Da Kristian Thulesen Dahl blev til Pytmand

Statsministeren introducerede under Folketingets åbningsdebat en ny figur på Christiansborg. Pyt med det hele.

Steffen Stubager, Berlingske Nyhedsbureau
Åbningsdebat i Folketingssalen torsdag d.4.oktober 2012. Her ses Kristian Thulesen Dahl på talerstolen. Foto: Keld Navntoft

Normalt hedder Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl. Men han fik et andet tilnavn af statsminister Helle Thorning (S) sent torsdag aften under Folketingets maratonforestilling af en åbningsdebat.

- Nogle gange når jeg hører Kristian Thulesen Dahl tale, kommer jeg til at tænke på en udsendelse for nogle år siden på DR 2, der hed »Fjernsyn for voksne«. Her var der en rigtig skæg figur, som hed Pytmand. Uanset hvordan det gik, sagde han altid: »Pyt med det«. Der er noget Pytmand over hr. Kristian Thulesen Dahl, sagde statsministeren.

Pyt med det

Politikerne i Folketingssalen trak på deres smilebånd og grinede. Selv Thulesen Dahl. Thorning fortsatte.

- Kristian Thulesen Dahl siger pyt med, at hundredtusindvis af job er afhængige af Europa. Pyt med, at vores sikkerhed er afhængig af Europa. Pyt med, at Danmark har opnået ekstra velstand og velfærd med sit medlemskab. Pyt med det hele, sagde Thorning i den lange Pytmand-køre, der endte med en opfordring til Dansk Folkeparti.

- Jeg kan godt blive lidt i tvivl om, hvorvidt partiet egentlig stadig mener, at Danmark skal være medlem af EU, og hvis det er tilfældet, synes jeg, at man skal sige det.

Læs mere: Thorning gav oppositionen med grovfilen

Efterfølgende fik Kristian Thulesen Dahl ordet.

- Jeg skal med det samme sige, at jeg skylder statsministeren en stor tak. Jeg synes, at det er en fantastisk ære at blive udnævnt til Pytmand. Han var jo en superhelt, som altid beroligede folk i frygt, svarede Thulesen Dahl og undgik dermed at besvare Thornings spørgsmål om Dansk Folkepartis holdning til det danske medlemskab.

Den originale Pytmand blev oprindeligt spillet af satirikeren Oliver Zahle i tv-serien »Fjernsyn for voksne«, som blandt andre også havde Søren Fauli og Alberte Winding på rollelisten. Pytmand var iklædt en superheltedragt i Supermand-design, men med et stort »P« på maven i stedet for et »S«.

Åbningsdebatten er traditionelt en af årets længste i Folketinget. Torsdagens debat varede 13 timer og seks minutter.

Kommentarer

Forstår i slet ikke hvem HTS er?

jamen, altså, jamen altså... så kig på dagens stemmetal. Så pyt med HTS. Fik i svar på de gode spørgsmål i Folketinget frem til kl: 23? Nej! Men så pyt med det.

Kristian Thulesen Dahl er den eneste politiker med selvrespekt

Samtlige politikere i Folketinget har vanrøgtet deres partis og egen respekt gennem årene. Tiden kalder på nye ansigter som kan holde hvad de lover -

Kristian Thulesen Dahl er den eneste politiker med selvrespekten intakt.

Uden den udskældte Pia står DF fantastisk godt rustet for de fremtidige udfordringer som primært består af, at etablere et solidt fundament for danskerne.

Et fundament som gør danskerne tør tro på fremtiden !

Ikke endnu vel?

Når man hører Helle Thorning skulle man tro, at hun allerede èr blevet formand for EU kommissionen. Gad vide hvor længe det vil tage hende at køre det foretagende i sænk?

DF står til at vinde, og PYT med rasten. . .

Kære Kristian til lykke med din nye titel, ha, ha! Du skal ikke tage alvorilgt nuværende politisk konstellation, fordi den konstellation er ved at falde fra hinnanden!

Grådighed på andres penge

Det er en socialdemokratisk kernekompetance at være grådig på andres penge.
Hun holder kun sig selv og de sidste disciple for nar.
Valg nu.

Nu har HTS

igen drukket af natpotten

Lars Lykke Rasmussen ligner ikke en statsmand men han er det....

Vi har fået en statsminister Helle pigen, der pragmatisk er gået efter magt og egen vinding. Hun er godt hjulpet af Villy som er i samme liga hvad gælder utroværdighed.

Og hvad kan vi så lærer af det?

Lars Lykke har "succes" - men

Det skyldes ikke, at han og hans politik er noget særligt værd.
Det skyldes, at HTS politik er endnu ringere!

Forveksling.

Hvis Lars Fedtfinger er en statsmand, så er min gamle mor Dronning af Saba.
Aldrig har verden set en større fiasko end klimatopmødet som blev kørt i skuder mudder.
Hvem har i øvrigt kastet grus i Venstres velsmurte propaganda maskine, eller var det fedtet som ikke kan gå af.
Håndvasken som ellers er LØKKENS foretrukne sted kan ikke vaske det af.

Pytmands fjende

Vi må jo ikke glemme hvem Pytmands værste fjende var: DeBatmand... Han huserede så vidt jeg husker på Deadline redaktionen :-)

Helle har altid været en klovn

Lige siden Helle i 2005 truede med at slå Anders Fogh Rasmussen har hun rendt rundt i manegen som en klovn, men hvad andet kan man forvente fra en politisk amatør, som de fleste af hendes " såkaldte ministre" der hverken har erfaring eller politisk skoling til at bestride jobbet som regering i vores nation, men vi kan da glædes over hendes meningsmålinger der fortæller at hun snart vælter som dummepeter og derefter bliver hun liggende og lader Lars Løkke rydde op efter sig, det er kun et spørgsmål om tid.

Ja netop klovn!!

Det er i grunden sjældent, at man oplever en ellers uddannet kvinde, der kan bære sig så kvajet, klodset og dumt ad.
Selv den mest bøvede, halvdrukne, socialdemokratiske mandsperson kan ikke gøre det værre. Hun har jo SLET INGEN naturlig situationsfornemmelse, lidt ligesom K-Barfoden faktisk! Men ingen af dem har megen succes.

Hun gør ikke meget godt for kvindesagen, ja faktisk bekræfter hun vel de mest mandschauvinistiske mænd i deres allerværste anelser. Sørgeligt.

Jep

Og når LLR kommer til vil der FOR ALVOR blive ført liberal/borgerlig politik.

Han kan nemlig godt se hvad der er galt.

Man må så bare krydse fingrene for, at Vestager også bliver sendt ud i kviksandet.

Jeg plejer nu at sige..

Mr. Overblik
- men det er da fint at sammenligne med en superhelt.

Lyve statsminister PYTmed dig

Nu har HTS ikike mere at komme med, og så kan man jo lige så godt spille KLOVN, men hun glæder sig vel over de 16,4 % vælgertilslutning for det er jo ikke evnerne som statsminister der imponerer HTS du er og bliver en FIASKO.

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden