DF: Skal man også kunne gifte sig med sin hund? | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

DF: Skal man også kunne gifte sig med sin hund?

Dansk Folkepartis familieordfører er chokeret over radikalt udspil om, at tre eller fire voksne skal kunne dele forældremyndigheden. Konservative mener, at det kun »pleaser« forældrene, mens Enhedslisten bakker op.

Gitte Nielsen, Berlingske Nyhedsbureau
Mette Hjermind Dencker, DF Foto: Claus Bech

Glidebane og ragnarok. Dansk Folkepartis familieordfører, Mette Dencker, bruger stærke ord som reaktion på den radikale ligestillingsordfører, Sofie Carsten Nielsens, forslag om, at forældremyndigheden skal kunne deles mellem tre eller fire mennesker.

- Forslaget er ligesom homovielserne i kirken endnu et forsøg fra regeringen på at eliminere kernefamilien. Hvis der bliver åbnet for det her, er der ingen grænser for, hvilket ragnarok det vil være. Hvorfor lige fire forældre, hvad med fem eller seks? Der er jo ingen grænser for, hvilke konstellationer, man kan forestille sig. Hvad bliver det næste? At man kan gifte sig med sin hund, spørger Mette Dencker.

Hun mener, at lovgiverne skal holde sig »langt væk« fra området, og at børn har én far og én mor.

Læs mere: R vil give børn af homoseksuelle fire forældre

De Konservatives familieordfører, Tom Behnke, mener, at forslaget er et forsøg på at »please nogle homoseksuelle forældre«.

- Men vi skal huske, at det er barnets interesse, som vi skal varetage. Man har nu en gang kun en far og en mor. Hvilket køn, forældrene har, er underordnet, men også homoseksuelle må forstå, at der kun skal være to forældre, siger Tom Behnke og fortsætter:

- Det kan sagtens gå, når alt er fryd og gammen, men hvad når der opstår problemer? Her kan det i forvejen være svært for to forældre at blive enige. Hvad så når der bliver fire, otte eller 231? Børnene vil bliver tabere, siger Tom Behnke.

Socialdemokraternes ordfører på området, Flemming Møller Mortensen, vil ikke udtale sig konkret om, hvorvidt flere end to skal kunne have forældremyndigheden, Han afventer i stedet socialminister Karen Hækkerups (S) »tekniske og lovmæssige udredninger« af hele området omkring forældremyndigheder og ligestilling mellem homo- og heteroseksuelle.

- Socialdemokraterne vil være frontløbere på det her område, og vi er ambitiøse. Men området griber ind i mange lovkomplekser, derfor skal lovarbejdet gøres grundigt. Vi har allerede taget første skridt med, at homoseksuelle nu kan vies i kirken, og det er nødvendigt med flere ændringer, siger Flemming Møller Mortensen.

Fra Enhedslisten lyder det, at man bakker op om ændringer på området omkring forældremyndighed og homoseksuelles rettigheder.

Udspillet fra Sofie Carsten Nielsen er et led i Radikale Venstres mangfoldighedsudspil. Forleden foreslog hun, at man også skulle give mulighed for kønsneutrale pas af hensyn til blandt andet transseksuelle.

Tophistorier Gå til forsiden