»Det er magtarrogance og kammerateri«

Pia Kjærsgaard langer ud efter kulturminister Uffe Elbæk, der er kommet i søgelyset, efter han har afholdt flere arrangementer på et sted, hvor hans mand arbejder.

Thomas Søgaard Rohde, Berlingske Nyhedsbureau
Pia Kjærsgaard mødes søndag med kulturminister Uffe Elbæk.

Dansk Folkepartis værdiordfører og medlem af kulturudvalget, Pia Kjærsgaard, skal søndag mødes med kulturminister Uffe Elbæk (R), hvor ministeren skal forsøge at forklare, hvorfor han som minister har afholdt fem arrangementer på uddannelsesstedet Akademiet for Utæmmet Kreativitet (AFUK), hvor hans mand er ansat, og hvor han selv tidligere har siddet i bestyrelsen.

Pia Kjærsgaard er ikke bleg for at sende hårde ord mod den radikale minister. Hun mener, at sagen »lugter langt væk«.

Læs mere: Uffe Elbæks mand blev ansat uden jobopslag

- Det er magtarrogance og kammerateri, der er foregået. Det kan der næppe herske tvivl om, og det tror jeg også, at ministeren har fattet, efter han sådan lettere panikslagen indkalder til møder individuelt med ordførerne her i weekenden. Jeg tror, han føler, det brænder noget under ham, siger den tidligere DF-formand.

Pia Kjærsgaard er ikke tilfreds med, at Uffe Elbæk har indkaldt til individuelle møder, og hun vil først fælde sin endelige dom, når kulturministeren har forklaret sig på et kommende samråd i kulturudvalget.

- Det er lidt specielt, at man skal møde op en søndag eftermiddag, men det er ok, når han indkalder. Men han har ikke præsenteret nogen dagsorden, så det er op til ministeren. Har han noget i ærmet, og hvordan vil han redegøre for den her sag? Eller vil han bare med bedende øjne bede os om at holde mund? Det har jeg svært ved at vurdere, siger Kjærsgaard.

Læs mere: Thomas Larsen: Elbæk har handlet dumt og klodset

Uffe Elbæk har lørdag understreget, at han er ked af, at der nu rejses tvivl om hans bevæggrund for at inddrage AFUK i arrangementerne, der bestod af en middag for medlemmerne af Folketingets Kulturudvalg, to arrangementer i forbindelse med Danmarks EU-formandskab og to debatarrangementer.

Ministeren forklarer om arrangementerne, at de »alle har været fagligt velbegrundede med det klare formål at vise et helt særligt kulturmiljø frem.«

Pia Kjærsgaard peger på, at Elbæk tidligere har fået kritik for, at AFUK som det eneste nye initiativ på kulturområdet fik en bevilling på seks millioner kroner.

- Det virker som om, at ministeren, da han blev minister, har følt, at AFUK er hans egen lille kasse, som han kan råde over. Det virker som om, han har støttet den her institution, og det er kammerateri. Det lugter langt væk af det, siger hun.

I sidste ende mener hun, det bliver op til Enhedslisten, om Elbæk skal blive sidende.

- Det er ikke op til mig. Det er helt klart Enhedslisten, der er skal beslutte, om de vil beskytte ministeren. Det vil de kommende dage vise, siger hun.

Kommentarer

Gode eksempler på danske ministre

Jamen danske ministre viser jo bare vejen frem til efterfølgelse - sådan helt RADIKALT.
TAK til deres vælgere - de må jo mene det samme - måske har de heller ikke større evner ?

Forlydender vil vide....

...at hr. Elbæk på baggrund af den konkrete sag og med sin tilknytning til AFUK er blevet hyret til at erstatte Frank Hvam i en ny runde af en populær comedy-serie på tv. Om en repræsentant fra Enhedslisten skal erstatte Casper Christensen, bliver afklaret på tirsdag.

Narrefisse ;O)

Det er hvad kammerat Uffe byder ind med! (Forudsat man kan skrive det i denne sammenhæng).

Det er dog utroligt hvad den arme "menige" dansker bydes. B.a. dette bedrageriske handlingsmønster gennemført af en MINISTER i en lovligt valgt (tabt)regering, gør det lettere at forstå selvtægt i tilbagestående samfund.

I nogle sammenhænge er vi ved at være nede i nærheden af muslimske samfund. Der ved man at mord, voldtægt, korruption, og 1000 andre lækkerier kan læses som "rigtigt" hvis man velatmærke læser i den rigtige bog.

Intet nyt under solen

Vestager gjorde sin far til suppleant.

Han skal nok ha' Elbæks post :-/

At han gad

Jeg fatter ikke at Uffe Elbæk gad bruge en søndag eftermiddag på Pia Kjærsgaard. Hendes mening om denne sag er da både uinteressant og ligegyldig. Det siger hun ovenikøbet selv!

Er det så vigtigt?

Gab, ja det er ikke smart, men hvorfor skal medierne bruge så meget af deres og vores tid på den historie? Der er så uendelig meget andet i verden, der er så uendelig mere vigtigt.

'Jeg fortryder'

Det er en lodret løgn Elbæk fortryder. Det skal han jo udtale offentligt. Elbæk er udmærket klar over han har begået mandatsvig.

Men Pia ansatte da sin mand??

Han han ikke haft en fed stilling som medierådgiver for Pia??

Det er utrolig hvad de radikale kan.

Først var der Claus Bondam og nu Uffe Elbæk, der løber rundt som en elefant i en glasbutik.

Gode og/eller onde

dublet

Gode og/eller onde

Individer som Kristian Andersen og G. Nielsen har åbenbart problemer med at fatte, at når venstrefløjen anser VK-regeringen for at være "de onde kapitalister", må man selvfølgelig forvente, at de opfører sig som onde kapitalister.

Når man erindrer, at Uffe Elbæk var en af initiativtagerne til "kulturudvekslingsprojektet" Next Stop Sovjet - ren kommunistisk propaganda - er han jo en af "de gode socialister".

Hvis "de gode socialister" opfører sig præcis som man forventer af onde kapitalister, hvad skal vi så overhovedet bruge socialister til?

Søg hjælp.

Søg dog professionel hjælp. Din (angst)fobi hvad angår kommunisme (Den er sten død) og socialister (Selv er jeg ikke socialist) ser alvorlig ud!

Hvordan er det lige?

Når skidt kommer til ære---

Jeg fatter ikke hvis Pia K gider spilde sin søndag på at mødes med denne sjuft!

Magtarrogance!

Pia Kjærsgaard er den helt rigtige til at brokke sig. Hun ved om nogen, hvor givtigt nepotisme kan være.

Den kære Pia fik i 1998 sin mand pladseret som rigsrevisor, der er et af bedst betalte politikerjobs i landet. Der sidder han såmænd endnu.

Læs på lektien

I modsætning til kulturministerens mand, som blev ansat på klovneskolen uden opslag, er statsrevisorerne, herunder Pia Kjærsgaards mand, valgt af Folketinget:

"Folketinget vælger hvert fjerde år 6 statsrevisorer. Folketingets partier indstiller en kandidat til valg. Såvel medlemmer som ikke-medlemmer af Folketinget kan udpeges som statsrevisorer".

http://www.ft.dk/Statsrevisorerne/Arbejde/Valg.aspx

Læs på lektien

Kulturministeren indstillede ikke sin mand til jobbet på klovneskolen.
Pia Kjærsgaard indstillede derimod sin mand til jobben på den anden klovneskole.

Glashus

Som jeg skrev tidligere i denne debat. VKO'erne bør ikke kaste med sten når de selv bor i et Glashus (Med meget tynde ruder).

Akutjob

Når ministerens mand fik job uden at det har været slået op , vil mandens kone - altså minister Uffe Elbæk - utvivlsomt kunne argumentere for at det det drejer sig om et af regeringens famøse akutjob.

Mangel på konsekvens

igen et eksempel på at sund fornuft ikke bruges og at der ingen konsekevent er - undskyld

Det er jo rigtigt !!!

Politikere og embedsmænd har gennem årtier brugt magtmisbrug, nepotisme - nævn det for, at komme frem.

Se bare DONG, DSB - NÆVN DET !!!

Er vi ikke sluppet for hende endnu ?

Hvor mange penge spilder den danske stat ikke på politibeskyttelse af denne højreekstreme samfundsprovokatør.

Og ikke

at forglemme Naser Khadars og andre politikeres 24/7 petmandsopdækning. Og altsammen takket være dine venners uhæmmede import af udemokratiske individer fra især korandyrkende egne af jorden.
Det er så trist.

???

G.Nielsen, du aner da absolut ikke hvad du taler om! Desuden har din kommentar intet med artiklen at gøre! Ud over det bør Uffe Elbæk have 5 kolde tæer i R....! Det han har gjort er sq nepotisme af værste skuffe!

Udvidet undervisningsplan.

Man må konstatere at Akademiet for Utæmmet Kreativitet (AFUK) ikke kun har gadegøgl, men også økonomi og vennetjenester på skoleskemaet.
Svindel finder sted både i samfundet og på Christiansborg, og den bliver ikke altid opdaget.
En formildende omstændighed for Uffe Elbæk er dog, at den her er forsøgt begået med en så himmelråbende dumhed, at man kan være stensikker på at den bliver opdaget.
Hvad har "manden" dog (ikke) tænkt på?

Parallelsamfund

Når man gør en mand fra et parallelsamfund til minister er det naturligt at forvente kammerateri.

Intet nyt under solen.

Magtarrogance og kammerateri har kendetegnet venstrefløjen siden kommunismens fødsels. Selvfølgeligt fordi det er derfra socialismens grundideologi stammer fra.

Manden er ikke socialist, han er borgelig...

Men det kan du vel ikke fatte i dit had til socialister...

Manden er ikke socialist, han er borgelig...

Magtarrogance og kammerateri må du tilskrive de borgelige.
Sæt dig ind i tingene inden du udspreder dit had...

VKO

Man skal ikke kaste med sten når man selv bor i et glashus!

Der er sandelig langt op til

P.A. Albertis, V, stunt. Det beløber sig kun til sølle 900 millioner nutidskroner.

Pengespild !!!

Det er nok ikke nogen andre end Elbæk, der kan se noget fornuftigt i A(SS)FU(C)K. !!!

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden