DF-top satser benhårdt på Facebook

Facebook er en af tidens vigtigste politiske talerstole. Og især Dansk Folkeparti har fundet ud af at udnytte det sociale medie.

Michala Rask Mikkelsen, Berlingske Nyhedsbureau Michala Rask Mikkelsen, Berlingske Nyhedsbureau
- Hvis jeg skriver et læserbrev eller et indlæg i en avis, går der tre-fire dage, før det kommer i. På Facebook kommer det på med det samme, siger Pia Kjærsgaard (DF) Foto: Nils Meilvang

- Hvad sker der?

Sådan skrev Pia Kjærsgaard (DF) på sin Facebook-profil i starten af november, efter det var kommet frem, at en beboerforening i Kokkedal havde besluttet at spare årets juletræ væk.

- At juletræ, gløgg og æbleskiver har været skyts i en muslimsk beboerforenings hetz mod kristne beboere er da ikke noget, vi bare skal finde os i, fastslog hun i indlægget, som affødte over 10.000 likes og mere end 2.000 kommentarer.

Dermed viser Pia Kjærsgaard, at Facebook har udviklet sig til en af de vigtigste talerstole i dansk politik, skriver Ugebrevet A4, der står bag en ny undersøgelse, der viser, at over halvdelen af Folketingets politikere ikke alene bruger Facebook som privatpersoner, men også som et veludviklet redskab til politisk kommunikation.

- Jeg må indrømme, at jeg før i tiden ikke var særlig Facebook-interesseret. Men jeg har savnet at kunne lave de her umiddelbare »det mener jeg-kommentarer«. Og det kan man jo på Facebook, siger Pia Kjærsgaard til Ugebrevet A4 og påpeger, at især muligheden for at være højaktuel tiltaler hende:

- Hvis jeg skriver et læserbrev eller et indlæg i en avis, går der tre-fire dage, før det kommer i. På Facebook kommer det på med det samme.

Det store flertal er anonymt

Undersøgelsen viser samtidig, at der er stor forskel på, hvor succesfulde politikerne er på det sociale medie.

Ved hjælp af det såkaldte IPM-indeks, der udregner politikernes kontakt med deres fans på baggrund af antallet af indlæg, kommentarer, likes og fans, ser man, at en lille gruppe politikere formår at skabe særlig meget liv på deres Facebook-sider. Omvendt er det store flertal mere anonymt på Facebook.

I toppen af IPM-indekset ligger Zenia Stampe (R) efterfulgt af formand for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, som netop er kommet med på Facebook-vognen.

På en tredjeplads ligger Pia Kjærsgaard, som dog slår de to andre med flere banelængder, når man alene måler antallet af fans. Pia Kjærsgaard er samtidig den folketingspolitiker, der har fået flest kommentarer og likes på sin side målt over en periode på 30 dage, skriver Ugebrevet A4.

Deltag i debatten: Er det en demokratisk fordel, at de folkevalgte i stigende grad kommunikerer på de sociale medier?

Kommentarer

Dansk Facebookparti er fremtiden

Nu er facebook uden konkurrence det mest intetsigende, fordummende "sociale" medie i vor tid, hvilket siger ikke så lidt. Men netop derfor hænger Dansk Folkepartitops begejstring for fænomenet måske perfekt sammen med specielle målgrupper, som partiet har opmærksomheden rettet imod.

Enhver der følger med på Facebook må kunne sige sig selv, at hvis det kan bruges af populistiske politikere eller nogen der ligner, så har vi nået bunden, og så lades alt håb om en bare nogenlunde fremtid ude.

På godt alene ! ...

Alt er såre godt, - et hav af "Danskere" af anden etnisk herkomst, - sviner sobre og pæne Pia til, - på deres håbløse dansk med dertil hørende katastrofale stavning,- der vidner himmelråbende om den helt store integrations fiasko der er tale om i Vort land, - selvom de er født og opvokset i Danmark. De kommer ALDRIG i arbejde !!! og regeringen har åbnet alle sluser og det vælter nu ind med asylansøgere, der på samme vis skal forsørges hele livet. Som Hans Lembøl skriver, - det er uvurderlig god reklame for DF, - for hvem ellers vil skaffe os af med problemet ?

Pia er vant, til at blive svinet til

Der er intet ny i, at Pia bliver svinet til, det gør de røde/radikale partier i ft jo også, så Pia er nok ligeglad. Men bortset fra det, så er DF jo det eneste parti i ft, der vil Danmark det godt, bare se la, de kalder sig blå, men det er jo en kæmpe løgn de er såmænd så radikale, som nogen kan blive. Venstre har en formand, som ikke gider åbne munden, når han skal tale, ja og så til sidst, er der jo de synkende konservative, så det er nogle kønne såkaldte partnere Pia har.

På godt og ondt

Det er en udmærket ting for den demokratiske dialog, at politikerne kommunikerer via facebook.
Det gør det, som Pia Kjærsgaard siger, muligt at meddele sine synspunkter i en bestemt sag hurtigt og effektivt til sine followers.
Bagsiden af medaljen er imidlertid desværre, at det, der gerne skulle være en demokratisk dialog, udarter til det rene gedemarked som vi kunne se for nylig, da PK's facebook blev fyldt af den ene kommentar mere svinsk end den anden.
Men som englænderne siger "it's an ill wind that blows nobody any good". Så kan kan alle i det mindste se, at hvilken støbning ens modstandere er, og det kan måske være lærerigt i forbindelse med den demokratiske proces. Det er jo lidt ligesom forne tiders vælgermøder, hvor kandidaten på talerstolen også blev mødt med tilråb af tvivlsom kvalitet.
I denne forbindelse: De personer, der har svinet PK til på hendes facebook, skulle bare vide, hvilken tjeneste, de i virkeligheden har gjort PK og hendes parti. Både de og de halvhjernede fanatikere i Egedalsparken har formået at give DF mere positiv PR, end partiet havde kunnet købe sig til for flere millioner kr. hos reklamebureauerne, og samtidig har de formået at gøre muslimerne mere upopulære, end DF nogensinde ville kunne komme afsted med (hvilket i parentes bemærket er trist for flertallet af fredelige og ordentlige muslimer).

Link påkrævet

ALDRIG har jeg set så svinske kommentarer fra uintegrerbare muslimer som her:

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151372200864384&set=a.483498719...

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden