EU-ansat: Vi knokler og har kummerlige kontorer

Vi knokler, er pressede og mange af os har kummerlige kontorer, lyder det fra dansk EU-ansat, der frygter, at danskere i stigende krav ikke vil arbejde for EU.

Arkivfoto. EU-ansatte demonstrerede tidligere i november i Bruxelles mod ventede nedskæringer i den offentlige sektor. I dag spørger en dansk EU-ansat, om man mon er klar over de vilkår, hun og hendes kolleger arbejder under. Foto: YVES HERMAN

LONDON: Ja, vi er godt lønnede som EU-ansatte, lyder det fra dansk EU-ansat. Ja, vi har gode pensionsordninger. Og ja, det er spændende at arbejde for EU i Bruxelles.

Men at være EU-ansat er samtidig »ekstremt krævende«, lyder det fra samme EU-ansatte som reaktion på, at den britiske premierminister David Cameron er gået i brechen for at få skåret yderligere 6 mia. euro i EU-ansattes løn, pensioner og fryns under budgetforhandlingerne i Bruxelles.

- Jobbene er på et højt niveau, vi arbejder mange, mange flere timer end i Danmark. Når jeg er i Danmark, undrer jeg mig altid over, at man går hjem samme tid, som jeg kommer tilbage fra frokostpause, siger danskeren, som Berlingske har lovet anonymitet, men som har været EU-ansat i næsten to årtier.

Læs mere: Slagsmål om løn og fryns til EU-bureaukrater

- Vi har således ikke så gode arbejdsforhold, og flertallet har kummerlige kontorer. Vi er nødt til at ansætte hjælp til at få passet vores børn for at kunne få hverdagen til at hænge sammen. Vi skal være meget kompetente og fleksible, og de fleste af os taler 4-6 sprog og bruger dem dagligt. Blot at kunne tale engelsk er ikke noget særligt her.

Den EU-ansatte, der er midt i fyrrene, peger på, at der trods det spændende arbejde også er mange afsavn, såsom sparsom kontakt til familie hjemme i Danmark, og at det sociale sikkerhedsnet slet ikke er så fantastisk, som mange tror.

- Sikkerhedsnettet er ikke det samme som EU-ansat. For eksempel skal vi betale for al lægehjælp. Dog refunderer forsikringen noget, men et eksempel: Et lægebesøg i Danmark koster mig 4.000 kr., og jeg får kun 1.000 kr. refunderet. Jeg har fået nogle ortopædiske operationer gennem 10 år, hvilket har betydet, at jeg selv har skulle betale 70.000 kr., da forsikringen har et loft. Når man fortæller det til danskere, bliver de meget overraskede. Vores løn får derfor hurtigt ben at gå på, og jeg har ikke meget at spare op trods god løn.

Den danske EU-ansatte peger af samme grund på, at det er blevet mindre attraktivt som dansker at arbejde for EU, og at det kan påvirke rekrutteringen af danskere.

- Dem der er blevet ansat efter sidste reform af lønsystemet i 2004, tjener nok halvdelen af, hvad jeg tjener nu, og så er man er nødt til at have to indtægter i en familie.

- For en almindelig dansker med akademisk uddannelse er det ikke så eftertragtet mere, især pga. af de ny lønsystemer – det er ikke det værd. Der kommer få skandinaver ind, vi bliver færre og færre, og det er jo ikke i orden. Vi danskere bringer jo noget helt særligt til EU's arbejdspladser, og vi er som regel i høj kurs pga. niveau, attitude og moral. At de vil skære yderligere i vores budget vil bl.a. betyde, at kun øst- og sydeuropæere vil komme og arbejde for EU.

Kommentarer

Hykleri - og jeg er ikke fan af Cameron

....og mere hykleri - måske ikke du - men velkavalificret personale står i kø for at få deres hånd i EUs kasse og blot lade den vokse sig så stor, at den ikke kan komme ud igen.

Peter

Når man arbejder så meget og selv synes man er go´....

Så er det sgu da lidt besynderligt at man i 8 år har udbetalt 2-cifrede milliardbeløb (i Euro) til Mafiaen på Sicilien til olivenlunde som aldrig har eksisteret.
To af mafia-modtagerne fik pengene medens de sad i fængsel i årevis!!
En go EU medarbejder er ikke en som passer sit skemabelagte job, det er en medarbejder som afslører Milliard-svindel.
Man regner med at der bliver svindlet for 240 Milliarder Euro om året..så bare kom igang!

OK..I brokker Jer og vil ha sympati...OK...men..

Lad os så få fact på bordet:

A) Hvad er Jeres Løn? og hvad får I i overarbejde?
B) Hvad er Jeres skat og hvor bliver den betalt?
C) Hvilken pensionsordning har I?
D) Hvor lang ferie har i?
E) Er Jeres frokost betalt?
F) Får I tilskud til beboelse?
G) Får i gratis rejser eller tilskud?
H) Går Jeres børn gratis i privatskole?
I) Hvad betaler I for en bil? og har I lov til at bruge den i Danmark?
J) Hvad får I i extratilskud som vi ikke kender til?
K) Hvilke personalegoder har I ?
L) Skaffer EU et job til Jeres partner?

At lefle for sympati og bare hælde en masse gylde ud over landet, det er for u-professionelt..men det er måske Enhedslisten som har redigeret indslaget?

For at mindske uvidenheden

Det er dybt deprimerende at konstatere, hvilken galdesur misundelse, der hældes ud over en højt kvalificeret og hårdtarbejdende EU-funktionær, som nøgternt ytrer sin bekymring over, at den systematiske forringelse af sådannes (først og fremmest nyansattes) løn og arbejdsvilkår, som ikke mindst Danmark og UK har ivret for, risikerer at afskrække danskere fra at søge ansættelse ved EU. Undertegnede ville i hvert fald ikke gøre det, som forholdene er nu. En vis hr./fru. Andersen stiller nogle konkrete spørgsmål, som viser, hvilken total uvidenhed, der hersker om emnet. Hermed nogle svar:

A) Hvad er Jeres Løn? og hvad får I i overarbejde?
Løn afhænger af stilling og anciennitet. Overarbejde betales ikke.
B) Hvad er Jeres skat og hvor bliver den betalt?
Skat af EU-løn afhænger er løn og civilstand. Den betales til EU. Skat af andre indkomster (f.eks. ejendomsværdiskat) betales til fædrelandet. Lokale skatter som ejendomsskat og bilskat betales til de instanser i tjenestelandet, som opkræver disse. På disse områder er man altså almindelig (f.eks.) Belgier.
C) Hvilken pensionsordning har I?
Tjenestemandspension.
D) Hvor lang ferie har i?
Varierer lidt. Ca. 30 dage. Dette inkluderer weekender. Tallet skal altså divideres med 7 for at udregne antal uger.
E) Er Jeres frokost betalt?
Nej!
F)Får I tilskud til beboelse?
Nej!
G) Får i gratis rejser eller tilskud?
To årlige rejser til fædrelandet på monkey class.
H) Går Jeres børn gratis i privatskole?
Nej!
I) Hvad betaler I for en bil? og har I lov til at bruge den i Danmark?
Det samme som en (f.eks.) almindelig belgier. En belgisk indregistreret bil kan naturligvis frit køre i DK. Hvorfor skulle den ikke kunne det? Hvis man flytter til DK med bilen bliver den beskattet efter de normale danske regler.
J) Hvad får I i extratilskud som vi ikke kender til?
Ingen! Funktionærer er jo ikke politikere.
K) Hvilke personalegoder har I ?
Ingen. Tværtimod. F.eks. gælder EU’s skærmdirektiv ikke egne funktionærer, da de er ekstraterritoriale!!
L)Skaffer EU et job til Jeres partner?
Nej!

Bille Thøgersen.....

Du bedes forholde dig til de faktiske tal og ikke bare slynge noget ud!
En Akademiker i EU har OVER 30.000 udbetalt EFTER SKAT.
Hertil en formidabel pensionsordning hvor han/hun får 70% af sin slutløn resten af livet..
Disse tak kan du finde på EU´s egen hjemmeside!

Erkender, at de antydede frynsegoder ikke findes!

Måske under nogle omstændigheder, men hans kone/mand tjener ingenting! Og alle de andre fordele, som De så venligt antydede (mod bedre vidende?), de eksisterer altså ikke. Med den løn er det bedre at blive i DK, hvor ægtefællen også kan arbejde. Det ville være dejligt at slippe for den slags galde, som De altid præsterer, og det ganske anonymt. De ville jo ikke selv kunne have familie og hus for 30 000 om måneden, i hvert fald ikke i hovedstadsområdet, og Bruxelles er boligmæssigt dyrere end Kbhvn.

Knokler, med hvad??

I knokler kun med at gøre livet mere og mere besværligt for de EU borgere I skal servicere! Hvem betaler hyren? Det gør de skatteydere som I foragter, men DE producerer sgu´ da i det mindste noget. Hvad producerer I? Hvad er jeres eksistensberettigelse andet end at lave et nyt "Babylon"? Håber snart hele det mageløse cirkus braser sammen, så I kan prøve at lave noget nyttigt til en forandring.

Jammerdal

Har man hørt en ynkelig person? individet påstår, at de arbejder meget, i dårlig indrettede kontorer, oplys lige kæmpegagen, disse nassere i EU indkasserer, nej det får vi ingen oplysninger om.

Cameron er inde på det rigtige, der skal spares meget mere,i dette værdiløse EU, så kan disse personer, som er så utilfredse med deres kontorer, jo også gå kraftig ned i løn.

Ikke dækkende overskrift

"Løn og fryns" står der i overskriften, og udtrykket gentages nede i artiklen, men bortset herfra kommer man ikke ind på fryns. Det er der en god forklaring på. Sådant findes overhovedet ikke for EU-ansatte, men måske for EU-politikere.

Som man i øvrigt kunne forvente, har artiklen udløst en række uforskammede kommentarer fra den uoplyste og uvidende almue, som Ritt Bjerregaards folkeskolereform har skabt. Den unavngivne EU-tjenestemands beskrivelse af sin arbejdssituation er nøgtern og fuldstændig sand. Med de nye lønsystemer og de stadige uberettigede angreb fra især britisk og dansk side, ville man være idiot, hvis man forlod fast stilling, hus og familie/venner for en stilling i EU. Det ville man tabe penge og meget andet på.

De, der er simpelt hen bare er anti-EU, er nok uden for pædagogisk rækkevidde, men de, der blot er misundelige, burde besinde sig og søge oplysning om løn og ansættelsesvilkår og derefter vurdere, om de med deres uddannelse ville kaste sig ud i en EU-ansættelse. De ville blive overraskede.

Arbejde i udlandet

Jeg arbejder ogsaa i udlandet og har utvivlsomt meget längere arbejdstider end i DK. Men det er da mit valg. Samme gälder for de EU ansatte. Hvis du ikke er tilfreds, saa sig op! Hvis tilpas mange siger op maa lönnen stige, og hvis andre finder dit job interessant bliver det besat. Its that easy. So stop complaining!

Lad os komme ud af lortet.

Så er der endnu flere grunde til, at vi skal forlade EU-monsteret, når oven i købet de stakkels ansatte har så elendige og skændigt ringe vilkår.
Vend dog hjem til DK, så du rigtig kan komme til at vælte dig i rigdom og bekvemmelighed i 3-4 fags kontor. (Husk lige at du i DK så skal betale skat!)
EU kører alligevel ad Helvede til, så sig du bare op.

Korrekt

Det er helt korrekt hvad den EU-ansatte skriver. Jeg er selv EU-ansat. Men jeg beder hverken om medlidenhed eller forståelse. Jeg er selv klar til at tage min del af nedskæringerne i samfundet, bare ikke 20-30% i løn og pension sammen med en arbejdsuge på 40-50 timer minimum. Hvis lønningerne er høje i forhold til derhjemme er det fordi at vi skal tiltrække folk fra bl.a. Danmark. Ambassader gør det samme. Som udstationeret i Bruxelles er du langt fra familie, du er ikke tilstede når dine nærmeste er syge og i værste fald dør. Du mister mere og mere kontakten med dine venner, og dine børn vokser op med to kulturer og bliver uddannet i et system der ikke er "dansk" pædagogisk. Det er et valg at tage, om man er klar til det. Man skal tænke på at de fleste flytter ned med familie og børn. En medfølgende ægtefælle har så godt som ingen mulighed for at finde et job i Belgien de første 5 år i hver fald, da der ofte kræves flydende fransk og hollandsk. Det er igen ikke for at få medlidenhed at jeg nævner det. Budskabet er at Danmark ikke får nye ansatte ind i EU fordi lønnen og øvrige forhold ikke er attraktive som de gøres til. Når Danmark og andre nordeuropæiske nationer ikke er repræsenteret i EU institutionerne kan vi ikke bidrage med den enkle, ærlige og ubureaukratiske nordiske arbejdskultur. Vi er heller ikke med ved bordet når der deles 100-vis af milliarder ud til forsknings- og infrastrukturprojekter i EU lande. Er det virkelig i Danmarks interesse i sidste ende? Som skrevet mange steder er EU-budgettet relativt lille i forhold til nationale budgetter. 94% of pengene går tilbage til landede i form af støtte osv. De sidste 6% bruges på at få de politiske institutioner til at køre rundt, og deraf er en del udgifter til personale. Man skal her huske på at EU-ansatte ikke er det samme som EU-politikere, der har helt andre forhold, inkl. det meget omtalte fryns.

Der tales om fryns. Der er ikke nogen fryns for EU-ansatte. Det er kun ambassadeansatte og politikere der har det.

60 milliarder for at få det til at køre rundt

6% af 1000 milliarder er 60 milliarder. 60 milliarder for at få det til at køre rundt. Det var da en sjat.

Hvad får du i bruttoløn hvad betaler du i skat? Det vil jeg gerne have at vide. Måske herefter får jeg medlidenhed med de ansatte.

det er skam offentligt tilgængeligt

Som alt andet EU relateret materiale er det offentligt tilgængeligt på eu's egne hjemmesider hvad de ansatte tjener, hvad skatteprocenter osv. er.

tænk lige over at 47.000 mennesker er ansat i EU regi, det er omtrent det samme administrationsværk som i københavns kommune, men her er det til 500 millioner mennesker.

47.000 mennesker der arbejder på at gøre dit liv bedre, gennemsnitligt 50 timer om ugen. og ja, EU gør dit liv bedre, hvis du er uenig er det udelukkende fordi du har opgivet at forholde dig til virkeligheden på lighed med et medlem af den amerikanske tea party bevægelse - god weekend iøvrigt.

Ingen medlidenhed

Hvis det er så slemt kan du jo bare vende hjem til det offentlige danske bureaukrati som du mener er så effektivt.

Nr du kommer hjem kan sandheden går op for dig, du kan være i nærheden af familien, skolen (privat naturligvis - ellers er der for mange "forstyrrende elementer") og du kan fise den af til utallige møder som er det offentlige bureaukratis mærkevarer.

Ud af EU

Vi skal ud af EU og det kan kun gå hurtigt nok. Hvis vi vil lave en så tæt Union med nogen lande så burde det være Norge og Sverige. Hvorfor? Fordi vi har nogenlunde samme tankegang, retsvæsenet og alle andre offentlige institutter fungere nogenlunde på samme måde hos dem som hos os.

Hvorfor pokker skal vi være i union med sydeurope som ikke engang kan finde ud af at styre deres egne lande?

Ud af EU og forstærk det Nordiske Fællesskab og gør det konkurrence dygtigt i fællesskab.

Jeg græder mig i søvn hver nat.

Jeg hulker snøfter og græder over de EU ansatte umenneskelige vilkår, kør dog sagen ved menneske rets dom stolen i Haag.

Det er SÅ synd !!!

Og når man så inddrager deres LUSEDE løn brækker man sammen...

Af grin ;-)

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden