Enhedslisten: Sohn vil øge uligheden

Tidligere erhvervsminister Ole Sohns udmelding om lavere lønninger og lavere skat vækker begejstring hos de borgerlige, mens Enhedslisten ryster på hovedet.

Jan Bjerre Lauridsen, Berlingske Nyhedsbureau

Mens de borgerlige partier klapper i hænderne over tidligere erhvervsminister Ole Sohns melding om behovet for lavere lønninger og lavere skat, så erklærer Enhedslisten sig lodret uenig.

- Hvis man, som Ole Sohn foreslår, sænker både skat og lønninger, så fjerner man finansieringsgrundlaget for den velfærdsmodel, der har gjort Danmark til et af verdens rigeste lande. Det er netop vores uddannelsessystem, velfungerende infrastruktur og høje sociale tryghed, der har været forudsætningen for Danmarks succes, siger Enhedslistens medlem af finansudvalget, Stine Brix.

- Det er rigtigt, at der i de seneste år er nedlagt mange job i Danmark. Men det skyldes ikke danske skatter og afgifter. Det skyldes den internationale økonomiske krise, som har ført til et markant fald i efterspørgslen både herhjemme og på eksportmarkederne. Også i lande med langt lavere skat end Danmark bliver der nedlagt tusindvis af arbejdspladser, siger Stine Brix.

Læs mere: Danmark oplever største jobtab siden 2009

Ole Sohns forslag vil ifølge Enhedslisten også betyde stigende ulighed i det danske samfund.

- I øjeblikket bliver de rigeste både i Danmark og i resten af verden rigere og rigere. Det er ikke rimeligt, at almindelige lønmodtagere skal betale hele regningen for krisen. I stedet har vi brug for en mere rimelig fordeling af værdierne i vores samfund, siger Stine Brix.

De borgerlige partier vejrer derimod morgenluft over de nye toner fra den afgåede minister.

- Det er helt afgørende, at vi de kommende år har en lavere lønstigning end eksempelvis Tyskland og Sverige, og jeg er helt enig med Ole Sohn i, at vi skal have skatterne sat ned, siger Lars Barfoed, formand for de Konservative.

- Vi politikere skal holde os tilbage med at regulere lønninger - det klares bedst af arbejdsmarkedets parter. Men vi skal skabe gode rammevilkår, og det kan vi blandt andet gøre ved at sænke skatterne. Hvis vi gør det, kan vi også få en lavere lønstigning på arbejdsmarkedet, som virksomhederne har brug for, siger Lars Barfoed.

Læs mere: Venstre vil sænke danskernes lønniveau

Også Venstres partiformand, Lars Løkke Rasmussen, udtrykker på Facebook stor glæde over Sohns meldinger.

- Stor ros. Man får sin barnetro på den menneskelige logik tilbage, når man oplever, at et år med ministeransvar - tæt på dansk erhvervsliv - pludselig sætter sig i et sådant klarsyn. Havde ikke regnet med at komme til at sige det, men jeg er faktisk noget nær enig med Ole Sohn, lyder det fra Lars Løkke Rasmussen.

Kommentarer

lad de rigest betale dem som er skyld i krisen og tjener på den!

vrøvl, lønninger til udenlandske arbejdskraft vil bare være lavere.
Man skal nedsænke arbejderne skatte of forhøje skat til de rige.
De aller rigeste skal betale 75% skat, for 15 år, og så vil samfundet køre meget fint!
Tag dog pengen hvor den er!

lad de rige betale dem som er skyld i krisen og tjener på den!

vrøvl udenlandske lønninger vil bare være lavere. man skal nedsænke arbejderne skatte of forhøje rige skater. de aller rigeste skal betale 75% skat, for 15 år, og så vil samfundet køre meget fint! tag penfge hvor den er!

lad de rige betale dem som er skyld i krisen og tjener på den!

vrøvl udenlandske lønninger vil bare være lavere. man skal nedsænke arbejderne skatte of forhøje rige skater. de aller rigeste skal betale 75% skat, for 15 år, og så vil samfundet køre meget fint! tag penfge hvor den er!

Lavtlønnet

Hvis man er lavt lønnet med 30.000 om måneden, kan jeg bedre forstå at vi ikke har noget lavt løns arrbejde tilbage i Danmark, for hvem i verden vil betale for vare produkseret til denne løn.
Derfor flytter vore arbejds pladser til udlandet, det må selv de røde og specielt de rigtig røde nok snat forstå.
Fattigdoms grænsen i Danmark, taget dovne Robert og fattige Carine som forbilled,ligger på det niveau eller højere, især det sidste, en almindedliuger lønninger i udlandet som levere produktion og vare som i dag er af samme standard som i Danmark.
Vågn dog op, hvis Danmark skal have samme økonomiske muligheder i fremtiden som vi har i dag.

når man ike ved en skid man holder sin kæft eller søge oplysning

crina fik 15.000 om måneden og havde 3 børn, og beløbet var med bærne penge, som går direkte til børnhave..
robert var på kontant hjælp og fik 7.000 om måneden.
med det sakl han betale huslejen, el, gaz, telefon, medecin, tandlægen, (nej kommunen giver ikke tilskud) tøj, toilet produkter og rengøringsprodukter og mad, og transport. hvad med dig? hvor meget får du siden du aner ikke en skid om hvad laveste lønnet i samfundet får om måneden? de laveste lønnet for 4.600 kroner ommånede idiot.

