Corydon: Enestående løsning for dagpengemodtagerne | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Corydon: Enestående løsning for dagpengemodtagerne

Finansminister Bjarne Corydon fremlagde onsdag eftermidddag en plan for de langtidsledige, der står til at falde ud af dagpengesystemet. En fuld og dækkende løsning på problemet, siger Corydon.

Merian Garde Gräs, Berlingske Nyhedsbureau
Finansminister Bjarne Corydon (S) fremlægger den nye akutpakke der skal sikre job til nogle af de arbejdsløse, der efter nytår falder ud af dagpengesystemet. Til pressebriefingen var også erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF), Bbskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S), Dansk Arbejdsgiverforenings administrerende direktør, Jørn Neergaard samt økonomi- og indenrigsminster Margrethe Vestager (R). Foto: Mads Nissen

- Det er Danmark, når det er bedst, sagde finansminister Bjarne Corydon (S), da han onsdag eftermiddag trådte frem og fortalte, at regeringen sammen med Dansk Arbejdsgiverforening, Kommunernes Landsforening og Danske Regioner har indgået en aftale, der skal sende 12.500 langtidsledige, der er ved at løbe tør for dagpenge, i arbejde, så de ikke falder ud af dagpengesystemet.

Aftalen er ifølge finansministeren løsningen på det akutte dagpengeproblem.

- Vi synes, det er en fuld og dækkende løsning på problemet, og det er for mig at se en langt bedre løsning end de løsninger, der har været fremme i den offentlige debat, siger Bjarne Corydon.

Læs mere: LO begejstret for regeringens nye akutpakke

Aftalen betyder blandt andet, at virksomheder belønnes med op mod 25.000 kroner, når de ansætter en af de personer, der er ved at ryge ud af dagpengesystemet. På den måde bliver de konkrete job »synliggjort«, og det er til gavn for både de ledige og erhvervslivet, mener direktør for Dansk Arbejdsgiverforening, Jørgen Neergaard.

- Erhvervslivet har brug for et velfungerende arbejdsmarked, og det her er et væsentligt bidrag, siger Jørgen Neergaard.

Læs mere: V og K: Ny akutpakke skaber ikke ét eneste job

Bjarne Corydon har da også rosende ord til erhvervslivet for dets velvilje til at bidrage til en løsning. Den nye aftale forpligter nemlig parterne til at finde job til de ledige.

- Det er noget, vi alle bør anerkende og bakke fuldt op om. Det er en enestående, ekstraordinær indsats, der står fuldt mål med den udfordring, vi har, siger finansministeren, der dog ikke vil give nogle garantier for, at alle dagpengemodtagere kommer i arbejde.

Læs mere: Thorning: En ekstraordinær håndsrækning til de ledige

- Det er ikke en ordning, der giver garantier, siger Bjarne Corydon.

Aftalen gælder frem til sommeren 2013.

Tophistorier Gå til forsiden