EL vil forhandle kontanthjælp med regeringen

Enhedslisten lægger nu ti bud til en reform af kontanthjælpen på bordet i håb om, at regeringen er klar til at forhandle.

Pia Glud Munksgaard, Berlingske Nyhedsbureau
Foto: Torben Christensen

Med ti konkrete forslag til ændringer i kontanthjælpssystemet håber Enhedslisten at komme i gang med forhandlingerne om en kontanthjælpsreform med regeringen.

- Vi har i et halvt år forgæves opfordret regeringen til at åbne forhandlingerne, siger arbejdsmarkedsordfører Christian Juhl (Ø) i en pressemeddelelse.

Enhedslisten vil blandt andet sikre flere tilbud til de langtidsledige.

- Alt for mange mennesker er endt på kontanthjælp. De skal have ret til og hjælp til at få en uddannelse eller et arbejde. Problemet er ikke, at mennesker på kontanthjælp er dovne. Problemet er, at de ikke har fået mulighed for et arbejde eller plads på en uddannelse, siger Christian Juhl.

Læs mere: Lille effekt af kontanthjælpssænkning

Desuden vil Enhedslisten gøre det muligt for kontanthjælpsmodtagere at tjene penge, hvilket skal styrke tilknytningen til arbejdsmarkedet.

- Enhedslisten vil gerne have flere kontanthjælpsmodtagere tættere på arbejdspladserne. Derfor foreslår vi, at mennesker på kontanthjælp kan tjene op til 2000 kr. uden at blive modregnet i kontanthjælpen, siger han.

Enhedslisten ønsker også, at forpligtelsen til ægtefælleforsørgelse bliver fjernet. Det vil ifølge Christian Juhl for mange familier fjerne tvivlen om, hvorvidt det kan betale sig at tage et arbejde. Endelig ønsker Enhedslisten et opgør med »useriøse« private aktører.

- Vi vil have udskiftet den dyre og meningsløse aktivering med ret til uddannelse eller arbejde, siger Christian Juhl.

- Der er også en del penge at spare på de private aktører, der bliver godt betalt for at tilrettelægge aktiveringsforløb af meget svingende kvalitet.

Regeringen ventes inden for kort tid at fremlægge sit bud på en reform af kontanthjælpssystemet.

Læs mere: Opgør om kontanthjælp i regeringen

Kommentarer

Der mangler konsekvens!

Disse langtidsledige skal ikke have et tilbud men et påbud om at tage en uddannelse eller på anden måde blive aktiveret så de lærer at stå op om morgenen lige som vi andre! Ingen sociale ydelser uden at der stilles krav til modtagere af disse!
Det er ihvertfald uholdbart at der er 810.000 mennesker i den arbejdsdygtige alder som får alt for høje overførselsindkomster så det ikke kan betale sig for dem at søge et arbejde! De sociale ydelser, tilskud m.m. skal sættes ned så der igen er et incitatement til at søge et arbejde! En af mine gamle skolekammerater har en pub og han siger at førtidspensionister og kontanthjælpsmodtagere er hans bedste kunder og som han siger så har de fleste af dem jo også noget sort arbejde ved siden af! Og så er det trættende at høre alle disse klynkere som kalder sig "svage" fordi de ikke gider lette røven fra sofaen og søge et arbejde eller tage et ansvar for eget liv! Det er efterhånden sådan at der er en støttepædagog til hver eneste person herhjemme som gør sig umulig!

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden