EL: Finanslov løser ikke dagpengeproblemet | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

EL: Finanslov løser ikke dagpengeproblemet

Enhedslisten indgik for kort tid siden en finanslovsaftale med regeringen. En aftale der ikke løser dagpengeproblemet, erkender partiet.

Foto: keld Navntoft

Selv om Enhedslisten indgik en aftale om finansloven med regeringen, der bl.a. indeholder flere fleksjob, børnepenge til flygtninge og flere penge til den kollektive trafik, er partiet ikke tilfreds med resultatet. Målet var at løse dagpengeproblemet - og det skete ikke, indrømmer partiet på sit pressemøde.

- Derfor må jeg også sige fuldstændig klart, at den her finanslov løser ikke dagpengeproblemet, Vi kom et lille stykke af vejen. Vi har sikret, at de, der står til at falde ud 1. januar, ikke står med nul kroner, siger partiets politiske leder, Johanne Schmidt-Nielsen og understreger, at partiet ikke kunne forsvare over for sig selv og de udfaldstruede dagpengemodtagere at sige nej til aftalen trods det for partiet utilfredsstillende resultat.

Læs mere: Finansloven for 2013 er på plads

De danskere, der falder ud af dagpengesystemet i de første seks måneder af 2013, får en ydelse svarende til kontanthjælp i seks måneder, hvis de vel at mærke indvilger i opkvalificerende efteruddannelse. Dermed formåede partiet ikke som ønsket at sikre de udfaldstruede dagpengemodtagere gennem hele 2013.

Enhedslisten forstår ikke den socialdemokratiske afvisning af problemet under finanslovsforhandlingerne.

- Vi kan ikke forstå, at en socialdemokratisk regering ikke kan se, at det her problem skal der gøres noget ved. Vi har brugt de seneste uger og nætter på at få regeringen med på at finde en løsning på problemet. Det er ikke en overdrivelse at sige, at det i den grad har været op ad bakke. Desværre er det sådan, at selv om vi har fået en ny regering, og mange af os har kæmpet for den i ti år, så deler de grundlæggende højrefløjens syn på de mennesker i vores samfund, som er ledige. De deler grundlæggende ideen om, at jo mere surt det er at være arbejdsløs, jo flere arbejdspladser skal opstå. Det er vi meget uenige med dem i i Enhedslisten, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Læs mere: Hovedelementer i Finansloven for 2013

Hun understreger, at Enhedslisten vil kæmpe videre for dagpengemodtagerne. Der er fortsat et gigantisk uløst problem til sommer, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Enhedslisten har besluttet at holde sit eget pressemøde, frem for at komme ud sammen med finansminister Bjarne Corydon (S), økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) og skatteminister Holger K. Nielsen (SF).

Ifølge Berlingskes oplysninger var der ikke en enig hovedbestyrelse bag aftalen. Dog stemte et flertal for.

Tophistorier Gå til forsiden