Enhedslisten vil lægge »massivt pres« på regeringen | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Enhedslisten vil lægge »massivt pres« på regeringen

Akutpakkerne har ikke hjulpet de langtidsledige nok, og der må derfor lægges ekstra hårdt pres på regeringen, lyder det fra Enhedslisten.

Johan Blem Larsen, Berlingske Nyhedsbureau

»Uret tikker og hjertet banker«, og der er behov for at lægge et solidt pres på regeringen for at hjælpe de tusinder af danskere, der står til at falde ud af dagpengesystemet fra 1. januar.

Sådan skriver Stine Brix (Ø) på sin Facebook-profil.

- Der er nu kun to uger til, at rigtigt mange vil falde ud af dagpengesystemet. Regeringens akutpakker har stort set ikke hjulpet. Det er en bombe under det danske arbejdsmarked, hvor tusindvis nu bliver presset til at acceptere lønninger og arbejdsvilkår langt under dansk standard, skriver Stine Brix.

- Jeg ville ønske, at jeg troede på mirakler. Men jeg tror det eneste, der kan ændre situationen, er et massivt pres på regeringen for, at de skal hoste op med en holdbar løsning, lyder det.

De seneste tal fra Arbejdsmarkedsstyrelsen viser, at blot 12,4 procent af de ledige, der står til at falde ud af systemet, er kommet i job eller uddannelse i de seneste 13 uger. Samtidig har en række kommuner endnu ikke slået et eneste akutjob op, og i flere andre kommuner er der hverken offentlige eller private akutjob at søge.

Læs mere: Fremtiden tegner dyster for de fleste ledige

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) er »bekymret over situationen«.

- Det går jeg ud fra og forventer, at alle i Danmark er. For vi har en gruppe af langtidsledige, som er hårdt ramt af krisen, og de har behov for, at alle vi andre gør alt, hvad vi kan for, at de bliver bragt i arbejde eller uddannelse igen, sagde Mette Frederiksen søndag aften til DR Nyheder.

Hun glæder sig dog over, at regeringen har afsat penge på næste års finanslov til at hjælpe langtidsledige med blandt andet en udvidet seniorjob-ordning og øget mulighed for uddannelse.

Tophistorier Gå til forsiden