Enhedslisten vil lade gymnasielærerne forberede sig i fred | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Enhedslisten vil lade gymnasielærerne forberede sig i fred

Enhedslisten afviser finansminister Bjarne Corydons forslag om en »normalisering« af gymasielærernes arbejdstidsregler.

Pia Glud Munksgaard og Annette Sand, Berlingske Nyhedsbureau

Kvalitet i undervisningen på gymnasierne og erhvervsuddannelserne kommer af, at lærerne har tid til at forberede undervisningen. Og det skal de have tid til, lyder det fra Enhedslistens børne- og undervisningsordfører Rosa Lund.Den reaktion kommer, efter finansminister Bjarne Corydon (S) i forbindelse med mandagens begyndelse på overenskomstforhandlingerne på det statslige område har fremlagt et hovedkrav, han kalder normalisering af lærernes arbejdstidsregler på blandt andet gymnasierne og erhvervsskolerne.

- Jeg er fuldstændig enig med Bjarne Corydon i, at uddannelse er en vigtig investering for vores samfund. Lige præcis derfor er det også vigtigt, at der er kvalitet i vores undervisning. Men kvaliteten kommer altså af, at lærerne har tid til at forberede undervisningen, siger Rosa Lund, der understreger, at det er vigtigt, at lærerne har mulighed for at tilrettelægge en god undervisning.

- Det er vigtigt, at uanset hvor i landet man er elev, har lærerne haft gode muligheder for at tilrettelægge en god undervisning, derfor skal forberedelsestiden ikke afhænge af den enkelte rektor, lyder det fra Rosa Lund.

Finansministerens hovedkrav om en normalisering af lærernes arbejdstidsregler på blandt andet gymnasierne og erhvervsskolerne skal ifølge ministeren være med til at foretage et »meget væsentligt løft« af det danske uddannelsessystem.

- Jeg har et hovedkrav, som er vigtigere end alt andet, og det er, at vi ønsker en normalisering af de regler, der gælder for underviseres arbejdstid, som nu puttes ind i kasser til forskellige formål - i stedet for at de frit kan organiseres - så effektivt som muligt, siger Bjarne Corydon, der ikke mener, at arbejdstidsreglerne passer ind på et moderne arbejdsmarked.

- Langt de fleste af os har ganske vist en 37 timers arbejdsuge, men så er det et ledelsesmæssigt spørgsmål, hvordan vi bruger vores arbejdstid, når vi er på arbejde, og at der er en fleksibilitet i forhold til, at der i forskellige situationer er forskellige ting, der er relevante, siger Bjarne Corydon.

Ud over arbejdstidsreglerne vil finansministeren blandt andet også afskaffe 60-årsreglen, der giver lærere over 60 år ret til ekstra ferie.

Tophistorier Gå til forsiden