Fædrelandskærlighed og konservatisme hører sammen. | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Fædrelandskærlighed og konservatisme hører sammen.

Filosoffen Lars Östman (LÖ) gør sig klog på moderne konservatisme i Berlingske den 24. november. Det lykkes ham, at kalde Dansk Folkeparti for fremmedfjendsk og han slår fast, at ”nationalisme og nationalfølelse ikke er vejen frem for dansk konservatisme.

Marie Krarup
Marie Krarup (DF) Foto: Steen Brogaard/Folketinget

Kære LÖ. Du har ret i, at Det Konservative Folkeparti er i dyb krise. Men det er jo netop, fordi partiet ikke har ønsket at være konservativt. Den bane har de afleveret til Dansk Folkeparti, der med glæde udfylder rollen som Danmarks moderne konservative parti. Det gør vi, fordi vi ikke er fremmedfjendske, men rodfæstede. Og fordi vi er nationale.

Dansk Folkeparti er kritisk overfor islam, fordi vi ser på historien og virkeligheden. Og den viser, at islam ikke kan sameksistere med den kristne kultur uden problemer. Det vil gå op for alle med tiden, også LÖ. Ligesom alle efter en periode forstod, at nazismen var et problem. Det er ikke spor fremmedfjendsk at gøre opmærksom på det.

Dansk Folkeparti er ikke nationalistisk, men nationalt. At være national er at besinde sig på sin virkelighed som født i en nationalstat. At kunne se de goder, vi har og som vi bør forsvare. At være virkeligheden tro. Det er konservatisme af højeste karat.

At være nationalist er noget helt andet. Det er at have et sygt forhold til det nationale, hvor man ser sig selv som bedre og de andre som ringere end en selv. Det er modbydeligt og skal bekæmpes. Nationalisme og fædrelandskærlighed (som nationalfølelse bør kaldes) forholder sig til hinanden som kærlighed og jalousi.

De har det samme objekt, men jalousien er en dårlig ting. Til gengæld vil det være fattigt og forkert at afskaffe kærligheden, fordi jalousien giver problemer. Så lad os holde fast i fædrelandskærligheden. Den nationale samhørighed er et faktum også i år 2012. Den skal vi værne om, og derfor skal vi gå imod EU´s forsøg på at udslette nationalstaterne. Det er god konservativ politik.

Det Konservative Folkeparti har fejlet, fordi de ikke har været konservative. Men det er der heldigvis andre, der er!

Tophistorier Gå til forsiden