»Et stort tab for dansk politik« | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

»Et stort tab for dansk politik«

Både kommunal- og landspolitik har lidt et stort tab med KL-formand Jan Trøjborgs død, siger KL-kollegerne.

Laura Juul, Berlingske Nyhedsbureau
Foto: Keld Navntoft

Det er et stort tab for dansk politik, at Horsens-borgmester og KL-formand Jan Trøjborg ikke er her længere. Sådan lyder det fra næstformanden i Kommunernes Landsforening, Rudersdal-borgmester Erik Fabrin:

- Det gælder ikke blot det landspolitiske, hvor han havde en lang og fornem karriere, men også det kommunale, hvor han som engageret byrådsmedlem i Horsens og derefter som borgmester og formand for KL nød meget stor respekt blandt kommunalpolitikere for sit engagement, sin indsigt og sin fairness. Han varetog på fornemste vis opgaven som kommunernes førstemand med stor troværdighed og gennemslagskraft i offentligheden, siger Erik Fabrin i en pressemeddelelse.

Jan Trøjborg blev pludseligt syg under et motionscykelløb søndag. Der blev hurtigt ydet lægehjælp, men hans liv stod ikke til at redde.

Også KLs direktør, Kristian Wendelboe, hæfter sig ved Trøjborgs store samfundsengagement.

- Jan Trøjborg var en stor og markant politiker, ikke mindst som formand for KL, hvor han varetog kommunernes interesser, så det gav genlyd og respekt. Han var en kommune-mand og optaget af at udvikle vores samfund både som minister, folketingsmedlem og som borgmester. Det er mere end 30 års engagement i at udvikle det danske samfund, der nu har fået en alt for pludselig afslutning, siger Kristian Wendelboe.

Jan Trøjborg blev valgt som borgmester i Horsens Kommune i 2005 og har været formand for KL siden 2010. Han var medlem af Folketinget fra 1987 til 2005, heraf i næsten ni år på flere forskellige ministerposter fra 1993 til 2001.

Han efterlader sig fire børn og samleveren Lone Blume.

Tophistorier Gå til forsiden