EL splittet om dagpengekompromis | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

EL splittet om dagpengekompromis

Enhedslistens magtfulde hovedbestyrelse, der skal godkende en finanslovsaftale, var splittet lørdag aften, da der skulle gives mandat til folketingsgruppen.

Bjarne Thyregod fra Enhedslistens hovedbestyrelse stemte imod at give mandat til folketingsgruppen til at sige ja til finansloven. Foto: Søren Bidstrup

Allerede torsdag aften blev Enhedslisten vigtige hovedbestyrelse præsenteret for den dagpengeløsning, som nu gennemføres med finansloven.

Trods det blot blev til en midlertidig løsning, gav hovedbestyrelsen partiets politiske ledelse det endelig mandat til at sige ja. Men hovedbestyrelsen var uenig.

Medlem af hovedbestyrelsen, Bjarne Thyregod, stemte imod.

Læs mere: EL: Finanslov løser ikke dagpengeproblemet

- Det her er en finanslov, som Jarl Cordua (liberal blogger, red.) kalder den mest borgerlige i mange år. Så kan det ikke blive godt. Vi har fået ændret den fra mørkeblå til lyseblå. Nulvækst i det offentlige kan ikke undgå at medføre massive nedskæringer i staten og kommunerne, siger Bjarne Thyregod.

Han understreger, at beslutningen om at indgå finanslovsaftalen kommer til at blive debatteret højlydt i partiet frem mod Enhedslistens årsmøde.

Hovedbestyrelsesmedlemmer Signe Færch stemte derimod ja.

- Det har været en rigtig svær beslutning og et stort dilemma for Enhedslisten. Det løser langt fra hele dagpengeproblemet. Men det var ekstremt vigtigt at sikre noget forsørgelse til de, der ryger ud af dagpengesystemet. Samtidig lignede det på et tidspunkt en aftale med Venstre. Det frygtede vi, siger Signe Færch.

Læs mere: Regeringen vil bruge milliardbeløb på grønne initiativer

Ingen af de to vil fortælle, hvor mange fra hovedbestyrelsen, der sagde nej. Det offentliggør partiet senere på dagen.

Tophistorier Gå til forsiden