jeg er midt i "orkanens øje". Svendene her er pisseliglade med "de kloge" som de kalder dem, -bare de ikke bliver knaldet på de 3 - 4 sorte småjobs de har i løbet af døgnet u.f.nr. som de har ved siden af, og som de reelt lever af.

Ikke een eneste i DA vil IKKE ansæstte bare een mere, hvis der var arbejde og efterspørgsel efter hans præsterede produkt i virksomheden!

Fætter CH LO som fik "skærm-tid" d.d. (ÆV! No pay back there) Gå nu hjem, gamle sure mand.

Alt dette ved man på huden >udenfor Christiansborg Ungdomshus<, -så dette "liste Ø-blue-eye, SF-rod,-SOSS pladder uden en reel frontfigur snask, det er reel uden betydning for dem dem der har "nasset sig til" røven på slibestenen.

Det bliver naturligvis problematisk for dem >sorteret fra lusk, fis, bedrag, løgnagtigt dobbelt husførelse, løgnagtigt kørselsfradrag, bor sammen på løgnagtig adr., børnebidrag til samme adr. gennem mange år. You name it: Der er mindst 20 emner mere.

Jelveds importerede brigader stjæler 48% af socialbudgettet til nothing (altså uden udsigten til nogetsomhelst).

Ovennævnte tyvstjæler andre ca. 50%, så fanden skal da tro, en
politisk entuisiast går skrigende bort!!! OG-

Det er netop det der fejler i disse år. Sosserne braldrer op om velfærdsamfundet. Det er det største samfundsbedrag der er set i nyere tid.

Ufatteligt mange "der kunne være ærlige" sossere fimser rundt i kolonihavemiljøet på Puckèn med mælkekassen, som de har gjort i 20 år eller mere, hvorfor er ingen der reelt tage fat i dette?

Det kan gøre ondt "right now", -men "lindre2 om et åra tid.

OG- må vi ikke bar en månedstid slippe for udmeldinger om Quick-start o.a. hæsligt intetvirkende bavl. Man forstår Lars Lykke ikke på nogen måde har comments!!!

Socialist? In your dreams

Regeringen annoncerer en løsning på dagpengeproblemet, men ikke en kæft undrer sig over, at løsningen kun er lavet med to af arbejdsmarkedets tre parter - regeringen og arbejdsgiverne. Arbejdstagerne har hverken været inviteret eller involveret. Og bovlamme Børsting fra LO siger, han er tilfreds. Til lykke borgerlige. Fagbevægelsen er godt i gang med at overflødiggøre sig selv. Og det samme er Socialdemokraterne.

Stønne ...

Først "kickstarter" regeringen skabelsen af arbejdspladser udenfor Danmarks grænser ved at lammetæve det private arbejdsmarked med NOx afgifter, sukkerafgifter, forhøjelse af eksisterende ubegavede afgifter så som fedtafgiften.Resultatet er selvfølgelig at arbejdspladserne vælter ud af landet for aldrig at komme igen.

Og nu "redder" selvsamme regering så et antal langidsledige ved at yde store tilskud til arbejdsgiverne. Udgifter der garanteret kun kan financieres ved endnu højere afgifter osv. osv.

Hvorfor et det at socialister er ude af stand til rationelt at tænke sig frem til hvordan der kan skaffes flere rigtige arbejdspladser der giver overskud. Hvorfor er socialister kun i stand til at finde ud af hvem det er mest synd for lige nu, med dertil katastrofale langtidsvirkninger for alle.

Og det værste er, at

Løsningen ligger så SNUBLENDE nær, at ingen politikere i deres storhedsvanvid kan se den.

Et kæmpe bluffnummer!

Et kæmpe bluffnummer. Det er jo ikke nye jobs men i bedste fald bare en omrokering hvor man ikke skelner mellem kvalificerede og ikke kvalificerede ledige! Der er squ da ingen fornuftige arbejdsgivere som vil ansætte en dårligt kvalificeret person fremfor en højt kvalificeret person fordi man får 25.000 kr. i bonus! Det er et kæmpe bluffnummer og ren planøkonomi og det eneste som hjælper på vores økonomi og beskæftigelse er naturligvis at vi skaber de rette betingelser for det erhvervsliv som vi alle lever af så de ikke flygter til udlandet med alle deres jobs - d.v.s. vi skal spare gevaldigt på verdens fhv. dyreste offentlige sektor hvor bureaukratiet og godheds- og indvandringsindustrien har fået lov til at knopskyde helt vildt de seneste 20-30 år så vi har verdens højeste skattetryk som er ren gift for en dynamisk udvikling i samfundet - hvilket bl.a. Sverige har indset med kraftig vækst til følge! Alt for få herhjemme er produktive og alt for mange har snablerne i de offentlige kasser uanset om det er offentligt ansatte eller folk på overførselsindkomster! Men den røde løftebrudsregering har ikke fattet alvoren og rejser rundt og deler mia. af kr. ud i ulandsbistand og importerer tusindvis af socialklenter til Danmark - for lånte penge! Vi kører altså med store statsunderskud p.t. som den uansvarlige regering bare giver videre til vores efterkommere! Græske tilstande venter!

Planøkonomi af værste skuffe...

Da regeringen ikke vil gøre sig mere upopulær hos vælgerne, forsøger man sig med planøkonomi. Det virkede ikke i Sovjet og det virker ikke i Danmark. Skab rigtige jobs!!Skab rammer for det private erhvervsliv.Start med at afskaffe alle de skjulte afgifter. Lavere afgifter skaber lavere produktionsomkostninger og bedre konkurrenceevne. Det skaber sammen med løntilbageholdenhed samme købekraft for forbrugerne, skaber bedre forhold for eksporten, skaber øget turisme ( som snart har ligget død i mange år), og endelig som rosinen i pølseenden, vil flere danskere købe deres varer i Danmark og ikke i Tyskland. Altså en win-win situation. For pokker kom igang!?

S SF R fylder os ...

... med lo.. !!!

-

Jeg kan nu bedst lide modellen: Den, der er bedst egnet det være sig erfaringer/jobrutine med området plus relevant uddannelse, har de bedste muligheder for job. En langtigsledig bør efter min mening ikke presses ind og skubbe en nærmere kvalificeret væk. Funktionernes udførsel og service må være i højsædet når en stilling skal besættes på en arbejdsplads.

Må jeg citere...

Anders Samuelsen er i Politiken refereret for at have karakteriseret "akutjob-ordningen" således på en blog:
"I et forsøg på at undgå at synke, beder kaptajnen på Titanic orkesteret om at spille noget højere".
For en gangs skyld er jeg ganske enig med AS.
Hvor skal de job komme fra i en tid, hvor både kommuner, regioner, statsadministration og private virksomheder fyrer folk, fordi der ikke er penge til deres løn?
Det er de herostratisk berømte "12 minutter" leveret i en anden indpakning. Men varen er stadig lige ubrugelig.
Hvem, tror man, hopper dog på det bluffnummmer?
Eller er det virkelig og faktisk regeringens hensigt at starte en jobkarrusel, hvor man hælder folk ud ad bagdøren, mens man lukker nye medarbejdere med tilskud af forskellig slags ind ad fordøren?
I sammenligning med det blev Ebberød Bank jo egentlig drevet rimelig fornuftigt.
Det varer lidt inden jeg kommer mig over det påfund.

Det var idioti med akut pakke Mr. Corydon?!

Den såkaldte akut pakke kunne kun skabe flere langtidslædige i Danmark?!

...

Fantastisk løsning! Så kan vi andre ledige se os selv blive sat længere tilbage i køen, og så glæde os til at vi også på et tidspunkt rammer kanten og derved bliver 25.000 kr mere værd som ansat. Tror jeg i min næste ansøgning vil skrive, at jeg giver virksomheden 25.000 kr for at ansætte mig, hvis de ansætter mig for minimum 6 måneder til gældende overenskomst.. spørgsmålet er bare om banken vil gå med til det.

Sædvanlig S løsning

Der er ikke noget unikt ved den løsning, som regeringen er kommet med, tværtimod. Det er den sædvanlige Socialdemokratiske model - vi binder penge i halen på personerne, så er der nok nogen der vil tage dem. Det er blot en ny form for tilskudsarbejdere... Få nu hovedet ud af R.... og skab arbejdspladser i stedet for bare med tilskud at flytte rundt på problemet

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden