DJØF kalder Vallensbæk-rapport for »en ommer« | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

DJØF kalder Vallensbæk-rapport for »en ommer«

Den rapport, der onsdag aften frikendte borgmesteren i Vallensbæk Kommune for anklager om magtmisbrug, er ikke meget værd, konkluderer fagforbundet DJØF. Viceborgmesteren kan ikke følge kritikken.

Cathrine Bloch, Berlingske Nyhedsbureau

»En ommer.«

Sådan lyder konklusionen fra fagforbundet DJØF på den rapport, der onsdag aften frikendte borgmesteren i Vallensbæk Kommune, Henrik Rasmussen (K), for anklager om magtmisbrug.

- Rapporten er et partsindlæg udarbejdet af kommunen. En sådan rapport, hvor kommunen undersøger og stort set frikender sig selv, har ikke rigtig nogen værdi, og myndigheder bør slet ikke undersøge sig selv, siger formand for DJØFs forening for offentlige chefer, Henning Thiesen, til Berlingske Nyhedsbureau.

Kommunens kommunaldirektør, Bjarke Steen Johansen, har anklaget sin egen borgmester for nepotisme og magtmisbrug, og derfor har kommunen med bistand fra jurister fra Kommunernes Landsforening (KL) foretaget en undersøgelse, der mundede ud i den rapport, der frikendte Henrik Rasmussen for alle anklager.

Bjarke Steen Johansen sendte i første omgang sine anklager mod borgmesteren til Tilsynsrådet i et brev gennem sit fagforbund DJØF. Statsforvaltning Hovedstaden har siden krævet en udtalelse fra kommunalbestyrelsen i Vallensbæk Kommune, og i tirsdags meddelte ombudsmand Jørgen Steen Sørensen, at anklagerne var så alvorlige, at han ville gå ind i sagen.

Henning Thiesen glæder sig over, at Statsforvaltning Hovedstaden og Ombudsmanden kigger på sagen og de 12 kritikpunkter, Bjarke Steen Johansen har rejst mod Henrik Rasmussen, og som alle er blevet behandlet i KLs rapport.

- Der er brug for at komme til bunds i alle de rejste kritikpunkter. Derfor er det nødvendigt, at en uafhængig offentlig myndighed gennemfører en uvildig undersøgelse, som DJØF har ønsket fra starten, så nu afventer vi, hvad de finder ud af, siger Henning Thiesen.

Han understreger desuden, at det er et problem, at 1. viceborgmester Anette Eriksen (K) har været leder af undersøgelsen indtil i lørdags, da hun har været personligt indblandet i anklagerne mod borgmesteren, fordi hendes egen mand har kontrakt på malerarbejde i Vallensbæk Kommune.

- Det er et problem, at hun først blev erklæret inhabil i lørdags. Det burde være indlysende for enhver, at en sådan rapport ikke kan bruges som et eneste fundament for den videre behandling af sagen, siger Henning Thiesen.

2. viceborgmester i Vallensbæk Kommune, Søren Wiborg (S), kan overhovedet ikke følge kritikken fra DJØF.

- Det er jo ikke kommunen, der har undersøgt sig selv. Kommunen har lavet et udvalg, der har undersøgt anklagerne, og det er heller ikke korrekt, at Anette Eriksen har været leder af undersøgelsen. Det var økonomiudvalget, der sammen med KL foretog undersøgelsen, og vi havde ikke udpeget nogen leder, siger han.

Søren Wiborg understreger desuden, at DJØF jo er ligeså meget en part i sagen, som kommunen er, fordi de varetager deres medlemmers interesser, og det afviser Henning Thiesen heller ikke.

- Selvfølgelig varetager vi Bjarke Steen Johansens interesser. Punktum, fastslår han.

Tophistorier Gå til forsiden