Danskerne stoler på Løkkes sundhedspolitik

Når det handler om at sikre et godt og velfungerende sundhedsvæsen, stoler danskerne mere på Lars Løkke Rasmussen (V) end på Helle Thorning-Schmidt (S). Uventet og bemærkelsesværdigt, vurderer professor.

Cathrine Bloch, Berlingske Nyhedsbureau

Det er ikke statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), der fører den mest ansvarlige sundhedspolitik, mener halvdelen af danskerne. Det er i stedet hendes forgænger, Venstre-formanden Lars Løkke Rasmussen, der er bedst til at sikre et godt og velfungerende sundhedsvæsen.

Det skriver Altinget.dk, som har fået foretaget en meningsmåling blandt 1.301 danskere af analysebureauet A&B Analyse. Her blev danskerne spurgt om, hvorvidt det er en regering ledet af Helle Thorning-Schmidt eller af Lars Løkke Rasmussen, der vil være den bedste garant for et godt sundhedsvæsen. 50 procent peger på Løkke, 33 procent på Thorning, mens 17 procent svarer »ved ikke«.

Det er fuldstændig modsat det billede, der tegnede sig for et år siden, da Altinget.dk fik lavet en lignende undersøgelse. I november 2011, to måneder efter Helle Thorning-Schmidts valgsejr, valgte halvdelen af danskerne hende som den bedste til at sikre sundhedsvæsenet de bedste vilkår. Kun lidt over en tredjedel holdt dengang på Lars Løkke Rasmussen.

Et klart fravalg

En uventet og helt ny situation, vurderer professor og valgforsker ved Aalborg Universitet Jørgen Goul Andersen, der undrer sig over, at den røde blok har mistet vælgernes tillid på sundhedsområdet.

- Socialdemokraterne har haft ejerskab til sundhedsområdet og velfærdsområderne generelt siden 2005. Så det her resultat er noget helt nyt. Og meget overraskende og bemærkelsesværdigt, siger han til Altinget.dk

Ifølge Jørgen Goul Andersen er forklaringen ikke, at vælgerne er begyndt at tro på Løkke og de borgerlige som dem, der kan forbedre sundhedsområdet - i stedet skyldes det en manglende tro på regeringen.

- Det er helt klart et fravalg af regeringen og Thorning og et udtryk for stor mistillid. Regeringen har på sundhedsområdet markeret og bevæget sig i en anden retning, end vælgerne havde håbet og troet. Det afspejler sig nu, forklarer han.

SF: Løkke klattede pengene væk

Sundhedsminister Astrid Krag (SF) er uforstående over for resultatet.

- Det er overraskende, når man tænker på, hvordan Løkke klattede borgernes penge væk på at overbetale privathospitalerne i ideologiens navn, siger hun.

Der er dog ingen overraskelse at spore hos blå blok, hvor de Konservatives sundhedsordfører, Benedikte Kiær, kalder målingen for »en meget glædelig nyhed«.

- Det er gået op for borgerne, hvad den her røde regering har gang i på sundhedsområdet. At det er et ideologisk felttog af dimensioner, der blev sat i værk fra dag et, siger hun til Altinget.dk.

Kommentarer

Helt mærkværdigt!

Den garanterede ventetid på 1 måned under Lars Løkke var jo kun til glæde for patienter dem med ukomplicere hurtugt udredte lidelser! som fx dårlige knæ!
Ingen virkeligt syge eller folk med syge pårørende kan mene, at det var bedre end garanti for hurtig udredning! som der arbejdes på nu!
I øvrigt lykkedes det, mig bekendt, aldrig for sundhedsministeriet at bevise, at overbetaling af privathospitaler og fradrag for sundhedsforsikninger havde forkortet ventelistere!
Der blev kun skabt fordel for et A-hold, som B-holdet måtte være med til at betale!

Længe leve inkompetencen

Lars Løkke forærede en milliard skatteyderkroner væk til vennerne på privathospitalerne. Allerede der bør enhver diskussion om hans evner stoppe. Blot synd at borgerlige vælgeres hukommelse er så kort. Løkke burde være stillet for en rigsret. I steder hylder man ham. Borgerlige vælgere er til grin for deres egne penge, og de elsker det.

Helle er en lystløgner

Jørgen Goul er åbenbart lang væk, fra virkelighedens verden, siden han synes, at det er så underligt, at danskerne stoler mere på Løkke, end plattenslageren Thorning, madammen aner ikke, hvad hun har med at gøre, bare hør når hun plaprer løs, hendes forbandede ævl, høre til bland tosser, mere er der sådan set ikke, at sige om madammen.

M. Tørsleff

Der var mange fede år på privathospitalerne i den tid, hvor Løkke centralt fastsatte den overpris, som det offentlige betalte dem for deres ydelser. I EB kunne man læse om overlæger på (læs: ejere af -) privathospitalerne, som havde godt 10 mio. om året i aktieudbytte. Man skal huske, at disse penge kom fra de offentlige sundhedsbudgetter, og burde have været brugt på at behandle syge danskere. Hvori det "liberale" ved en centralt fastsat afregningspris til privathospitalerne - uden udbud af ydelserne - består, er mig stadig en gåde.

I ideologiens navn

I ideologiens navn ønsker socialisten Astrid Krag, at alle hospitaler er ejet og drevet af staten. Som den ægte socialist hun er, ser hun bort fra at hun skaber offentlige monopol på sygehusdrift. Hendes egen formand i SF, Erhvervsminister Annette Vilhelmsen, tordner netop i dag imod monopoler blandt de private erhvervsvirksomheder, og hun ser det som den største trussel mod velfærden!

Men i SF´s optik er det kun private monopoler der er en trussel, og offentlige monopoler er et gode.

Logisk hænger argumentationen slet ikke sammen, og drivkraften er selvfølgelig også en anden. Som socialist "ved man bedre", og hele ens mindset og selvforståelse er bygget op om at alle mennesker er ofre der må beskyttes mod de onde, hvorfor man så kan opfatte sig som den frelsende engel, når man centraliserer alt under staten og udsteder forbud mod hvad som helst.

Som socialist ser man også fuldstændig bort fra data og kensgerninger. F.eks. viser et hurtigt kig i historiebøgerne, at socialismen i 100% af de tilfælde man har indført den, har givet såvel materiel som åndeligt armod. Men - det rører jo ikke store ånder som bl.a. Astrid Krag.

Mit bud er, at folk er ved at være &#("&%¤# trætte af socialistiske floskler, og vil have løsninger der virker. Og netop derfor har befolkningen nu langt mere tillid til Lars Løkkes sundhedspolitik.

Astrid Krag's lystløgn

Det er ganske uforskammet at SF, S, R og EL vælgere bliver ved med at fremføre den bizare løgn om overbetaling af privathospitaler, når faktum var at privathospitalerne fik de samme beløb som de offentlige hospitaler.

At det så senere viste sig at disse hospitaler stadig kunne tjene penge på operationer udført til den pris de offentlige hospitaler har minus 25%, viser blot hvor sindsygt det er at Astrid Krag m.fl. har denne vendetta mod de private hospitaler.

Vi har et af verdens mindst effektive hospitalsvæsener og i det vil regeringen og dens støtteparti sænke effektiviteten og behandlingskvaliteten. Det er utilstedeligt.

Du aner intet om sundhedsøkonomi

Det skinder tydeligt igennem at du intet aner om afregning i sundhedsvæsnet og den private sektor.

Ydelsen kan ALDRIG være den samme da offentlige hospitaler har magne flere udgifter en privathospitaler pga bland tusind andre grunde:

De er forpligtet til at uddanne nye læger. sygeplejersker, SOSU'er, Fysioterapeuter osv.
De kan ikke sige nej til de patienter der ikke er økonomisk gevinst ved.
De skal dække de privates fejl økonomisk og behandlingsmæssigt.
De har de absolut dårligste patienter som der ikke er nogen gevinst ved.
De er forpligtet til at stille scannere og andre fasciliteter til rådighed til forskning.
Fortsæt selv listen.

Med din logik skyder du dig selv i foden: Fortæl mig hvordan det private har råd til at give en overlæge 50.000 for én ARBEJDSDAG. Når de højeste lønninger i det offentlige for ikke-ledende overlæger er på 60.000 i MÅNEDEN?

Det er umuligt at forklare folk som dig hvordan virkeligheden er fordi du er så idiologisk blind...

Hvem ved hvad?

Viden er en finurlig ting, bestående af mange lag.
Der er jo også historien om overlægen, som fik 3,2 millioner årligt i tre år i det offentlige uden at røre en finger, fordi der ikke var en korrekt jobbeskrivelse. Eller det faktum, at de 'sølle' 60.000, du taler om, Kim, er grundbeløbet i offentligt regi. Eller hvad med den lille detalje, at efteruddannelseskravet er markant højere i det private, og at man her selv betaler. Plus mange andre faktorer. Så måske er det ikke helt så uhyrligt endda. Det er i hvert fald værd at overveje, før man farer i blækhuset...

Faktaresistent

Muligvis har privathospitalerne i kroner fået det samme beløb. Men, da de intet akutberedskab skal have, ikke har uddannelsesforpligtigelser og vistnok heller ikke er bundet op på udgifter til forskning, skal man være meget modstandsdygtig overfor almindelig sund fornuft for at hævde, at det har været lige vilkår.
Venstre havde i øvrigt selv svært ved at indfri nogle af sine løfter fra valgkampen i 2007 om f.eks. sygehusinvesteringer på op mod 90 milliarder kr., privatisering af TV 2, skattestop for husejere, øget brug af pensionsmilliarder til offentlige investeringer og bevarelse af efterlønnen. Alene ”løftebruddet” på sygehusområdet løber op i næsten 50 milliarder kr., idet VK-regeringen ”kun” afsatte 42 milliarder kr. efter valget. Forskellen svarer til 7-8 spritnye supersygehuse magen til de kommende universitetshospitaler i Skejby og Odense.
At påstå, at vores hospitalsvæsen er ineffektivt er jo direkte kvalmende uanstændigt. Vi driver eksempelvis vores samlede sundhedsvæsen for ca halvdelen af det, USA´s koster, opgjort ift BNP. I Danmark dækker udgiften samtlige indbyggere, hvorimod der i USA er ca 25% af indbyggerne, der endda ikke er dækket, trods tallet er dobbelt så højt. http://www.nationmaster.com/graph/hea_exp_tot_of_gdp-health-expenditure-...
At der så til enhver tid er plads til og behov for at tilpasse sit sundhedsvæsen, det er der naturligvis heller ikke nogen tvivl om.

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden