DF forstår de Konservatives regeringsudmelding | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

DF forstår de Konservatives regeringsudmelding

Hvis man som parti føler, at man ikke kan vinde så meget indflydelse i en regering, som man gerne vil, kan det være fornuftigt at stå uden for, vurderer Dansk Folkepartis gruppeformand.

Michala Rask Mikkelsen, Berlingske Nyhedsbureau
Dansk Folkepartis Peter Skaarup.Arkivfoto. Foto: Jeppe Bjørn Vejlø

Det er altid en diskussion, om et parti er stærkt nok til at gå i regering. Det vurderer Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup (DF), efter flere profiler fra de Konservative har meldt ud, at de ikke mener, at partiet skal gå med i en ny regering med dets nuværende, lille størrelse.

»Jeg kan sagtens forstå, at der kommer en diskussion om, hvorvidt de Konservative vil være stærke nok til at kunne konkurrere med Venstre. Der er jo eksempler, der skræmmer – SF gik i 2011 til valg på en helt masse ting, men har siden gennemført en politik, der er nærmest den modsatte. Så man skal ikke gå i regering for enhver pris,« siger Peter Skaarup.

Han kalder derfor strategien bag de Konservatives tanker »fornuftig«.

Læs mere: Thomas Larsen: Stærkt konservativt bagland presser svag partitop

Læs mere: Opbakningen til De Konservative gennem 100 år

»Hvis man føler sig så svag og ikke har tilstrækkelig tilslutning i mandater til, at man mener, man kan vinde så meget indflydelse, som man gerne vil, så er det fornuftigt at stå udenfor,« siger Peter Skaarup.

Heller ikke Dansk Folkeparti drømmer om ministerbiler, hvis Venstre og de borgerlige vinder regeringsmagten efter næste valg, fastslår gruppeformanden:

»Vi ser fortsat os selv uden for en regering, men med maksimal politisk indflydelse,« siger han.

Læs mere: K-profiler: Vi er for små til regeringsdeltagelse

Læs mere: »Kommunalvalget har skabt en ny positiv fortælling og kan være den kurveknækker, som skaber luft under vingerne«

De Konservatives leder, Lars Barfoed (K), siger, at han er enig med den konservative top i, at de Konservative ikke skal med i en regering, hvis partiet har sin nuværende størrelse efter næste valg:

»Vi er i ledelsen helt enige om, at med den størrelse, vi har nu, er det som udgangspunkt ikke fornuftigt at være med i en regering, fordi vores muligheder for at få stærk indflydelse på den politik, der bliver ført, er mindre,« siger han til DR Nyheder.

Lars Løkke Rasmussens (V) særlige rådgiver oplyser til Berlingske Nyhedsbureau, at Venstre-formanden ikke har nogen kommentar til udmeldingen fra de Konservative.

Læs mere: Lars Barfoed: »Vi skal ikke råbe så højt, at det bliver skingert«

Læs mere: Jagten på den perfekte storm

Tophistorier Gå til forsiden