En ung mand af den gamle skole | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

En ung mand af den gamle skole

Peter Westermann er den oplagte afløser for Mattias Tesfaye på næstformandsposten i SF, påpeger flere kilder.

Peter Westermann bliver forventeligt ny næstformand for SF, efter at Mattias Tesfaye onsdag aften højest overraskende valgte at trække sig fra posten. Foto: Reimar Juul

- En dygtig ung mand.

Sådan beskriver flere kilder i SF den 27-årige Peter Westermann, som i eftermiddag forventes at overtage næstformandsposten i SF efter den afgående Mattias Tesfaye.

Den officielle udskiftning på posten sker først på et møde i SFs landsledelse senere i dag - et møde, der allerede var planlagt, inden Tesfaye meldte sin afsked.

Læs mere: SF har fundet Mattias Tesfayes efterfølger

Der er ikke umiddelbart lagt op til drama på mødet, lyder vurderingen. Under den nu overståede formandskamp støttede Peter Westermann officielt Annette Vilhelmsen. Og da den nye formand har flertal i landsledelsen, er forventningen, at en enig landsledelse, vil pege på Westermann som ny næstformand.

Vurderingen lyder, at det er et klogt valg fra Vilhelmsens side, at bede Peter Westermann stille op som kandidat til næstformandsposten, da han vil kunne tilføre en mere ungdommelig profil. Noget Annette Vilhelmsen er blevet beskyldt for netop at mangle.

Den 27-årige SFer har en fortid i partiets ungdomsafdeling, SF Ungdom (SFU), men har aldrig været set som medlem af den såkaldte 'Børnebande', som bl.a. sundhedsminister Astrid Krag, politisk ordfører Jesper Petersen og forhenværende skatteminister Thor Möger ofte bliver sat i forbindelse med.

Læs mere: Thomas Larsen: Få i SF vil savne Tesfaye

Westermann var medlem af SFU fra 2002 indtil 2008, hvor knebent tabte formandsvalget med 49,3 procent af stemmerne til Emilie Turunen, nuværende medlem af Europaparlamentet for SF.

Ligeledes i 2008 var Peter Westermann med til at stifte centrum-venstre tænketanken Cevea, samtidig med at han passede studierne på statskundskab ved Københavns Universitet, hvor han dimitterede i  2011.

Læs mere: Ordfører forstår ikke Tesfayes exit

Flere kilder i SF kalder ham en politisk begavelse, og siden 2006 har han også været opstillet til Folketinget for SF i Nordsjælland. I efteråret 2010 havde han sin landspolitiske debut, da han var stedfortræder for Nanna Westerby, men også under den nyligt overståede formandskamp arbejde han med landspolitikken, som en af de bærende kræfter Annette Vilhelmsens kampagne.

Den afgående næstformand, Mattias Tesfaye, har meddelt, at han også trækker sig fra sit arbejde i landsledelsen. Hans plads bliver overtaget af tidligere folketingsmedlem Kristen Touborg, far til den anden nuværende næstformand, Mette Touborg.

Tophistorier Gå til forsiden