Corydon vil fremme god arbejdsgiveradfærd | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Corydon vil fremme god arbejdsgiveradfærd

Finansminister Bjarne Corydon vil efter forårets konflikt på lærerområdet nu »fremme god arbejdsgiveradfærd« i den offentlige sektor. Kommunerne undrer sig, fagforeningerne er bekymrede.

Thomas Sand, Berlingske Nyhedsbureau

Samtlige ledere i den offentlige sektor skal i de kommende år have fokus på at »fremme god arbejdsgiveradfærd«, mener finansminister Bjarne Corydon (S) ifølge Information.

De offentlige ledere er ifølge finansministeren altafgørende for, at regeringen kan få succes med at opnå de forventede effekter af regeringens mange reformer - af blandt andet folkeskolen og kontanthjælpen.

»Vi kan diskutere reformer, vi kan diskutere økonomiske rammer og styringsmæssige paradigmer, men der er ingen tvivl om, at en nøglefaktor for, at alt, hvad vi taler om, lykkes, er, at der er god ledelse i den offentlige sektor. De offentlige ledere skal udfylde det ledelsesrum, de har, så de rent faktisk skaber resultater. Derfor er det naturligt, at vi nu sætter fokus på det,« siger Bjarne Corydon.

Finansministeren lancerede budskabet på det kommunaløkonomiske topmøde i Aalborg, som Kommunernes Landsforening for tiende gang havde indkaldt kommunernes borgmestre og økonomiudvalgsmedlemmer til.

Han erkender, at konflikten på lærerområdet har haft indflydelse på regeringens nye fokus.

»Der er en klar sammenhæng. Arbejdsgiveradfærd handler om at udfylde sit ledelsesrum – og at gøre det fuldt og helt. Det skal gøres gennem en ordentlig dialog og et tillidsfuldt samarbejde. Det er to sider af samme sag, og der er ikke blevet mindre behov for det efter det, vi oplevede i foråret,« siger Bjarne Corydon.

Formanden for Kommunernes Landsforening, Erik Nielsen (S), borgmester i Rødovre Kommune, undrer sig over, at regeringen nu vil blande sig i, hvordan man udøver »god arbejdsgiveradfærd« i hele den offentlige sektor.

»Det forekommer lidt underligt, at regeringen nu gerne vil tage det initiativ. Vi vil altid gerne tage en diskussion af det, men det er vigtigt, at vi værner om det kommunale selvstyre,« siger Erik Nielsen.

Hos fagbevægelsen undrer man sig også over finansministerens nye fokus på arbejdsgiveradfærd i den offentlige sektor.

»Den adfærd, som finansministeren og Moderniseringsstyrelsen udviste i foråret, er uden sidestykke i den offentlige sektor. Ingen dialog, ingen forhandling og en lockout af et omfang, der aldrig er set før, så det er da dejligt, at finansministeren nu vil sætte fokus på god adfærd. Men jeg er nødt til at se handling bag de fine ord, før jeg tror på det,« siger formand for Danmarks Lærerforening

Anders Bondo Christensen til Information.

Tophistorier Gå til forsiden