DF: Vi vil ikke have polske lønninger | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

DF: Vi vil ikke have polske lønninger

Dansk Folkeparti kan alligevel ikke støtte et forslag om at fjerne fagforeningernes blokaderet, hvis det fører til polske lønninger i Danmark, fastslår arbejdsmarkedsordfører Bent Bøgsted.

Mads Mostrup Jensen, Berlingske Nyhedsbureau
Amin Skov, ejer af Vejlegården, er i konflikt med 3F efter, at han i marts måned indgik kontrakt med Krifa. Arbejdsretten tager i dag stilling til, om det er i orden, at 3F-medlemmer sympatikonflikter, når restauranten har overenskomst med Krifa. Foto: Camilla Rønde

Fagforeninger skal ikke kunne blokere virksomheder, hvor medarbejderne er organiseret i en konkurrerende fagforening.

Det fastholder Dansk Folkeparti, men partiet trækker sin støtte til et forslag fra Venstre om at forbyde faglige blokader, hvis det viser sig, at det vil bane vejen for løndumping på det danske arbejdsmarked.

- Vi vil være helt sikre på, at man ikke kommer til at åbne for udenlandske overenskomster i Danmark. Vi vil ikke have polske lønninger, understreger arbejdsmarkedsordfører Bent Bøgsted over for Berlingske Nyhedsbureau.

Læs mere: V og DF ændrer lovforslag i Vejlegård-sag

Ifølge kritikere af beslutningsforslaget er det netop, hvad der vil ske, hvis forbuddet mod blokader indføres. Det oprindelige beslutningsforslag siger, at det skal være ulovligt at blokere virksomheder, der har overenskomst med en landsdækkende fagforening - som det aktuelt er tilfældet i Vejle, hvor 3F blokerer restauranten Vejlegården, hvor de ansatte er medlem af Krifa.

Men dermed åbner man portene for udenlandske overenskomster, lyder kritikken, og det er bestemt ikke meningen, erklærer Bent Bøgsted.

- Vi fastholder, at man ikke bør kunne blokere virksomheder, der har en lovlig overenskomst. Fagforeningerne bør koncentrere sig om de arbejdspladser, hvor der slet ikke er overenskomst. Men vi vil være sikre på, at beslutningsforslaget ikke har nogle utilsigtede konsekvenser, siger DF-ordføreren, der med spænding afventer Arbejdsrettens afgørelse i striden mellem Vejlegården og 3F.

Læs mere: Thorning tordner mod forslag fra V og DF

- Hvis retten dømmer til Vejlegårdens fordel, er det måske slet ikke nødvendigt med nye regler, påpeger han.

Venstre er nu gået i gang med at omformulere beslutningsforslaget. Det vides endnu ikke, hvornår det er klar til at blive fremsat igen.

Tophistorier Gå til forsiden

 
Nyheder |

Elbæk: »USAs Demokrater vil lære af Alternativet«