»Der var tale om et debatindlæg« | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

»Der var tale om et debatindlæg«

Lørdag aften var der krisemøde i Venstres partitop. En presset Jens Rohde svarede på, hvorfor han alligevel ikke skulle kåres til Venstres spidskandidat.

Venstres Landsmøde i Herning søndag den 18. november 2012. Her Jens Rohde. (Foto: Martin Dam Kristensen/Scanpix 2012) Foto: Martin Dam Kristensen

Det var ikke den sædvanligt kække Jens Rohde, der mødte journalisterne lørdag aften. Han havde netop fået at vide, at han ikke som planlagt skulle genopstilles som spidskandidat for Venstre til europaparlamentsvalget i 2014. I hvert fald ikke på dette landsmøde.

Storsvedende svarede han journalisterne:

- Der er nogle, der måske vil kunne misforstå, hvorvidt der er tale om et debatoplæg eller et kampagnegrundlag. Det her var tænkt som et debatoplæg, hvor alle skulle kunne byde ind, men nu kommer det så bare tilfældigvis i en avis samme dag, som jeg bliver valgt - eller skulle have været valgt som spidskandidat - og så kommer det ind i en forkert kontekst. Så skaber det signalforvirring, og jeg er da nødt til at påtage mig det ansvar.

Til et spørgsmål om, hvorvidt han stadig står ved kronikken, svarede Rohde:

- I sådan nogle debatindlæg, er man nødt til at spidse pennen lidt for at sikre, at det skaber en debat.

Den skarpe formulering af Rohdes holdninger er bragt i Berlingske søndag og skrevet sammen med formanden for Europabevægelsen, Erik Boel.

På trods af polemikken går Jens Rohde stadig efter posten som Venstres spidskandidat, når partiet til næste år mødes til landsmøde igen.

- Naturligvis er jeg fortsat interesseret i at blive spidskandidat. Jeg har altid været optaget af EU-politikken, og det er jeg fortsat, siger han.

Tophistorier Gå til forsiden