Danske borgerlige vil ikke pege på Romney | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Danske borgerlige vil ikke pege på Romney

Ingen af de borgerlige partier i Folketinget vil åbent erklære deres støtte til den republikanske præsidentkandidat.

Michala Rask Mikkelsen, Berlingske Nyhedsbureau

Ikke et eneste parti fra den danske højrefløj ønsker åbent at erklære sin støtte til Mitt Romney. Det skriver Politiken.

- Jeg synes simpelthen, at Barack Obama har gjort det ubegribelig dårligt som præsident, men jeg er ikke sikker på, at Romney er alternativet, siger Venstres udenrigsordfører, Søren Pind, til avisen.

Heller ikke de Konservative Folkeparti vil åbent støtte Romney.

- Der er ting, som republikanerne ikke står for, som vi står for, for eksempel miljø- og klimapolitikken. Der vil vi konservative jo være enige med demokraterne, siger udenrigsordfører Per Stig Møller til Politiken.

Dansk Folkeparti forholder sig ifølge udenrigsordfører Søren Espersen indifferent til valgresultatet, mens Liberal Alliance heller ikke har en samlet partipolitisk holdning. Ifølge Politiken afviser udenrigsordfører Mette Bock (LA) både Mitt Romneys »dybt konservative værdipolitik« samt den store statsgæld, som Barack Obama har ansvaret for.

Men mellem de tøvende, danske borgerlige findes der dog enkelte, der ikke er helt afvisende over for Romney. En af dem er Venstres kulturordfører, Michael Aastrup Jensen.

- Det er vigtigt at understrege, at jeg er dybt uenig med Romney i forhold til for eksempel abortspørgsmålet. Men jeg kan godt lide hans økonomiske politik og hans udenrigspolitik, og det er også de største udfordringer, USA har, siger han til Politiken.

Tophistorier Gå til forsiden