EL: Vi har ingen problemer med konkurrenceevnen i Danmark

Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører mener, at Mærsk-topchefens opfordring til lønnedgang er fræk og umoralsk. Danmark har slet ikke problemer med konkurrenceevnen, lyder det.

Merian Garde Gräs, Berlingske Nyhedsbureau

Topchefen i A.P. Møller-Mærsk jager dem i bunden af det danske samfund, når han siger, at lavtuddannede og uuddannede danskere skal gå ned i løn for at styrke Danmarks konkurrenceevne. Det mener Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører, Christian Juhl (Ø).

- Det virker noget frækt, hvis han mener, at de lavtlønnede skal betale for hele krisen. Det burde da være nogle af dem, der har tjent de store lønninger, som skal holde igen, siger Christian Juhl, der selv er tidligere specialarbejder.

Han mener i øvrigt slet ikke, at Danmark har et problem med konkurrenceevnen.

- Vi har ingen konkurrencevneproblemer. Vi har overskud på vores balancer og et historisk stort antal virksomheder, der søger til Danmark. Problemerne bliver pustet op, siger Christian Juhl.

Men hvordan kan du sige, at vi ikke har problemer med konkurrenceevnen, når danske virksomheder flytter til udlandet, hvor det er billigere at producere?

- Vi har jo altid haft virksomheder, der rejser ud af landet, det er ikke noget nyt. Der er bare mere fokus på det end tidligere, fordi vi kunne godt tænke os, at virksomhederne blev. Vores styrke har altid været at tilpasse os udviklingen andre steder, siger ordføreren.

Læs mere: Mærsk-chef: Lavtuddannede må gå ned i løn

Vejen ud af krisen er ikke lønnedgang, men derimod offentlige investeringer, mener Christian Juhl.

- Hvis vi skubber gang i den offentlige sektor med flere ansættelser ved at sige: Fjern anlægssloftet, begynd at isolere husene, sæt solceller på tagene, renover skolene, så vil håndværkerne komme i gang og tjene penge og være med til at øge forbruget, siger han og tilføjer, at også uddannelse styrker arbejdsmarkedet.

Uddannelse er også et nøgleord for Socialdemokraterne.

- Jeg mener ikke, at lønnen skal ned for helt almindelige lønmodtagere. Det er ikke nogen vej frem, det er en vej tilbage. De lavtuddannede eller uuddannede skal tage sig en uddannelse eller en efteruddannelse, det er vores svar på udfordringerne, siger politisk ordfører Magnus Heunicke (S).

Kommentarer

Rent pladder og knee-jerk reaktion.

Hvad med at tænke sig om i stedet for bare at tale imod ens store fjender?

Prøv lige at vågne op og se hvad der sker lige nu med vores arbejdspladser. Om det er lastbilchauffører eller programmører, så bliver de alle hyret i udlandet for deres lokale løn til opgaver der skal udføres for danske firmaer.

Politikerne trænger sku til at komme ud i den virkelige verden og i øvrigt droppe alt det der frihjuls snak.

Velcome to planet earth!

Hallo, vågn lige op i liste Ø!
Det handler da ikke kun om at virksomhederne flytter ud af landet, men i ligeså høj grad om at vi mister arbejdspladser i vores eget land. Det er efterhånden blevet så dyrt og besværligt at ansætte folk, at både private og virksomhederne foretrækker at hyre udenlandsk arbejdskraft - som ikke betaler til fælleskassen i DK. Samme virksomheders ansatte kan som udstationerede, hæve løn uden at betale skat i DK, men alligevel benytte offentlige tilbud som sygehuse m.m. Når det så samtidigt ikke kan svare sig for størstedelen af dem der går ledige, at tage et job - grundet flere udgifter og mindre eller ingen tilskud når man er i arbejde - så er vi s.. på spanden.
Vi tilpasser os ikke udviklingen, nogen som helst steder, ved at fjerne anlægsloftet og bruge flere penge fra den store fælleskasse.

Uddannelse er da en god ting, men alle danskerne kan ikke være højt uddannede, der skal være nogen der gider bruge hænderne - med mindre vi ønsker at importere arbejdskraft til alle de job der, tilsyneladende, er under vores værdighed at udføre! De uddannelser CJ taler om skal vel også betales af den store fælleskasse? altså endnu en stor udbetaling som politikerne som vanligt vil kræve ind via flere og flere afgifter og skatter - fra de få der efterhånden arbejder og betaler til samfundet. De ekstra afgifter og skatter gør så at endnu flere får svært ved at klare sig med et almindeligt "manden M/K på gulvet job".

Jo, vi har et kæmpe konkurrenceevne problem - i modsat fald ville vi ikke kunne tale svensk, tysk, polsk, litauisk, m.m. på så mange arbejdspladser i DK - samtidigt med at der er så mange på overførselsindkomster.

Hvad svaret på krisen så end er, så er det i hvertfald ikke at ignorere kendsgerningerne og råbe på uddannelse af alle.

Gad vide om man kan efteruddannes til realisme?

Uha uha...!

Bevares, hver fugl pipper med sit næb, men EL er rent faktisk repræsenteret på Christiansborg. Hvilken verden lever de mennesker dog i?

Gud bevare Danmark! Det er der så sandelig behov for i disse tider, hvor tosserne fra EL udgør det parlamentariske grundlag for landets regering.

Deroute

Enhver borger stemmer jo naturligt nok efter sin egen pengepung, og med flere og flere danskere på offentlig forsørgelse vil samfundsøkonomien kun gå én vej.

I demokratiets vugge havde alle borgere stemmeret. En borger var en mand (ok, i dag må vi jo nok krybe til korset og sige m/k) med jordbesiddelser, dvs. ejendom. Altså ikke afhængig af offentlig forsørgelse. Om det er et eksempel til efterfølgelse, ved jeg ikke, men det er da tankevækkende.

Ja, tankevækkende

Vi har, som du siger, et udebatteret demokratisk - og økonomisk - problem, i at SÅ stor en del af vælgerne er på overførselsindkomst. Det der skulle have været en forbigående håndsrækning fra de mange til de få, er ved at være vendt om. Så DEN her diskussion synes jeg helt klart, vi bør få. I sportsklubber til eksempel bliver man da som noget helt normalt og accepteret udelukket fra at stemme ved generalforsamling, hvis man ikke har betalt kontingent, ikke?

KONSERVATIVE FORHENVÆRENDE SKODPARTI

Der bliver helt befriende nu når de KONSERVATIVE får sparket helt ud af den danske offentlighed.Vi er ved at være godt trætte af at høre på deres lavintelligente bavl og bare at se deres fesne attitude,er jo nok til at få kvalme.Farvel og håber satme aldrig i nogensinde får noget som helst og skulle have sagt i dansk politik.

Til Erhvervslivet: skal vi devaluere som i Sverige???

Til Erhvervslivet: skal vi devaluere som i Sverige - det er jo deres årsag til en god konkurrenceevne?? Nej, vel??? UFF hvad vil de ikke sige i EU?? Nej, lad os endnu engang tromle de dårligst stillede i vort samfund - vi skal da ihvertfald føje aktionærene i hovede og r..!! Føj for en kampagne de blå politikere og erhvervslivet har gang i og bliver sikkert fuldført af en såkaldt "rød" regering endnu mere FØJ!!

Simpelt svar; JA!

Ja, Danmark skal enten sætte kronen fri eller gå med i Euro'en! Euro'en vil mindske transaktionsomkostningerne for vore virksomheder, priserne på fødevarer, priserne på forbrugsvarer og dermed inflationspresset. Det andet alternativ som har ligeså meget merit er at lade kronen flyde så danske lønninger/omkostninger kan sænkes til hjælp for produktionserhvervene og samfundsomkostningerne, men at vi så får stigende priser på import.

Da Schlütter indførte fastkurspolitikken overfor D-Marken var det en fantastisk politik (sænkede det danske renteniveau fra 20% til ca 10% i løbet af meget kort tid).

Fastkurspolitikken betyder nu at Danmark ikke kan tilpasse omkostningerne (markedet virker ikke) og styrer vores økonomi efter hvordan hele EU klarer sig. Det er ikke hensigtsmæssigt.

Som det tidligere i tråden er beskrevet så var det ikke den flydende krone, men dyrtidsreguleringen der var det mest idiotiske tiltag som Anker Jørgensens regeringer gennemførte.

Status nu er at vi skal vælge om vi vil have de fordele Euro'en giver eller de fordele en flydende valuta giver. Vi får lige nu alle ulemperne og ingen af fordelene.

Høj løn og lav skat

I stedet for at jagte Danske Bank burde man hjælpe dem. Høj løn og meget lav skat er vejen frem.

Se Schweiz, Zürich har verdens højeste lønningen skatten er enormt lav og velstanden er blandt verdens absolut højeste. De har gigantiske overskud på deres betalingsbalance og ingen taler om dårlig Schweizisk konkurrence evne.

Lad os gøre som dem. Men jeg tror desværre at primitive følelser som "ligemageri" og misundelse i Danmark regerer sund rationel sund fornuft. Beskær nu den ekstremt ineffektive offentlige sektor. Den løser ikke vores problemer.... den ER vores problem!

Det som ikke alle kan få, skal ingen ha' siger de venstreorienterede.

Så løsningen er iflg EL

Gør verdens største offentlige sektor større..

Vi har i forvejen over halvdelen af vores arbejdsaktive folk ansat i staten.. Det vil de så øge.. Men de fatter ikke at offentlige ansatte ikke skaffer værdier og indtægter til landet, men skaber udgifter..

Hvor vil de finde pengene ? det private erhverv, og private mennesker kan ikke bære flere afgifter eller skatter.

Har altid ment at EL's politikere, og medlemmer er mindre bemidlet når det kommer til intelligens og realitets sans.

Lønnen skal ned, men hvor langt ned?

Når så store kapaciteter udtaler sig, må det være journalistens opgave at få konkretiseret hvor langt ned lønnen skal.
For tre eller fire generationer siden aflønnede Adelen de livegne med kost og logi ofte af ringeste slags.
Skal vi tilbage til f.eks landbrugets 'aflønning' i naturalier?
Lad os nu få et svar frem også i den 'Blå Avis' Berlingske!

Faktisk

Skatten skal ned, til det halve, således skatter+afgifter maksimal udgør 30% af lønnen..

Når man gør det kan man sænke lønnen med mellem 30-50% uden at nogen lider nød - ud over staten som skal på en slankekur, til ikke at spilde vores penge...

Gjorde vi dette, er vi igen konkurrence dygtige med Tyskland og sverige, og ligger i middelen for europa..

NEJ NEJ; INGEN PROBLEMER.

Lönnen skal ned.Ved hjälp af lavere skatter.
`````````````````
Nu LO/ Ö Manden igen, bare häv de offentlige udgifter.
samme gamle melodi igen. De kan ikke andet.

Rystende, rystende, rystende

Tænk at man efter en normal skolegang, hvor man har lært at to plus to er fire, kan være så snotindskrænket og naiv!

Folkeskolereform NU!

@Søren Isaksen, 22. jan. kl. 17,20: Du har ret, og tågesnakken fra EL er det endegyldige bevis for, at en folkeskolereform er en nødvendighed!

Det værste er, at tågehornene i EL også består af jurister og andre højtuddannede.

-

Nej, selvfølgelig mener EhL ikke at der er problemer med konkurrenceevnen. De lever jo også af andres penge, så de behøver jo strengt taget ikke bekymre sig om konkurrenceevne.

Ja, selvfølgelig er lønniveauet for højt i DK. Det er evident i og med produktionsarbejdspladser siver ud af landet til fordel for lavtlønslande. Så ja, selvfølgelig skal lønniveauet i DK sænkes.

Og

løsningsmodeller i retning af forbedringer i Danmarks konkurrenceevne har EL heller ingen svar på - kun tågesnak.

EL-kvaj

Lyt til hvad EL-kvajet siger; - "flere offentlige investeringer" - "flere offentlige ansatte".....

Ha - godnat Danmark. Det er den typiske gamle socialistiske hat - at loese alt igennem statslige tiltag - og grunden til, at Danmark er godt paa vej til, at gaa bankerot....

Hvad Danmark har brug for er langt flere private investeringer i takt med, at den offentlige sektor gaar paa skrump, og man foretager en politisk magt-afgivelse over til privat saaledes, at Borgens socialistiske svinen med den arbejdende befolknings haardt tjente penge kan ophoere. Vaek med gaeldsaetning af landet, ned med skatten, ned med loenningerne og ned med prisniveauet, og vaek med uduelige politikere paa Borgen, der ikke formaar, at lede landet professionelt og sikkert igennem krisen, saaledes at Danmark ogsaa har en fremtid for naeste generationer.

Sænk skat og løn + skær i offentlige udgifter

Selvfølgelig har vi problemer med konkurrenceevnen. Lavtlønnet arbejde kan man købe langt billigere ved udenlandsk arbejdskraft (Sverige, Tyskland, Indien). Hvorfor vil arbejdsgiverne ellers have alt bøvlet med folk fra udlandet, der ikke taler dansk, forstår danske regler og arbejdsmetoder?
Hvis der var villig, dansk arbejdskraft til rådighed til konkurrencedygtige priser så ville den arbejdskraft blive foretrukket.
Løsning: Skær markant ned i social overførselsindkomst til arbejdsduelige mennesker (som også giver nødvendige og betydelige besparelse i de offentlige budgetter). Dette vil motivere folk til at søge arbejde og samtidig lette et fremtidigt pres på arbejdsmarkedet.
Problem: Mennesker i denne gruppe, kan dårligt opnå en rimelig levestandard, hvis lønnen er lavere end nu og der samtidig skal betales skat - efter de nugældende satser.
Løsning: Da skatten er dræbende, selv for lave arbejdsindkomster, skal en væsentlig større del af den nederste del af al arbejdsindkomst, være skattefri/beskattes meget lavt. Derved løses problemerne: motivation til at tage arbejde, en rimelig levestandard til folk der arbejder og sikring af, at også lavtlønnede danske statsborgere kan være på arbejdsmarkedet.
Selvfølgelig skal der også uddannelse til, men dette vil aldrig kunne løse alle problemerne, da der stadig vil være mange - og måske et stigende antal - mennesker, der vil blive skubbet ud af konkurrence fra udenlandsk, lavtlønnet arbejde. Enten gennem direkte ansættelse i Danmark eller gennem eksport af arbejdspladser.

Ole Larsen

Tosserne fra EL!

Ja, bistandsklienternes og de arbejdssky elementers parti - det udemokratiske Enhedslisten - som vil afskaffe Politiet og den private ejendomsret og hvis forbillede er Nordkorea ser ingen problemer i at vi har store statsunderskud, stigende grænsehandel og at virksomhederne og arbejdspladserne fosser ud af landet. Vi kan jo bare overlade regningen til vores efterkommere tænker disse leflende EL-politikere! De fornægter simpelthen den økonomiske virkelighed!

Til Thomas H. Rasmussen

Til Thomas H. Rasmussen:

Nå, nu er Enhedslistens forbillede i.flg. dig Nordkorea - sjovt nok nævner du ikke det kommunistiske Kina - nå, nej dem elsker folk som dig jo nok fordi derover er der jo penge i skidtet i øjeblikket.

Nu er det vist ikke Enhedslistens økonomi der er skyld i den krise vi iøjeblikket befinder os i - så hvem er det i virkeligheden der har spillet fallit og været økonomiske uansvarelige??

Hvad forudsætning har en EL politikker for at udtale sig?

Mage til grotesk bavl skal man da lede længe efter. Over 30% af vore industriarbejdspladser er nedlagt på 4 år, og der er endnu 10000 fyringer på vej grundet faldet i industriproduktion de seneste 3 måneder. DVS sige at den økonomi der i de gammelkommunistiske rundbordsdiskussioner ikke har et konkurrenceproblem taber godt 100 arbejdspladser om dagen, og langt størstedelen er de lavtuddannede hvis jobs tabes til folk med samme kvalifikationer der arbejder billigere.

Hver eneste gang LO, AE, S, SF, EL anbefaler større offentligt forbrug putter de en ekstra kugle i tromlen på den revolver de påtvinger industriarbejderne at spille russisk rulette med.

Det er ikke det han siger ..

Dette:...- Det virker noget frækt, hvis han mener, at de lavtlønnede skal betale for hele krisen. Det burde da være nogle af dem, der har tjent de store lønninger, som skal holde igen, siger Christian Juhl, der selv er tidligere specialarbejder. Citat slut
Nej Smedegaard Andersen siger( mener jeg): at vil de uuddannede og lavtlønnede danskere have job, skal lønninger til disse være konkurrencedygtige! Ellers så .....
Forstå nu hvad virkeligheden er.
På kort form er virkeligheden: Vi har sagt farvel til ca. 170.ooo arbejdspladser. Heraf er de 70.000 industriarbejdspladser. Vi har brug for 150.000 nye jobs. Kommer de?

Dyrtid?

...var der balladen startede. Der blev indført en automatisk lønregulering hver gang priserne steg tilbage i 70-erne. Det var der ikke mange - om nogle? - andre lande der indførte. Og som altid, når der er tag selv bord, kunne nogle ikke styre sig (butikker) og wupti; for at kunne betale de opskruede priser, der kom ud af dette system, kom det generelle lønniveau op på et niveau, der var meget anderledes end sammenlignelige lande. Lidt det samme som effekten af, at Danmark var først som et af de lande med den største erhvervsfrekvens blandt kvinder i verden. Det var da en landvinding på mange måder; MEN en markant følgevirkning var at huspriserne pludseligt steg til et niveau, der krævede 2 indtægter. Og sådan er det: Vi ville gerne opfinde vor egen virkelighed her i landet; men sådan hænger det ikke sammen! Vort prisniveau er for højt på alt - også på lønninger. Så, jo det ville virke at sætte lønnen ned. Det ville automatisk virke på priserne i butikkerne. De kan trods alt ikke sætte prisen højere, end folk kan betale, hvis de i det hele taget vil have en omsætning. Man køber udmærkede tomater i Sverige til en mindre pris (svenskerne får heller ikke så meget i løn). Og en tysk ingeniør, der koster 30% mindre end en dansk, er heller ikke dårligere og i øvrigt lever han udmærket for sin løn. Han / hun kan så for øvrigt også nyde turen ned til det billige supermarked i sin bil der er langt under 14 år gammel. Så:

Ned med lønnen
Ned med skatter og afgifter
Ned med lønnen (i alle løngrupper!)

Og lad os så prøve at deltage i den virkelige virkelighed, som alle omkringboende.

Gert! For hu... mand

Du har her beskrevet virkeligheden på kort og præcisform. Fagforeningsbosserne kunne ikke kræve nok. Nu hører man ikke mere fra dem, nu da de burde opfordre til 'en konkurrencedygtig vej'. Og i mellemtiden har UNIONSBORGERSKABET og arbejdskraftens frie bevægelighed pumpet luften ud af vore velnærede vomme. Elektriker emeritus Poul

Pyrrus-sejr

Poul; Hedengangne LO-Boss Thomas Nielsen (fra den tid), var også præcis, da han udtalte: "Vi har sejret ad Helvede til!" Så sandt som det var sagt, og virkningen har stadigt ikke fortaget sig.

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden