DF: Vestagers samfund er alt for køligt

Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl kritiserer Margrethe Vestager for at have kastet sig ud i et kapløb om, hvem der hurtigst muligt kan ændre velfærdssamfundet.

Margrethe Vestager åbner for, at velhavende pensionister kan komme til at undvære hjemmehjælp betalt af kommunen og at de i stedet må købe en robotstøvsuger. Foto: Casper Christoffersen

Det er, som om den radikale leder Margrethe Vestager har kapituleret på forhånd, når det gælder om at bevare det danske velfærdssamfund.

Sådan lyder reaktionen fra Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl, efter Margrethe Vestager tirsdag aften hos Clement Kjersgaard på DR1 forberedte danskerne på, at regeringen med sin reformpolitik er ved at omstille det danske samfund til en situation, hvor staten og kommunerne ikke kan yde gratis service til alle.

- Jeg tror faktisk, at hovedparten af danskerne er rigtig glade for det velfærdssamfund vi lever i. Men det er som om, at Margrethe Vestager har kastet sig ud i kapløbet om, hvem der hurtigst muligt kan lave det om. Jeg synes hellere, regeringen burde koncentrere sig om, hvordan vi bevarer det, siger Kristian Thulesen Dahl.

Samfundet bliver lidt køligt

Han deler ikke Margrethe Vestagers holdning om, at danskerne fundamentalt skal ændre deres forventninger til velfærdssamfundet.

- Danmark er ved at blive et andet land. I den omstilling har vi brug for en helt anderledes måde at trække på hinanden. Man kan ikke forvente, at regeringen er sådan en serviceorganisation, sagde Margrethe Vestager på DR 1.

Her åbnede hun bl.a. op for at velhavende pensionister kan komme til at undvære hjemmehjælp betalt af kommunen og at de i stedet må købe en robotstøvsuger.

-Det er et typisk Margrethe Vestager eksempel. Samfundet bliver sådan lidt køligt på den måde. Det står i stærk kontrast til de varme hænder, vi så ofte taler om, når det handler om at tage sig af de ældre. Selvfølgelig skal vi bruge teknologien, men jeg forestiller mig stadig, at det er en hjemmehjælper, der kommer ud og tænder for robotten og så gør noget andet for den ældre i stedet for at støvsuge, siger Kristian Thulesen Dahl.

Han er uenig i, at Margrethe Vestager blot er ved at forberede danskerne på de økonomiske realiteter.

- Det handler om prioriteter. Regeringen har f.eks. øget udgifterne til udlændinge i Danmark og U-landsbistanden, så det er ikke bare et spørgsmål om, at der ikke er penge nok. Set i det lys er det meget mystisk, at Socialdemokraterne lader Vestager køre med den her dagsorden, siger Thulesen Dahl.

Kommentarer

RAF-regeringen prioriterer ganske rigtigt...

helt anderledes end normalttænkende danskere!!!
Der findes 1.prioritet, som består i at sende så mange milliarder skattekroner i et GIGA hul i Afrika og hente så mange tusinder af tabere fra sydlige/østlige regioner som muligt!
2.prioritet er at holde danskerne hen med snak, løgne og tomme løfter, indtil Danmark er et totalt forarmet land og det sidste danske mandfolk er frataget alle muligheder for oprør!!!!

Landsforræderi er RAF-regeringens politik, desværre er V og K ikke bedre!!!!

Radikale gøgeunger!

De Radikale ødelægger Danmark i deres iver for at forsørge så mange muslimer som muligt, de håber nok på deres stemmer i fremtiden. Eva L. Madsen siger alt hvad der kan siges, og tak til Eva.

Margrethe Vestager vil bare ikke indrømme sine fejl!!

Margrethe Vestager vil bare ikke indrømme sine store fejltagelser bl.a. angående ledigheden og er for den sags skyld også bedøvende ligeglade med folk der har betalt tusindvis af skattekroner til fællesskabet da de var i arbejde - de kan da bare falde ud over kanten og prøve om de kan redde sig selv - og her taler vi bl.a. om folk der har betalt deres del til fællesskabet i 35 til 40 år da det er dem der sammen med de nyuddannede er hårdest ramt - hun vil ikke forstå at det er ikke det grå guld mere men det grå muld!!! Den behandling har de ikke fortjent og bl.a. med et løft på skulderne fra Vestager med at sådan har det jo længe været for dem der falder ud - men hun tager her overhovedet ikke med i sine overvejelser at der altså ikke er job i øjeblikket som der var tidligere - hun havde s.. da ikke problemer med at finde den ene bankpakke frem efter den anden i en presset situation!!

Hun har lavet det største fejlskøn selvom hun i Clemens gerne ville give Mette Frederiksen skylden!!

Men jeg skal nok vise min mening om regeringens politik ved valget ude i kommunerne lige om lidt og S og SF får aldrig mere min opbakning igen!!! LØGNERE!!! - SNYDERE!!!

Margrethe Vestager bryder sig ikke om pensionister

Lige siden Margrethe Vestager kom i regering, hvor hun udtalte at mange pensionister har 30.000 om måneden,
har hun jagtet denne gruppe. Så skal pensionister ikke
have mimrekort, så kan de købe sig en robotstøvsuger
osv. osv.
Det er disse mennesker, der igennem et arbejdsliv har fået at
vide,at grunden til at der skulle betales så høj skat, var at der skulle være til folkepension og hjælp i alderdommen.
Men det gælder åbenbart ikke mere.
Da du blev foreslået at give afkald på din børnepension,
der var tonen en helt anden. Det kunne i hvert fald ikke komme på tale.
Mit største ønske er at du begynder at interessere dig for
polarforskning (på sydpolen).

Tumpen frank Lakman

Utroligt så mange tumper, der er her i debatten, Frank Lakman er dog det største vrøvlehoved, som endnu har optrådt her på siden, der er hverken hoved eller hale i mandens røde vrøvl. Find dig en støttepædagog, det trænger du i allerhøjeste grad til

Radikal polis**t, tsk tsk

Ov, ov, hvor er det kedeligt at se den udvikling det rad. venstre, og herunder saerligt de "gamle madammer" Vestager, og sidenhen, den tilbagevendte Jelved, har paa udviklingen i det danske samfund. Selvfolgelig er det fulstaendig uhort at man midt under krisetider haever udbetaling af u-landsbistand samt udgifter til de mange mennesker i Danmark, der ikke har betalt skat i ret mange aar (laes = udlaendinge). Se blot paa UK, som selvfolgelig i disse tider diskuterer, om man ikke burde nedsaette udbetalingen af hjaelp til 3. verdenslande, naar man nu befinder sig i recession/el naerved recession. Det er klart, at det radikale venstre paa mange maader er ved at kore Danmark helt ud paa et misforstaaet "globalt" spor, og at dette selvfolgelig gavner Vestager og hendes radikale kollegaer i deres videre politiske karriere i internationalt regi. Regeringens okonomiske samt sociookonimiske politik har siden valget vaeret en stor katastrofe. Selvom jeg anser mig selv som republikaner, ville jeg nogen gange onske at medlemmer af kongehuset skred mere ind politisk og blandede sig; jeg kan ikke forestille mig, at hvad vi ser i dag i form af misforstaaede reformer, afgiftspakker og manglende evner til at gore noget Nationalt set for den blakkede okonomiske situation i Danmark kan skabe megen tilslutning fra hverken kongehus, borgerlige, libertarianere el. lign. Eller er der snart nogen af disse tilbage i Danmark, el er alle flygtet ud af landet...?

Nej tak til Vestagers radikalisering af samfundet!

Heldigvis har vi et demokrati, og derfor kan vi indenfor en årrække heldigvis få en anden på "tronen".

Det samfund som Vestager vil skabe ønsker jeg ikke, jeg betaler min skat til kommuner, regioner og stat med glæde, netop så de kan yde ydelser, som bedst varetages på sådan et overordnet niveau under samfundets kontrol og normer.

Det er jo befolkningen igennem generationer der har arbejdet på, og skabt de samfundsgoder og velfærdsgoder vi nu har, at betragte dem som en luksus eller på anden måde ulødige er, at se ned på den brede befolkning og generationerne forinden.

Vestager skal huske, at hendes elite parti kun udgør en ganske lille del af den danske befolkning, og mange er ikke ligeså priviligerede, som hendes partifæller og venner, der sikkert sagtens vil kunne klare sig på både den ene og den anden måde igennem fine netværk og velhavende familie og venner.

Vestager kender ikke til mange danskers hverdag, og aner ikke hvad mange i dag kæmper i mod, f.eks arbejdsløshed, hun færdes ikke i de kredse, og i hendes veluddannede indspiste kredse, mener man sandsynligvis, at det er folks egen skyld, at de er dovne og derfor skal piskes endnu mere selvom de allerede ligger ned, og det netop fordi det er så langt væk fra hendes og andre radikales priviligerede elite verden.

I Vestagers fremtidsvision for Danmark vil flere blive syge især af stress og lignende, og endnu flere vil blive fattige, skællene i samfundet vil vokse, og samfundsklasser, fattige, lavere middelklasse, middelklasse, osv. vil blive meget tydeligere, de velhavende vil gå på deres egne skoler med og samfundet vil blive endnu mere delt i etnicitet og parallelsamfund i bredeste forstand vil skyde op med deres helt egne normer og regler, der vil komme mere uro, og mere kriminalitet.

Personligt siger jeg nej tak til Vestagers og sansynligvis også regeringens vision for fremtidens Danmark, en vision hvor ens børn og deres børn vil stræbe efter fortidens velfærdssamfund, fremfor, at udvikle fremtidens.

Die dumme dänen!

Jamen, de etniske danskere skal jo arbejde mere og længere for at de kan betale alt for høje overførselsindkomster til disse fattigdomsflygtninge som overstrømmer Danmark og som vi istedet burde hjælpe i deres nærområde da de bliver en evig social belastning da de fleste er analfabeter! I forvejen har vi jo rigeligt med Enhedslistens segment af bistandsklienter og arbejdssky elementer som ikke gider bidrage med noget til samfundet! De produktive er nu i mindretal i 95 af Danmarks 98 kommuner og man behøves ikke at være nationaløkonom for at vide hvad det udvikler sig til - i landet med verdens dyreste offentlige sektor og verdens højeste skattetryk!
Men godheds- og indvandringsindustrien jubler da det jo isoleret set for dem medfører masser af "arbejdspladser" til både psykologer, socialrådgivere, pådagoger, administrative medarbejdere m.fl. men på langt sigt er det ligesom at pisse i bukserne!
Som tidligere offentligt ansat er det værste dog hvordan jeg har oplevet at mange af disse mennesker som har fået førtidspension og andre offentlige ydelser tager på lange ferier til de lande de angiveligt er flygtet fra!!! Hvad er de flygtet fra (bortset fra bistandskasserne) og hvordan har de så let kunnet få opholdstilladelse?
Denne flygtningeparagraf 7 er så elastisk at den kan dække stort set alle mennesker i hele verden - også folk fra f.eks. Norge eller Sverige! Og vi har folk i Udlændingestyrelsen som ikke aner et klap om hvordan disse asylansøgere har haft det i deres hjemlande men blot stoler på hvad disse mennesker siger! Men menneskesmuglerne jubler!
Utroligt hvor nemme vores stupide politkere er at bedrage!

Enig

Nu betaler jeg 49% i skat.
Skal jeg så også selv betale for alting fordi jeg tjener for meget og sparer op til pension.
Hvad er der så tilbage der skulle være så fedt ved at bo i Danmark, med mindre man lever over evne og bruger hver en krone indtil man rammer pensionsalderen på 70?

Jeg syntes hun skulle flytte til USA, hun ville nok føle sig mere hjemme der.

Det klinger hult

Dit indlæg klinger meget hult hr, Kristian Thulesen Dahl. Var det ikke Danske Folkeparti som lovede danskerne at der ikke med deres medvirken skulle ændres på dagpengeperiode og efterløn. Efterfølgende har vi så set at Dansk Folkeparti har medvirket til at nedsætte dagpengeperioden til 2 år og smadre Efterlønsordningen. Dansk Folkeparti er en flok løgnagtige hyklere!!!

2 år og 8 måneder endnu med en GAK GAK regering !?

Det burde være Grundlovs sikret, at hvis en regering fører en politik, der truer landets sikkerhed, så kunne der tvangsudskrives valg, - ligesom en hel bestyrelse kan afsættes ved ekstraordinær generalforsamling. Der åbnes konstant den ene kæmpe ladeport efter den anden for ukvalifiseret traumatiseret udlændinge, - sidst er det afgjort, at forfulgte bøsser i udlandet skal være berettiget til permanent ophold, - der er millioner af forfulgte bøsser i hele verden !? - eller kan de sørge for at blive det ! ... det minder jo utroligt meget om et tidligere fremsat radikalt GAK GAK forslag fremsat af tidligere udviklingsminister for en kort bemærkning Anita KvajeBay Bondegård, - alle Verdens fattige ville hun give et retskrav på forsørgelse i Danmark. Jeg mener partiet skal forbydes, samt alle deres aktiviteter, - de ødelægger Vort land. Lad i det mindste være med at stemme på dem overhovedet.

Skandaløst

Jeg er radikal vælger, og jeg er rystet over Margrethe Vestagers bemærkninger. Hun tror åbenbart, at vi er til for at fremme hendes og hendes kollegers karriere. Regeringen og Folketinget er folkets tjenere. Men det er naturligvis fuldstændig i tråd med den politiske ADFÆRD, der har udviklet sig de sidste 20-25 år og den uantagelige holdning,som stort set alle politikere adspurgt giver udtryk for, at vores skattebetaling ikke giver os nogen rettigheder. Hvis politikere og embedsmænd ikke længere ønsker at servicere os, så må vi jo fyre dem. Jeg må endnu engang konstatere, at vi nærmer os en politisk revolution. Det virker som om, at politikere som Margrethe Vestager og Helle Thorning og Lars Løkke og alle de andre overhovedet ikke fornemmer, at der i magmakammeret under Danmark er opbygget et voldsomt pres,en utilfredshed, vrede og frustration over den tiltagende umenneskelighed, uansvarlighed og mangel på respekt, som præger landets ledelse.

@Carl Henrik...

Du behøver skam ikke prale af din politiske uforstand.....
Vågn dog op, før det er for sent!!!!

Danmark burde lade sig indlægge,på en psykiatrisk klinik.. !!

En ting er at Margrethe Vestager, vil have Danskerne, til at have forståelsen for, at samfundet er dem selv, det vil sige ,at vi skal yde før vi kan nyde.

Det er OK .- idet samfundet har udviklet sig til et tag selv bord,hvor borgere der ikke gider at arbejde kan gå på sjalen og modtage hyre, uden at skulle yde et stykke arbejde for det.

Men det der IKKE er OK er, at alle de uduelige politikere og embedsmænd ( embedsmandsværket ), kører landet i sænk så det nærmer sig græske tilstande.

Enten bør man sætte et forretningsministerium kombineret med et smallt folketing i søen,eller indføre resultatløn til folketingets 179 medlemmer, der hver koster i omegnen af 1 million kroner.

Regeringen og folketinget driver forretningen Danmark, på samme måde som man driver DSB, Dong og SAS – med milliardunderskud.

I diverse TV aviser bestiller man ikke andet end at fortælle folk at landet ikke har råd til den nuværende velfærd,for i det næste indslag, at fortælle folk om alle de penge vi forærer væk til diverse udlændinge, millioner og atter millioner, til div. muslimske lande, f.eks. Afghanistan, Egypten, Mali og Somali osv. alle disse penge er ødet væk til formål der ikke virker.

Lad muslimerne selv slås - vi importerer I 1000 vis af bistandsklienter - disse mørkemænd, de såkaldte velfærds-asyl-ansøgere, der hver koster os 250.000 kr. om året. .

Vi betaler 16 milliarder om året til U-landsbistand, hvor de fleste af pengene er givet dårligt ud - verden er for længst overbefolket, med deraf følgene klimakatastrofer - man laver Danmarks Indsamling - igen og igen til udlændingene, som er totalt spildte i et større sammenhæng.

Man har konstant problemer med de alle de ca. 800.000 af muslimer og efterkommere , man igennem tiden har importeret til landet, og som koster samfundet formentlig i omegnen af 100 milliarder om året.( special undervisning i deres eget modersmål er nu en nytilkommen udgift - foruden de sædvanlige udgifter til overførselsindkomster,børnebidrag,boligstøtte,ghettoer,fænggsler ,1000 vis af medarbejdere i godhedsindustrien,kriminalitet ,narko og hærværk- ja man kunne blive ved . )

Og det værste af det hele , alle disse penge låner vi udlandet, for bagefter at give dem udlændinge, det er jo helt vanvittigt, at vores børn og børnebørn,skal betale for en sådan en ødselhed.

Hvornår har staten tænk sig at hjælpe deres eget folkefærd ???.
Man klager fra regeringens side over den næsten 1 million Danskere , der er på overførselsindkomst, samtidig med at man importerer over 50.000 østeuropæere indenfor, for at tage det arbejde som de arbejdsløse Danskerne ikke gider lave , hvor er logikken ???? igen hælder man penge ud til udlændinge. !!!!

Og nu vil regeringen have os til at gå med i et økonomisk Euro makværk, hvor vi kan komme til at redde græske-spanske – italienske - portugisiske- og snart også franske banker ( læste I går at frankrig faktisk var bankerot ) det er jo helt ude på overdrevet . !!!

Og vores statsminister prøver konstant på at lirke Danmark ind af bagdøren til det forjættende “ De Forenede Europæiske Stater “ , så landet bliver en lille kanton uden selvbestemmelsesret, men så er det også nemmere at regere, når den ikke folkevalgte præsident, gør det i stedet for os selv.
Lad os dog komme ud af EU-FN-Schengen- og opsige div. konventioner, det kan ikke gå hurtigt nok. !!!!

Landet Danmark syntes at have rigeligt med penge, som vi hælder ud til verdens største offentlige sektor, samtidigt med , at man er ved at save den gren af , som man selv sidder på , fødekæden det private erhversliv,-- som påtvinges verdens største skatter , el og grønne afgifter i en lind strøm.

I aftenshowet bliver man dagligt konfronteret med de mærkeligste samfundsbetalte råd, nævn og foreninger, her blot et par stykker, = rådet for større færdselssikkerhed, forskning i etniske minoriteter,forskning i bandeord,islamiske studier,institut for menneskerettigheder, ja man skal bare se hvad de forskellige universiteter , RUC m.v. tilbyder de studerende, der er i 1000 vis af samfundsUnyttige gøremål, ansættelsesforhold og studier der bør nedlægges og som koster i 2-eller 3 cifret milliardbeløb årligt., - altså væk med de kolde hænder, bureaukrati,samfundsunyttige stillinger, import af udenlandske bistandsklienterog -- først da kan man tillade sig at spare på de helt sagsløse svage, syge og invalide pensionister, folketinget burde skamme sig. !!!!

Hvad hjælper det, hvis vi fjerner 40.000 sosuassistenter

og lægger dem bagest i arbejdsløshedskøen og betaler dem dagpenge og gør dem til syndebukke i samfundet, hvorefter alle i arbejde skal bruge deres sparsomme fritid til at vaske tøj og gøre rent for deres gamle forældre, som måske ovenikøbet bor i en anden landsdel...?

Velfærdsaftalen går vel egentlig ud på, at der skal tages hånd om de opgaver, som de arbejdende har svært ved at nå i dagligdagen - fordi de skal arbejde (og have transporttider op til 4 timer dagligt).

Var der nogen der sagde Ebberød Bank..?

Og, er der nogen, som tror at kvinder stadig arbejder hjemme og lige kan klare det hele mens far arbejder..?

Lever Margrethe Vestager i 1950'erne?

I ØVRIGT synes jeg, at det er betænkeligt at en udtalelse fra en professor i statskundskab ved Ålborg Universitet samme morgen til DR ikke bliver kommenteret - hverken i TV avisen eller i aviserne.

Han udtaler bl.a.:

"Kæmpeindtægt venter
- Der er kommet en opsparing, der er helt enorm i pensionskasserne, Vi har over 3100 milliarder stående på pensionskonti, og af dem er 40 procent udskudt skat, siger han.
- Når de pensioner kommer til udbetaling, vil statsfinanserne få en i kæmpeindtægt, som ingen andre lande har. Og vi står med en gruppe ældre, der ikke er nydere men ydere til samfundsøkonomien, mener Henning Jørgensen.."

www.dr.dk/P4/Aarhus/Nyheder/Aarhus/2013/01/29/101527.htm

Helt forudsigeligt.

Dansk Folkeparti som om nogen har ansvar for sidste 10 onde års førte politik, har pludselig fået en social profil.
Naturligvis SKAL udlændinge politikken blandes ind i ethvert spørgsmål, at vi har pruttet mange penge og liv i et par krige, det har der så været råd til.
Husk nu lige at de Radikale er utroligt presset af DF s økonomiske venner Ny Liberalisterne som har trådt deres barnesko i Radikale.

Dansk Folkeparti har valgt side den Blåsorte.

Det mest interessante er jo at alle angrebene på velfærds samfundet er sket i skøn forening mellem DF og de Radikale.

Hvis DF angre er det da helt OK men så hold op med den primitive retorik - Enten er det Helles skyld eller også er det muslimernes.

Vås igen Lakman

DF er uden tvivl det mest ansvarlige parti i FT.
Der finder du en pragmatisk holdning til situationens alvor og virkelighed, der tager skyldig hensyn til gamle og svage.

Vi har råd men ikke vilje

Helt enig. Vi har råd til at hjælpe de svageste bedre. Men så skal der slækkes på administrations-vanviddet. (Berlingske: Find ud af dette: Hvor mange af de lige over 50% danskere, der har arbejde, arbejder i det offentlige? Og hvor mange af dem skubber rundt med nytteløse papirer?)
Vi kunne jo også følge Cameron ind i et mindre dyrt og mere fordelagtigt nyt EU, hvor vi genopdager demokratiet og retten til at bestemme selv som land!?

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden