Corydon: Vi skal række højere end de lavthængende frugter | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Corydon: Vi skal række højere end de lavthængende frugter

De store milliardeffektiviseringer, som kommunerne allerede har gennemført, var lavthængende frugter. Nu skal der kigges andre steder hen, siger finansministeren.

Michael Korsgaard Nielsen, Berlingske Nyhedsbureau
Torsdag indledte Kommunernes Landsforening (KL) Kommunaløkonomisk Forum 2014 i Aalborg Kongres og Kulturcenter. Her taler finansminister Bjarne Corydon (S) til KLs medlemmer. Foto: Henning Bagger

Der er ikke flere letkøbte effektiviseringer tilbage. Sådan lød budskabet tidligere på ugen fra KL-formand Erik Nielsen (S), og nu bakkes han op af finansminister Bjarne Corydon (S).

»Regeringen har en målsætning om at modernisere den offentlige sektor for 12 milliarder kroner, det synes jeg er ambitiøst, men også realistisk. Det vil kræve meget af os og af jer. Det er rigtigt, hvad KL-formanden siger: Vi har plukket de lavthængende frugter, og nu skal vi til at række højere op i frugttræet,« sagde Bjarne Corydon fra talerstolen på årets kommunaløkonomiske forum i Aalborg.

Læs mere: KL: Regeringens jerngreb forhindrer besparelser

Kommunerne vurderer selv, at de i løbet af 2014 vil effektivisere deres drift for 3,2 milliarder kroner. Det beløb kommer endda efter et 2013, hvor kommunerne effektiviserede for 2,9 milliarder kroner. Begge år ligger væsentligt over tidligere tiders opstramninger.

Bjarne Corydon understregede, at den fortsatte trimning af det offentlige vil kræve meget af såvel regering som kommuner. Men hvor stor en del af de 12 milliarder, som kommunerne skal bidrage – og dermed hvor hårdt de lokale politikere skal stramme effektiviserings-skruen, ligger stadig i det uvisse.

»Jeg har ikke noget et tal med, men vi kommer på et tidspunkt til at gå mere konkret til værks og se, hvor langt vi er kommet, og hvor vi sigter hen ad,« sagde Bjarne Corydon.

Læs mere: Kommunerne kræver fyringer i staten

Læs mere: Professor: Staten trænger til en trimning

Læs mere: Professor: Vi kan spare på undervisningsområdet

Tophistorier Gå til forsiden