DF efter Løkke-melding: Vi er kommet længere fra hinanden | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

DF efter Løkke-melding: Vi er kommet længere fra hinanden

Mens Liberal Alliance og de Konservative jubler over Løkkes udmelding om offentlig nulvækst, er det tidligere støtteparti mere skeptisk.

Pia Glud Munksgaard, Berlingske Nyhedsbureau og Annette Bonde

Med Lars Løkke Rasmussens (V) udmelding om nulvækst i den offentlige sektor er Venstre og det tidligere støtteparti, Dansk Folkeparti, kommet »et nøk« længere fra hinanden.

Det er konklusionen fra Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl.

- Han rykker klart Venstre i en retning af, at den offentlige sektor over tid skal blive mindre for at gøre mere plads til den private sektor, siger DF-formanden.

- Der er nogle i Venstre, der trækker Venstre i en mere liberal retning, hvor det bliver et mål i sig selv at den offentlige sektor skal være mindre. Det har vi ikke som et selvstændigt mål, siger han.

Kristian Thulesen Dahl har svært ved at se, hvordan velfærden og særligt sundhedssektoren kan bevares, hvis den offentlige sektor ikke må vokse.

- Som tidligere sundhedsminister må han vide, at det er et område, hvor det er meget svært at forestille sig, at der ikke skal udbygges fremover. Det gælder også de ældre. Det kræver stor villighed til at omprioritere fra Venstres side, siger Kristian Thulesen Dahl.

I kølvandet på talen fra Løkke har både de Konservative og Liberal Alliance udtalt sig positivt i forhold til meldingen fra Venstre.

Tophistorier Gå til forsiden