Elbæk: Det er helt min egen beslutning | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Elbæk: Det er helt min egen beslutning

Kulturminister Uffe Elbæk trækker sig for regeringens skyld, fortæller han. Han vil ikke kommentere, hvorvidt han har begået fejl i forhold til AFUK.

Mads Mostrup Jensen, Berlingske Nyhedsbureau
Uffe Elbæk går som kulturminister. Foto: Malte Kristiansen

- Det var helt min egen beslutning at træde tilbage.

Sådan siger afgående kulturminister Uffe Elbæk (R) under sit første møde med pressen, efter han onsdag har besluttet at forlade regeringen.

- Jeg har talt med Margrethe Vestager og Helle Thorning, og jeg har fuld opbakning som kulturminister. Derfor er helt min egen beslutning at træde tilbage, siger han.

Beslutningen er truffet af både politiske og personlige årsager, fortæller Elbæk.

- Hele forløbet har overskygget regeringens projekt om at skabe et solidarisk og bæredygtig samfund. Det kan jeg ikke leve med, lyder det fra den afgående minister, der også træder tilbage af hensyn til sin mand, der som ansat på gøglerskolen AFUK har spillet en nøglerolle i sagen.

Læs mere: Uffe Elbæk og AFUK-sagen

Han afviser at kommentere, hvorvidt han har gjort noget forkert i forhold til AFUK.

- Jeg har beklaget mine prioriteringer, men jeg har lagt alt frem. På den måde har jeg ageret som en troværdig og ordentlig minister. Jeg står inde for mine valg og tager ansvar for dem, understreger Uffe Elbæk, som også skyder med skarpt mod medierne og sine politiske modstandere.

Læs mere: Thorning: Elbæks egen beslutning

- Jeg tror, der er mange læringer i dette forløb omkring mediekultur og politisk kultur. Forløbet har haft nogle omkostninger, som jeg ikke kan stå inde for.

Web-tv: Elbæk: Derfor trækker jeg mig

Tophistorier Gå til forsiden