EL: Løkke siger ikke hele sandheden om bankpakken

Lars Løkke Rasmussen misinformerer om den omstridte Bankpakke 2, lyder kritikken fra Enhedslistens finansordfører, Frank Aaen.

Pia Glud Munksgaard, Berlingske Nyhedsbureau
Foto: Nils Meilvang

Det lugter, når både Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, og tidligere økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen (K) har brug for søforklaringer for at forklare forløbet omkring den meget omdiskuterede Bankpakke 2, lyder det fra Enhedslistens finansordfører, Frank Aaen.

Det er dokumentaren »Sikke en fest«, der mandag blev sendt på DR, der for alvor har sat gang i diskussionen om Bankpakke 2, der ifølge dokumentaren har kostet den danske stat milliarder.

Ifølge Lars Løkke Rasmussen, der dengang var statsminister, blev Bankpakke 2 ikke til for at redde bankerne, men for at sørge for, at der var penge til at låne ud til kunderne. Den forklaring giver Frank Aaen dog ikke meget for.

- Det nærmer sig misinformation, når Lars Løkke Rasmussen i dag hævder, at Bankpakke 2 slet ikke handlede om at redde banker, men alene om at sikre kredit til virksomheder og borgere, og at bankerne bare ville have skåret ned på udlånene, hvis ikke staten var trådt til med yderligere milliardstøtte, siger Frank Aaen.

- Man kan ikke lave den skelnen så skarpt, for hvis bankerne havde forsøgt at slanke balancen i det omfang i januar 2009, så ville både banker og kunder være endt i fallit, for sagen er jo, at ingen kunne låne penge. Så selvfølgelig handlede Bankpakke 2 også om at redde banker, siger Frank Aaen.

Han har kaldt erhvervsministeren i samråd om sagen, men muligvis bliver der behov for flere tiltag for at få kastet lys over forløbet, mener Frank Aaen.

- Løkkes bortforklaring følger efter Lene Espersens undskyldning om, at det teknisk ikke kunne lade sig gøre, at lade staten få del i en eventuel upside som betaling for statens milliardstøtte, selv om det angiveligt var på forhandlingsbordet helt til det sidste og selv om det var anbefalingen fra de dyrt betalte konsulenter, og selv om Sverige med succes har brugt en tilsvarende model. Der er noget, der lugter, når den tidligere regering har brug for så mange søforklaringer, siger Frank Aaen.

Kommentarer

...

det er "elitens" største politiske trumf at have formået at vende den øvre middelklasses kritiske blik mod arbejderklassen frem for dem selv ... aftalen betød jo reelt set at boblen aldrig sprang for dem der pustede til den. Lene og Bengt har tydeligvis gode venner et sted - Men tager de sig hånd om dem når de sidder bag tremmer om nogle år?? Hvem bliver the fall guy her?

i øvrigt til jer forvirrede "blåmænd"

lad nu lige være med at blande lempelig pengepolitik sammen med simpelt tyveri. Det er politikernes opgave at repræsentere folket - ikke bankerne, og det er så tydeligt her at det omvendte at en rigretsag er helt på sin plads. Synd for lene E hun bliver fall guy, men sådan går det når man er dum som snot.

I øvrigt.

Berlingeren er SÅ død som blå avis. Hvorfor dog ligge spalter til sådan en gang vrøvl, helt uimodsagt.

Sass - århundrets hykler

Sass Larsen, hans partiformand og hele hans parti stemte for bankpakken, vel vidende at den ikke indeholdt nogen up-side ordning.
Det er århundredets hykleri, nu at kritisere den daværende regering og at en juridisk professor kan bringe rigsretssag på banen er jo nærmest latterligt.

du har åbenbart intet forstået.

du tager alvorligt fejl da kun lars Løkke, Ander Fogh Rasmussen, og lene Espersen deltog i mødet med de interessenter, finasrådet, nordea chef og danske bank.
Oppositionen havde ikke en chance ellermulighed for at vide hvad årsag til fjernelse af upside modelen var i virkeligheden.
De fik bare at vide at det var ikke muligt for banken og at man havde ikke tid til at diskuter det i 5 dag som man plejer at gøre dvs ved at sende den til sprøgetime i folketinget først, til trods for beløbet.. så aftalen skule underskrives her og nu.
Sass Larsen har beskrevet forløbet i programet (som du har åbenbart slet ikke set) og emnet er blevet endu mere belyst i de sidste 3 dage.
Hykleri kommer fra Løkke som påstår at han kan ikke huske om han deltog i mødet (!!!)
ahn vil bare lade Lene Espersen bære huen og tag skralden for hans beslutning således at han kan vaske hænder på hende og at hans % point ved næste valg ikke lide af det..

Sass - århundrets hykler eller du har misforstået noget?

Erik J, hvis du har set udsendelserne de seneste 3 mandage, så har du også set Helle Thorning komme ud fra det møde hvor den endelige beslutning blev taget. Hun udtaler at aftalen kunne have været meget bedre for staten og det vill Socialdemokraterne have ønsket.
Hvis S ikke havde stemt for så ville De nok være blevet anklaget for ikke at tage ansvar.

Fantastisk

Plat, at høre hvordan familien Danmark mener man kunne have strikket en bedre deal sammen. Alle skrev på aftalen og Helle T samt Margrethe v forsvarer den stadig. Staten har til nu tjent godt 10 mia. Havde vi plukket bankerne for mere, så kom vi alligevel til at betale gennem højere renter.

Breaking, der lå måske en anden aftale som kunne indbringe staten 100 mia kr, og som bankerne heller ikke ville skrive på. Betyder det at staten så mistede 76 mia?? Logikken halter for Frank A og nærmest samtlige landets journalister. Plat og stupidt.

Forkert

du tager fejl
opositionen fik aldrig at vide hvad cvar sket under mødet med fians folk fra nordean og danske bank og grunden for at ujpside modelen blev fjernet fra atalen. og de fik at vide at der var ikke tid til en rundspørge i folketinget først fordi lånet hastede sådan meget da det danske bank vil gå under og hele danske økonomi hvis ikke man handlede med det samme.
hviklet var en store løgn.
Løkke og Fogh vist godt hvorfor frodi de var del af regeringen men de andre parter havde ike jkendskab om hvad var belvet aftalt under luket session mellem regeringens medlemer og bankerne.

ja, lad os få frem, hvad de to har fået i personlig gaveregn

sammen med Bendt Bendtsen!!
VKO misforvaltede Danmark. Det er er der da vist ingen tvivl om mere.

overrasket???

ja Løkke har holdt sig påfaldende tavs - men det undrer mig ikke - det samme gælder for Hjort som af uvisse årsager betegnes som partiets stratek:)...ikke noget han generelt set, har været heldig med:)

Selvfølgelig har regeringspartiet haft både arme og ben med i sagen - og selvfølgelig har Mærsk som storaktionær haft det samme - og ham er der tilsyneladende aldrig nogen som tør modsige (Anker J. undtaget, men henviste ham til relevant minister:)).

Jeg undrer mig over: hvordan kan Danske Bank som lånTAGER hos staten, være dén der definerer vilkårene???-

Nærliggende årsag: "nogen" kræver "noget" som modydelse for ikke helt at forlade landet (og dronningen:)))....ja i alt fald er der en skjult årsag til kovendingen - som er årsag til tavsheden fra de deltagende partier (incl HTS).

ja der er et ord for det hvis det forholder sig sådan: koruption og pression...for skatteyder penge....og hvis politikere bukker sig sådant pres - er også dé under samme benævnelse - for efterfølgende lå der ingen særlige eller specielle krav til ledelsesform og lønnings- og bonusniveauet...ej heller blev de efterfølgen kigget ekstra ekstra over skulderen i praksis og regnskaber....ligesom ingen hoveder rullede.

Sååå... nogen har talt om rigsretsag ...ja det kunne være særdeles interessant at bore i...for lobbyisme er en ting - overskrides grænsen er det noget andet...og accepteres overskridelsen af politikere, ja så er det en meget farlig og usund glidebane.

Åbenhed - aktindsigt - referater osv???

Deltagerne er SÅ afvisende for udtalelser, at der stensikkert er ting de ikke ønsker skal komme frem.

S-SF-EL-R strategi

Et nyt forsøg på at skabe en grundfortælling om kapitalens sammensværgelse mod os alle sammen. Måske en ny 40 mio kr kommission skal se dagens lys? (bravo!...)
Finanssystemet i Danmark arbejder nu som før for demokratisering af adgang til kapital.
Bankpakken gav desuden et provenu til de danske skatteydere. Og vigtigere endnu: en stabilitet og gradvis bedring af kreditpolitikken.
Hvor er regeringens forslag til bedring af erhvervsklimaet i DK med flere arbejdspladser til følge? Ved seneste valg gik SF og S klart tilbage - mandatet fra befolkningen var begrænset - navigér da efter denne pejling i stemmeafgivelsen.

Politikere og kapitalister

Dobbelt post. Beklager.

Politikere og kapitalister

Ingen vil udtale sig.
Ex-direktør Straarup vil ikke udtale sig men henviser til Danske Bank, da han er pensioneret og Danske Bank vil ikke udtale sig og henviser til at nøglepersonen ikke længere er ansat.
Dem der HAR nøglepersoner ansat vil bare ikke udtale sig, uden at henvise til andet end at det vil de ikke.
Lene Espersen, der havde en nøglerolle, vil ikke udtale sig med henvisning til at det kan andre jo gøre.
Lars Løkke, daværende finansminister, kan "måske" huske sagen, der var på forsiden i alle medier, men vil ikke udtale sig.

Hvis nogle var i tvivl, burde dette overbevise om at storkapital og vattede politikere hænger sammen som ærtehalm.

Den tidligere regering var et dyrt bekendtskab for danskerne

Først forærede den tidligere regering vores nordsø olie og gas til Mærsk og de andre multinationale, og nu blev bankerne så beriget af den tidligere regering. Kommer der nogensinde nogen konsekvenser af dette? Hvorfor er Direktøren for Danske Bank,Direktøren for Nordea, Direktøren for finanstilsynet, Nationalbankdirektøren eg.alle de griske fyre som gang på gang får udbetalt enorme bonuser og bliver forfremmet, ikke bag tremmer idag?

L. Østergaard

Ja de var i sandhed dyre for danskerne.

Ud over dine eksempler, kan nævnes:

2 manglende EU-afstemninger som har kostet kassen i tabte jobs ..og andre tab og udgifter i rigelige mål (bla pga Shengen)

Liberalisering af DONG mf.

Privat.hosp.

Eksplosion af statsapparatet - og udsultning af det kommunale.

Beskæftigelscirkuset - 2. aktørcirkuset (mange milliarder!!)

Halvering af dagpengeperiode - og fordobling af indtjeningsperiode - for samme forsikringspris.

Skattelettelser til toppen - på restens regning.

--- og før dem - Schlütter der liberaliserede finanssektoren - og også snød os for en EU-afstemning.

---ja de var i sandhed dyre for danskerne...og jeg er pææænt ærgerlig over at den nuværende regering åbentbart er smittet af samme bacille = Vestager!!!!! som en betonklods om fod forhindrer hun ændringer!!! - på SÅ få mandater -helt absurd!!!

Men generelt er alle partier med EU-eufori jo ike mentalt nærværende i DK...vi er baret midlet, der gør det muligt at score point hos de store (og korupte -herunder finansmagten dernede) drenge derned!!

Løgn og Latin Løkke!

Der var da INGEN banker efter Bankpakke 2 der lånte en øre ud til borgerne eller virksomhederne. Det er jo UTOPI! Tværtimod gik debatten jo netop på, at de hold pengen tæt på kroppen så deres aktionærer ikke skulle miste deres fede gager. Virksomhederne var jo desperate for at få lån netop på det tidspunkt, men kassen var lukket i og forseglet!

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden