Engell: Katastrofal måling for de Konservative

De Konservative bør tage den seneste meningsmåling meget alvorligt, mener den tidligere K-formand og nuværende politiske kommentator.

Michael Ørtz Christiansen, Berlingske Nyhedsbureau
Da de Konservatives top holdt pressemøde i på partiets sommergruppemøde i august, var meningsmålingerne sløje. Men ikke så lave som seneste Megafon-måling i november, der giver partiet 2,7 procent, hvis der var valg i dag. Foto: Torkil Adsersen

Der er meget lang vej til de 15 procent af stemmerne, som de Konservatives formand, Lars Barfoed, mener, at partiet kan få.

I en ny meningsmåling, som Megafon har lavet for Politiken, siger blot 2,7 procent, at de ville stemme på de Konservative, hvis der var folketingsvalg i morgen.

Og det er meget alvorligt, understreger politisk kommentator Hans Engell, der selv stod i spidsen for partiet fra 1993 til 1997.

- Målingen er en katastrofe for Lars Barfoed og resten af de Konservative, da andre meningsmålinger viser samme tendens. For et parti, der bevæger sig ned mod spærregrænsen, begynder nervøsiteten at brede sig, Nu er det ikke bare et spørgsmål om, hvorvidt man er større eller mindre. Det drejer sig om partiets eksistens, siger Hans Engell til BT.

Meningsmålingen bør ifølge Engell gøre ekstra ondt set i lyset af, at de Konservative for få måneder siden holdt et landsmøde, hvor der blev vedtaget et nyt partiprogram.

- De vedtog et nyt koncept for, hvor de skal placere sig politisk. Det var Barfoeds forsøg på at relancere partiet, og det er ikke lykkes. Tværtimod er partiet gået markant tilbage, så den her er grim, siger den tidligere K-formand.

Hans Engell forklarer tilbagegangen for de Konservative med, at partiets politiske platform er blevet fjernet, da Dansk Folkeparti, Venstre, Liberal Alliance og de Radikale »kan det samme, som de Konservative kunne tidligere«.

Han spår, at de Konservative holder sig over spærregrænsen ved næste valg, men at det derefter er sidste chance for partiet.

- De har én chance mere, men de kan ikke overleve to valg, hvor de ligger nede omkring spærregrænsen. De skal tilbage på banen i den nye valgperiode. Der skal nye kræfter og nye profiler til, siger Hans Engell.

Den tidligere konservative formand vurderer, at det vil tage fem til 10 år at genopbygge partiet, og han har et råd til sine tidligere partikollegaer.

- Partiet skal være lidt mere for almindelige mennesker og lidt mindre for de rigeste, siger Hans Engell.

Kommentarer

De konservatives egen skyld.

Der er ingen tvivl om, at de konservative ikke kommer længere, før man erkender at den ledelse bliver skiftet ud. Her tænker jeg på Lars Barfod og Lene Espersen. Speciel de to har da optrådt, som et par amatører. Jeg tænker bl.a. på da Lars Barfod nærmest blev gift med Magrethe Vestager. Lene Espersen skiftede den bedste udenrigsminister ud, vi har haft i nyere tid.

Selv konserves forgår - Heldigvis

Jeg har heldigvis aldrig selv stemt på de konservative. Men omvendt, så tror jeg ikke engang, de som har skammer sig.

Hvis man skulle stå på mål for det svineri, dette parti har nedbragt over Danmark, kunne man jo aldrig nogesinde mere se sig selv i øjnene - Man er simpelthen nødt til at fortsætte sit liv på en løgn.

Nå lad os nyde Julen og så blot håbe på, at Lene espersen og co. kommer for en rigsret i det nye år.

Vi mangler bilernes og boligejernes parti

Der mangler i den grad et parti for boligejere og bilejere, topskatteydere og et parti der vil afskaffe arveafgifterne.

Det kunne der være mange stemmer i. Og nej ikke som CD de var for venstreorienterede og fik aldrig indflydelse på de to områder. Vi har verdens ejendomskatter, verdens absolut højeste bilskatter og verdens højeste topskat.

Der er nok af emner at markedsføre sig under.

Et borgerligt parti,

der i den grad gnubber sig op ad de radiGALE kan ikke forvente at overleve på længere sigt.

Èt landsskadeligt parti finder de fleste er mere end rigeligt.

Om en blå forældreskole.

En barfodslærer går eller cykler i skole, en sognebetjent er en pedel med en cykeltræningsbane på skolens parkeringsplads og velholdte cykler i cykelkælderen viser skolens karakter.

Blandt mange fejl.

De Konservative har såmænd bare været i dårligt selskab i mange år.
De 2 største fejl de har begået er 1 de er konverteret til Liberalister - 2 da Lene Esbensen lukkede for de gyldne haner fik hun Venstres presse tjeneste på nakken.
Hvis der er noget de kan så er det lave karaktermord.

Man skulle måske overveje om kludder Mikkel sen som ikke gik trods løfter om det, skulle træde i baggrunden.

Det hjælper heller ikke noget at bortforklarer sin politik med tudekiks, håndvasken med de gyldne haner der står Venstre, da Danmark blev pantsat til bankerne ? måske var Løkke med.

Fremmedhadet er heller ikke sådan lige at vaske af, anstændige borgerlige stemmer er smuttet for længst.

Nu er det jo ikke sådan at blive udsat for Venstres bøllemetoder, rejekællingerne råber højt, der er blot at sige hvis Venstre er jeres venner så frygt ikke jeres fjender.
Det ser ud til at haste

Selvforskyldt

Med en partiformand som midt under den værste krise siden 1929 anbefaler Danmark skal tiltræde Euro-samarbejdet er det ikke underligt, at Konservative hører fortiden til.

Det er ikke den eneste sag hvor Konservative har vadet i spinaten !!!

Ikke så underligt, at det går ad H til for K

Med den stribe af uduligusser der i de seneste ca 20 år har repræsenteret og styret dette håbløse parti, skal det da gå den vej hønsene skraber.
Barfodens flirteri med Margrethe III var da lige det, der slog hovedet på sømmet, og det der betød, at Blå stue mistede regeringsmagten til rødgardisterne.
Det er ganske som at iagttage en hovedløs hønes sidste håbløse gøren og laden. Det ender også skidt.
Man skal da være mere end almindelig forstokket, hvis man stemmer på K.
R.I.P. K

Konservartive

har ikke replaceret sig selv - overhovedet. Hovedproblemet er man er så konservativ, at man knapt er kommet ind i dette årtusinde nu.

Der er brug for en samlet politik og en ny helhedsopfattelse om moderate forandringer baseret på nutidige og fremtidige forhold ikke gadgetagtige ind- og udfald og pandeflad positionering.

Det har de, som ikke har andet fx LA succes med. Som det er nu, ligger de tungt i maven, men det er hverken fundament eller smageligt som den gamle Daloon, snarere virker det dag for dag mere og mere urealistisk.

Men slevfølgelig. Mna kan da have den holdning, at man bliver nedrivningsværdig i bananområdet.

Det første, man burde skrotte helt er det evige ævl om, at lav skat løser nogetsomhelst. Det har de fleste opdaget ikke lader sig gøre uden en masse båt, båtter.

Det modsatte er akkurat lige så gyldigt med 100% skat og en såkaldt rimelig fordeling af kagen efter behov.

KONSERVATIVE

Ved næste valg vil de blive begravet for evig tid og de vil satme aldrig genopstå.Alle ligger som bekendt som man reder op til.

Givet håndslag

Der skal stå givet håndslag, hvorfor pokker kan man ikke redigere mere?

Kommer de nogensinde tilbage ......

Jeg kan huske dengang de konservative var et hæderkronet parti med personligheder der kunne forsvare partiets standpunkter og greb i befolkningen og have respekt i de andre partier. Spørgsmålet nu om dage er hvad det vil sige at være konservativ, om det er lig med at holde tingenes tilstand og standpunkt eller om der overhovedet er en tid mere for at være konservativ. Hvis der ikke er det hvad skal partiets standpunkt og ide så være. Som kommenteret af Hans Engell kan de andre højrefløjspartier efterhånden alle indpasse sig i de konservatives standpunkter så de Konservative er uvilligt blevet ædt af udviklingen i de andre partier hvorimod jeg ikke errindrer at have set særlig megen udvikling hos de Konservative selv. Da de for nogle år tilbage begyndte at strides indbyrdes gik det helt galt. Jeg ville meget gerne at de havde noget at byde på, men ville aldrig stemme i deres retning før de har et indhold at byde på som giver dem forankring igen i befolkningen, ellers ville min stemme være spildt og det er der ikke råd til med dagens fordeling af stemmerne. Der skal gøres meget for at få en borgerlig balance igen.

Hans Engell er ingen engel.

De konservative mangler Gud, Konge, Fædreland og Erik Ninn-Hansen.

Luk partien

Jo før de konservative erkender deres overflødighed og lukker partiet ned - jo før kan vi blive fri for at høre på Hans Engels overkloge meninger.
Hvis han selv var så dygtig som han giver udtryk for ville der jo kun være et parti i Danmark.

Skattenedsættelse

Det eneste de konservative skræpper op om, er skattenedsættelse, gad vide hvem fanden, der skal betale deres fede ft lønninger,børnepenge, su, med meget mere, og forresten til uintegrerbare mellemøstlige plattenslager flygtninge, som strømmer til landet nu. Barfod er jo ganske enig med de radigale, hvad det angår, det har han jo gived håndslag på, med Margrethe Vestager, så derfor er det galimatias, at skræppe op om skattenedsættelse, i det uendelige.

Smuk afsluttende kommentar

Kære Hans.
Din sidste kommentar er lige i øjet for det er lige præcis det nogen af os konstant arbejder for, at man blive mindre De Konservative og mere Det Konservative Folkeparti. Partiet er ikke i øjenhøjde med danskerne, men kæmper derimod med ultraliberalisterne hos LA om at være mest liberale og skænke skatten mest muligt, i stedet for at komme med løsninger til den alm. danskers problemer.

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden