Europabevægelsen: Uacceptabelt at udsætte afstemning | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Europabevægelsen: Uacceptabelt at udsætte afstemning

Det er helt uacceptabelt, når statsministeren vælger at udsætte afstemningen om de danske EU-forbehold, mener Europabevægelsen.

Michael Ørtz Christiansen, Berlingske Nyhedsbureau

Det får Europabevægelsen til at røre på sig, når statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) vælger at udsætte afstemningen om de danske EU-forbehold.

- Regeringen sylter Danmarks aktive deltagelse i EU. Som EU-formandskabsland burde Danmark gå foran, siger formand for bevægelsen Erik Boel.

- Det er uacceptabelt, at afstemningen om EU-forbeholdene nu igen sendes til hjørne. Regeringen har i flere måneder proklameret, hvor uhensigtsmæssige disse forbehold er for Danmarks muligheder for fremtidigt samarbejde inden for rets- og forsvarspolitikken, fortsætter han.

Statsministeren siger tirsdag til Politiken, at der først bliver en afstemning om forbeholdene, når der »er en vis ro om det europæiske projekt«, selv om afstemningen er en del af regeringsgrundlaget.

- Det er en skuffelse, at den nye regering ikke har kunnet leve op til de gode intentioner om at afskaffe EU-undtagelserne, siger Erik Boel, der ikke kan se noget fornuft i at beholde forbeholdene.

- Danmark kommer til at stå uden for mere og mere lovgivning, og det kan få fatale konsekvenser for danskernes sikkerhed og rettigheder. Forbeholdene er forældede de hæmmer Danmark i at kunne skabe vækst og deltage aktivt i at skubbe EU fremad, fortsætter han.

Udover en udsættelse af afstemningen på ubestemt tid, tager Helle Thorning-Schmidt afstand fra et endnu tættere finansielt samarbejde med de andre EU-lande ved at sige, at hun ikke kan se, hvorfor danske skatteborgere skal hæfte for gæld i andre lande.

Tophistorier Gå til forsiden