EL kræver Elbæks sagsakter udleveret | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

EL kræver Elbæks sagsakter udleveret

Enhedslisten kræver alle akter i sagen om kulturminister Uffe Elbæk (R) og hans forhold til gøglerskolen AFUK udleveret før samråd.

Kulturminister Uffe Elbæk (R) beskyldes af oppositionen for at give vennetjenester til Akademiet for Utæmmet Kreativitet (AFUK), hvor ministeren tidligere har siddet i bestyrelsen, og hvor hans mand har været ansat siden maj. Foto: Jens Nørgaard Larsen

Noget usædvanligt kræver regeringens parlamentariske grundlag, Enhedslisten, nu alle akter i sagen om kulturminister Uffe Elbæk (R) og hans forhold til gøglerskolen, Akademiet for Utæmmet Kreativitet (AFUK), udleveret.

Det oplyser Enhedslistens kulturordfører, Jørgen Arbo-Bæhr, til TV 2 News.

Kravet kommer dagen før, kulturministeren skal stå skoleret over for Enhedslisten og de øvrige partier i et samråd om sagen.

- Når vi kommer til samrådet i morgen, skal vi være så oplyst som overhovedet muligt, siger Jørgen Arbo-Bæhr til TV 2 News.

Læs mere: »Det er magtarrogance og kammerateri«

Sagen om Uffe Elbæk begyndte at rulle fredag aften, hvor DR kunne fortælle, at Elbæk i sin tid som kulturminister har brugt 180.000 kroner på fem arrangementer på AFUK, hvor hans mand er ansat, og hvor Elbæk har været bestyrelsesmedlem i fire år.

Efterfølgende kom det også frem, at Uffe Elbæks mand blev ansat i AFUk uden, at stillingen havde været slået op. Elbæk har beklaget, og regeringspartierne S og R har accepteret undskyldningen, mens oppositionen presser på for en uvildig undersøgelse af sagen

Læs mere: Uffe Elbæk efter krisemøde: Jeg fortryder

Læs mere: Uffe Elbæks mand blev ansat uden jobopslag

BNB

Tophistorier Gå til forsiden