DF: Vestagers samfund er alt for køligt | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

DF: Vestagers samfund er alt for køligt

Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl kritiserer Margrethe Vestager for at have kastet sig ud i et kapløb om, hvem der hurtigst muligt kan ændre velfærdssamfundet.

Margrethe Vestager åbner for, at velhavende pensionister kan komme til at undvære hjemmehjælp betalt af kommunen og at de i stedet må købe en robotstøvsuger. Foto: Casper Christoffersen

Det er, som om den radikale leder Margrethe Vestager har kapituleret på forhånd, når det gælder om at bevare det danske velfærdssamfund.

Sådan lyder reaktionen fra Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl, efter Margrethe Vestager tirsdag aften hos Clement Kjersgaard på DR1 forberedte danskerne på, at regeringen med sin reformpolitik er ved at omstille det danske samfund til en situation, hvor staten og kommunerne ikke kan yde gratis service til alle.

- Jeg tror faktisk, at hovedparten af danskerne er rigtig glade for det velfærdssamfund vi lever i. Men det er som om, at Margrethe Vestager har kastet sig ud i kapløbet om, hvem der hurtigst muligt kan lave det om. Jeg synes hellere, regeringen burde koncentrere sig om, hvordan vi bevarer det, siger Kristian Thulesen Dahl.

Samfundet bliver lidt køligt

Han deler ikke Margrethe Vestagers holdning om, at danskerne fundamentalt skal ændre deres forventninger til velfærdssamfundet.

- Danmark er ved at blive et andet land. I den omstilling har vi brug for en helt anderledes måde at trække på hinanden. Man kan ikke forvente, at regeringen er sådan en serviceorganisation, sagde Margrethe Vestager på DR 1.

Her åbnede hun bl.a. op for at velhavende pensionister kan komme til at undvære hjemmehjælp betalt af kommunen og at de i stedet må købe en robotstøvsuger.

-Det er et typisk Margrethe Vestager eksempel. Samfundet bliver sådan lidt køligt på den måde. Det står i stærk kontrast til de varme hænder, vi så ofte taler om, når det handler om at tage sig af de ældre. Selvfølgelig skal vi bruge teknologien, men jeg forestiller mig stadig, at det er en hjemmehjælper, der kommer ud og tænder for robotten og så gør noget andet for den ældre i stedet for at støvsuge, siger Kristian Thulesen Dahl.

Han er uenig i, at Margrethe Vestager blot er ved at forberede danskerne på de økonomiske realiteter.

- Det handler om prioriteter. Regeringen har f.eks. øget udgifterne til udlændinge i Danmark og U-landsbistanden, så det er ikke bare et spørgsmål om, at der ikke er penge nok. Set i det lys er det meget mystisk, at Socialdemokraterne lader Vestager køre med den her dagsorden, siger Thulesen Dahl.

Tophistorier Gå til forsiden