Corydon om skattesag: Jeg har intet at skjule

Finansminister Bjarne Corydon ser ingen grund til at lukke dørene, når hans rolle kommer på Skattesagskommissionens dagsordnen.

Mads Mostrup Jensen, Berlingske Nyhedsbureau
Finansminister Bjarne Corydon (S). Foto: Henning Bagger

Finansminister Bjarne Corydons (S) rolle i Helle Thorning-Schmidts (S) skattesag skal drøftes bag lukkede døre i Skattesagskommissionens arbejde.

Læs mere: Skattedirektør kritiserede spredning af homorygte

Under torsdagens afhøring af direktør Lisbeth Rasmussen fra Skat København kom det frem, at hun havde haft en samtale med Corydon om skattesagen, og kommissionen besluttede i den forbindelse, at det bliver for lukkede døre og uden presse til stede, når Lisbeth Rasmussen skal referere til samtalens detaljer. Men det er ikke nødvendigt, lyder det fra finansministeren, der er tidligere stabschef for den socialdemokratiske partiformand.

Ingen indvendinger mod åbne døre fra Corydon

- Jeg respekterer i sagens natur til fulde Skattekommissionens arbejde, men jeg skal for en god ordens skyld understrege, at jeg personligt ikke har nogle indvendinger mod, at min rolle i sagen behandles for åbne døre af Skattekommissionen, udtaler Bjarne Corydon.

Læs mere: Direktør: Socialdemokrater blandede sig i Thornings skattesag

Som stabschef rådgav Corydon løbende Thorning om, hvordan hun skulle tackle den voldsomme medieinteresse, der omgærede skattesagen under sidste års valgkamp.

Læs mere: Hemmeligt notat tændte advarselslamper

I forbindelse med en læk om sagen kontaktede han Skat København for at finde ud af, hvordan han skulle håndtere den.

- Baggrunden for min henvendelse var naturligvis, at det kunne have stor betydning, hvis der i valgkampen kom flere ukorrekte oplysninger frem om oppositionens statsministerkandidat, samt at vi i Socialdemokratiet uden Skats bekræftelse af fakta stod værgeløse over for udokumenterede beskyldninger, forklarede Bjarne Corydon sidste år.

Kommentarer

Rimeligt godt gået, trods alt.

Jeg er og bliver aldrig socialdemokrat, og Bjarne Corydon deler da også i visse andre sammenhænge generelt dette partis helt karakteriserende utroværdighed.
Jeg vil dog påstå, at han blandt regeringens øvrige klap- og narrehatte fremstår som dennes mest kompetente minister. Jeg vil gå så vidt som til at sige, at han var den statsminister vi desværre ikke fik - i denne valgperiode.
At han på netop dette tidspunkt offentligt erklærer, at han ikke har begæret dørene lukket under sit bidrag til Skattekommisionens drøftelser, er en passende udfordring til kommisionen om, at åbenhed i netop en sag af denne karakter tjener til en gennemsigtighed, der kun kan være i offentlighedens interesse.

Rimeligt godt gået, trods alt.

Enig. Vi vil have don Cory til statsminister.

Enig!

Det kunne jeg ikke have udtrykt bedre.
Jeg er endda flere steder gået videre og foreslået at S under denne knægts ledelse skulle danne en samlings/kriseregering sammen med V med DF som parlamentarisk støtte og så se at få gennemført de absolut nødvendige tiltag, som alle nogenlunde begavede mennesker inderst inde ved er nødvendige, for at vi ikke skal ende som Grækenland.

Det venlige væsen!

Det må være meget rart at man som personlig rådgiver for Hele Thorning, blot kan ringe til Skat København for at få hjælp til at positionnere sig i en valgkamp.

Det må være rart at have et sådant forhold til skat at ligningsreglerne laves om for at ens kandidats mand kan gå fri i en skattesag og man selv kan komme til magten på uretmæssigt grundlag.

Det er bizart at noget sådant sker i Danmark - de ændringer der blev lavet for Kinnock og som først blev kendt her for under en måned siden i resten af befolkningen fik noget at vide om denne nye særregel - en regel som hvis den havde vedblevet ikke at være offentliggjort.

For modellen Camilla Vest og hendes mand var det da godt at de slap for en skatteregning på 6,6 mio og hver mæsten 2 år i spjældet - det er da noget af det positive der er kommet ud af at Thornings meget favorable omgang med skat har hjulpet med at få frem - http://m.tv2.dk/other_artikel.pml?id=59678554

Får Skats medarbejdere et tilbud af den kommede regering

som det ikke kan afslå?

SocialdemoKrATen Bjarne Corydon ringer til Lisbeth Rasmussen og til partikammeraten Erling Andersen i Skat, sådan blot for at sige goddag, ikke for at blande sig, men sådan blot for at orientere om partiets problem?

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden