Doping er farligere, end du tror

Camilla Hersom (R)
Camilla Hersom (R) Foto: Steen Brogaard/Folketinget

Der er vel ingen, der er i tvivl om, at stiknarkomaners misbrug er yderst skadeligt for deres helbred. Men kun de færreste ved er, at dopingmisbrug kan have ligeså alvorlige følger.

Måske skyldes det at doping finder sted i helt andre miljøer – gående fra topidrætten over fitnesscentre til kriminelle rockermiljøer.

Hvor stofmisbrugere ofte er en lille socialt marginaliseret gruppe, er dopingmisbrugere en bredere gruppe. Og i modsætning til stofmisbrugerne som ofte er endt i stofmisbrug pga. svigt og misbrug, vil mange dopingmisbrugere fremstå velfungerende

Desværre er brugen af doping blevet mere udbredt de sidste par år, på trods af de dybt alvorlige konsekvenser som bivirkningerne har for misbrugernes krop og sind. Der er en udfordring, som regeringen tager seriøst.

Det skønnes, at der findes op imod 44.000 dopingmisbrugere i Danmark, og et stigende antal i træningsmiljøet har overvejet doping. Der er derfor tale om et udbredt problem, som ser ud til at vokse. Der er mange unge mænd i gruppen af misbrugere, som allerede bruger megen tid i træningscenteret. De tager doping af den åbenlyse årsag, at de vil have opnå endnu bedre resultater i træningscenteret.

Der er bare en alvorlig bagside af medaljen, som følger med de hurtige resultater. Misbruget af doping ødelægger kroppen. Et langvarigt forbrug kan ødelægge organerne og betyde invalidering. Derudover er der fare for leverskader, impotens, åreforkalkning og sterilitet. For kvinder kan misbruget af dopingmidler give menstruationsforstyrrelser og medføre basstemme og skægvækst.

Udover kroppen påvirkes sindet også negativt, og misbrugere udvikler ofte en voldelig adfærd og psykotiske træk. Derudover kan brugen af doping medføre store humørsvingninger, og som følge heraf resultere i depression og øget risiko for selvmord.

Salget af ulovlige dopingmidler er en lukrativ forretning. Indtjeningen ved handel med doping anslås til at være det firedobbelte som ved handel med kokain. Det kan ikke overraske, at det tiltrækker mange kriminelle.

Regeringen går ind i kampen mod doping med en række tiltag. Bl.a. rettes fokus mod de unge gennem oplysning om konsekvenserne ved brug af doping. Derudover igangsættes en ordning, der gør det muligt at holde dopingmisbrugerne ude af træningscentrene, ligesom regeringen vil undersøge mulighederne for at hæve straffen for handel med doping.

Der skal sættes ind over en bred kam, så vi forhindrer at unge mennesker, der i udgangspunktet har en sund interesse skader deres krop og sind med doping. For brugen af doping kan være livsfarlig.

Kommentarer

Doping er farligt - og et komplekst problem.

Doping er svært at definere og afgrænse, men alligevel har de fleste en ide om hvad der menes når ordet tages i brug. Så vejen frem er focus på problemet i alle dets afskygninger og samtidig en løbende massiv indsats.
Skader ved doping? Ja problemet er at skaderne kan være årevis forsinket.
Selvom alkoholisme og rygning ikke falder ind under doping, så er det i misbrugskategorien. Lidt brug og lang, meget lang tid har sine omkostninger. I 50-erne og 60-erne døde folk - om end ikke som fluer - så ofte af cancer eller hjerte/kar sygdomme. Disse sygdomme burde retteligen hedde nicotinus kronimus og alkoholius kronimus, fordi det var følgeskader af årelangt brug/misbrug.
Se de gamle amerikanske ikoner: Clark Gable, Humprey Bogart, Gary Cooper, John Wayne. Robert Taylor - alle døde som følge af nikotin.
Bortset fra de medicinske, samfundsmæssige og menneskelige omkostninger, ja så er doping forbundet med sport, professionel sport, kald det show business - og her bør det bekæmpes som det nu sker inden for cykelsporten. De langsigtede skader er uomtvistelige.

Hun er nu sød, den Camilla

Ligner fuldstændigt Tony Curtis i "Some like it hot".

Coke

Det kan godt være at jeg ikke ved noget om doping, men inden debatten tåger væk i konspirations teorier i al almindelighed, kan vi jo passende kaste et blik på filmens verden. Scarface med Al Pacino i hovedrollen. Man kan jo spørge sig selv om der måske ikke var et par tidligere vindere af Tour en, der kunne gøre det ud for samme? Spørgsmålet er om det kun er Epo der gør en forskel - siden der kun skal 20 skud til, for at slå dæmonen ihjel (tror jeg ville dø på det første)- eller om der har været andre boller på suppen - siden selvpineriet lever i bedste velgående. Næsen fejler i altfald ikke noget.
Alt andet lige må de forældre der støtter op om børns brug af stoffer, virkelig hade deres børn.

Grundløs dæmonisering

Dette indlæg generaliserer i en sådan grad at det på ingen måde kan tages seriøst i en konstruktiv debat. 'doping'...? Hvilken doping, hvilke præparater, og hvornår er det et misbrug? Meget 'doping' har kun få og midlertidige sideffekter, lidt afhængig af køn. dæmoniseringen af steroider er f. eks. total grundløs. Dette er endnu et 'stof' hvor de eksisterende sociale faktorer er grundlaget for de negative effekter, og ikke bivirkninger af stoffet. se f.eks. http://www.imdb.com/title/tt1151309/. Et ekstremt misbrug er farligt, uanset hvad man indtager, lovligt eller ej.

Indslaget savner i den grad relevante seriøse referencer. Det er populistisk pladder, som ikke gavner noget som helst...

Og nej, jeg tager ikke selv 'doping'.

Doping

Det er et rigtig dårligt signal at sende, når raske begynder at dope sig med betablokkere mv. , for at opnå et resultat de ellers ikke ville have opnået. Blodtrykssænkende medicin er ikke legetøj – fordi en kombination med ex. Viagra, der også er blodtrykssænkende (hvor mærkeligt det end lyder) – der hvis uheldet er ude - rent faktisk kan få ”lyset” til at slukke. Der er hvad det er, men det afslører samtidig en nation, der er parat til at snyde og bedrage (jo flere der gør det – jo flere accepterer, at andre gør det) – f.eks. i sportsverdenen – for resultatets skyld.
Jeg mener: Bare fordi der er nogen der begår dumheder – behøver man jo ikke begå de samme selv!
Som om flere og flere tænker: Når Han kan – så kan jeg sku´også! Det er også fint – bare ikke når det gælder doping og medicin generelt.
Der er kun én det falder tilbage på og det er dig selv – og så måske dine nærmeste.
Hvis egoet endelig skal poleres – så find et andet poleremiddel f.eks. selvudvikling – de fleste bliver alligevel ikke verdensmestre som 16 årige.
Der er jo ingen der har sagt, at livet er let – så jo før man tager tæskene, jo bedre – de kommer alligevel på et tidspunkt. Det er nu engang i ungdommens år, man lærer at stå på egne ben – og det kan godt gøre ondt, hvilket i sig selv er helt naturligt.
Det mest triste i den her forlorne udvikling er, at der om nogle år vil være et endnu ukendt antal sunde mennesker der ”springer ud” som lallende nervevrag – hvis ungdom er spildt på gulvet – sunde mennesker der skal have psykologisk krisehjælp, blot for at kunne klare en opvask, forfulgt af forfølgelsesvanvid, og hvor det hele er samfundets skyld. Personer uden anden retning i livet, end selvdestruktion og op ad bakke for sig selv resten af livet. Alle spidskandidater til Foreningen Træt & Tørstig.
Personligt håber jeg det er løgn – men det er det ikke – kender selv én der er blevet offer for ”suset” – hun kan ikke engang passe sit eget barn.
Til alle i forældre derude : Hvis i selv får konsekvensen af misbrug ind på tæt hold – så har i min dybeste medfølelse.

Stop nu, tante Camilla

Tja, alt er farligt. De fleste af os dør af et eller andet. Lad det være op til forældre at give deres børn ideer om værdier, og lad så børnene vælge selv.

Hold da - er doping farligt?

Tænk - Det vidste jeg ikke. Godt der endeligt bliver gjort noget ved det.

Kloge Camilla Hersom

"Doping er farligere, end du tror". Hvorfor skulle Camilla Hersom vide mere om det, end de der bruger det?

ø

ø

... end hun selv tror

Den bedrevidende Radikale sundhedsfascist Cammilla Hersom er meget mere ulidelig at høre på end hun selv tror!

Klap dog i!

Jo mere I radigale skræpper op om forbud osv i Jeres bedrevidende politisk korrekte selvgodhed, jo mere går folk hen og bliver rasmus-modsatte.

Du kan sammenligne det med Jeres infantile had til DF og ALT, hvad de foreslår og står for, uanset hvor fornuftigt det end er, og hvor stor opbakning det har i den DANSKE befolkning.

Efter denne artikel tror jeg sgu, jeg vil begynde at bruge disse sager, bare for at være på tværs af Jer bedrevidende selvgode fjolser.

Gab

Doping er farligere end stiknarkomani, rygning er mere vanedannende end heroin, sukker er farligere end rygning, fedt er mere vanedannende end alkohol. Camilla Hersom spiller stor han-gorilla, der er klar til at betvinge alle under-gorillaerne. Gaab.

Farligt.

Der er vel ingen tvivl om at alkohol er yderst skadeligt og koster samfundet en hulens masse penge hvert år. Det er vel heller ingen tvivl om at det er skadeligt både for helbred og psyke. Hvor mange mennesker bliver hvert år udsat for vold p.g.a. alkohol. 90% AF DEN VOLD DER SKER I NATTELIVET SKER UNDER INDFLYDELSE AF ALKOHOL. Spritkørsel med efterfølgende dødsulykker faldulykker alkoholforgiftning skilsmisser. For ikke at tale om alle de organiske skader der skyldes alkohol. Jeg kan blive ved. Alkohol skaber større problemer og koster samfundet mere end Doping, Hash og andre stoffer så hvornår begynder i at tage fat på det problem? Jeg mener,man må reklamere for dette skadelige produkt oven i købet med meget aggressive reklamer rettet direkte mod de unge. Havde det været tobak ville forargelsen ingen ende tage, så mon ikke det er på tide at stoppe hykleriet?

hykleri eller usaglighed

at øl skader samfundet kan jeg medgive, men den omstændighed skal ikke bortvejre , at det er skadeligt at dope sig.Man bør selvfølgelig arbejde for at dæmpe og helst helt af skaffe brugen af alkohol, som jo slet ikke er nødvendigt i nogensomhelst sammenhæng.

Doping

Doping er selvfølgelig farligt ( livet er farligt ) men politikernes løsning er altid hårdere straffe og det løser jo intet.

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden