Danske F16-fly måske til Afghanistan | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Danske F16-fly måske til Afghanistan

I alt kan seks danske F16-fly kan blive sendt til Afghanistan i forbindelse med den danske tilbagetrækning af tropper.

Thomas Søgaard Rohde, Berlingske Nyhedsbureau
Ifølge Berlingske Nyhedsbureaus oplysninger er der bred opbakning blandt partierne bag den danske Afghanistan-indsats om, at man vil åbne for muligheden for at sende danske F16-fly til Afghanistan. Foto: Preben Madsen

Et bredt flertal i Folketinget er parat til at bane vejen for, at Danmark kan bidrage med seks danske F-16-kampfly til missionen i Afghanistan. Det danske bidrag skal bestå af fire fly plus to reservefly.

En endelig afgørelse om flyene vil først blive truffet til sommer, da det vil kræve, at det danske mandat fra Folketinget revideres, og der fortsat er flertal bag beslutningen.

Ifølge Berlingske Nyhedsbureaus oplysninger er der dog opbakning blandt partierne bag den danske Afghanistan-indsats om, at man vil åbne for muligheden for danske fly.

Læs mere: Sådan er de danske F16-fly udrustet

Det er samtlige partier i Folketinget undtagen Enhedslisten, der mandag sidder og forhandler detaljerne på plads om den såkaldte Helmand-plan, der skal beskrive Danmarks bidrag til Afghanistan.

Det er Venstre og Konservative, der har presset på for, at Danmark skal være villige til at bidrage med fly, når nu den danske indsats med kamptropper på landjorden lakker mod enden.

Den samlede aftale skal præsenteres for Udenrigspolitisk Nævn tirsdag, hvis partierne når til enighed om indholdet.

Læs mere: Det kan de danske F16-fly

Tophistorier Gå til forsiden