Hvorfor ikke bare devaluere med det samme!!!

Hvorfor ikke bare devaluere med det samme!!

Alle politikere i folketinget på nær Enhedslisten medvirker i øjeblikket til at afmontere hele vort velfærdssystem og de forsætter og forsætter og forsætter og forsætter - der kunne lige så godt være 2 partier i folketinget Enhedslisten og alle andre under et parti (EU)- så vidste den menige dansker da i det mindste hvem de var op imod - det virker på mig som om nogle er "plantet" i de forkerte partier for at nedbryde vort velfærdssystem!

Ikke for sent at komme til fornuft!

Bedre sent end aldrig, Ole Sohn!
Til lykke med dit nye klarsyn! Ja du har helt og holdent 100% ret. Og vil de øvrige rødgardister ikke forstå det frivilligt, må de lære det på den græske måde. Men så bliver det bare endnu mere smertefuldt og måske helt umuligt at komme over kvalerne.

Svært så klog man bliver.....

Svært så klog man bliver, efter man har modtaget sin pension fra folketinget.
Nu er alt hvad hr. Sohn siger, ikke guld, bare tænk tilbage til hans kommunistiske tid, så Sohn, slå fødderne op og nyd din pension,.....du har ikke fortjent den.

VRØVL !!!

Sohns plan vil gøre den danske medarbejder billigere og der vil være råd til, at ansætte flere medarbejdere !!!

Det vil endda kunne betale sig at ansætte danske medarbejdere fremfor f.eks. polske.

I eksporterhvervene vil virksomhedernes konkurrencevilkår blive VÆSENTLIGT forbedret p.g.a. den lavere omkostning til lønninger.

Derved vil Danmarks konkurrenceevne forbedres.

Spørgsmålet er dog hvor hurtigt politikerne kan implementere ændringen. Det er dog med antallet af job som forsvinder til udlandet bydende nødvendigt, at det sker snart !!!

Lad de rigest dem som er skyld i krisen og tjener på den betale!

vrøvl, lønninger til udenlandske arbejdskraft vil bare være lavere.
Man skal nedsænke arbejderne skatte of forhøje skat til de rige.
De aller rigeste skal betale 75% skat, for 15 år, og så vil samfundet køre meget fint!
Tag dog pengen hvor den er!

kun ok hvis hårdt arbejdende "lavt lønnede" ikke bliver sat ned.

Så længe at "alm lavt lønnede" ( folk under 350.000 kr om året i løn ) folk som f.eks. 3f'ere og andre grupper af "lavt lønnede" folk holdes uden for så er det fint at sænke lønningerne.. Jeg kan stadig huske en tid hvor folk bla. kunne gå på arbejde uden at skulle have bonus for at passe deres arbejde.
Der er rigtigt mange bancher hvor lønningerne er galoperet afsted og man kan spørge sig selv om det virkeligt er rimeligt at f.eks. en kontor ansat skal have f.eks 500.000 kr om året og rigtig fed tjenestemands pension når tiden kommer også iselv om de reelt aldrig risikere livet for samfundet som vores solder eller politi folk..
Så ja man burde godt kunne spare på sådanne områder... Men dem som slider i vores samfund ( de lavt lønnede ) de bør gå helt fri af løn nedgang da de jo er blevet "røvrendt" igennem årtier økonomisk.

Vores politikere kunne jo passende lige sætte sig selv ned i løn først.

Lavtlønnet??

Er man lavtlønnet med en månedsløn på 30.000 kr.???????

Det kan ...

... også konkluderes, at nu har Ole Sohn undgået der blevet rodet for meget i hans egen fortid - han har sikret sig en god pensionsordning betalt af danskerne, ud over hvad han har sikret sig i forvejen.

Så, er det jo et "billig show", at stille sig op og spille klog på danskerne bekostning !!!

Sandheden er ilde hørt…

Så naturligvis klager Enhedslisten - denne gang med Stine Brix i spidsen - sig højlydt!

For den virkelige verden har ikke plads eller råd til EL's evindelige drømmerier, og det ved de sikkert godt - de tør bare ikke indrømme det!

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden