Finanslov uden Enhedslisten vil give Vilhelmsen nederlag | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Finanslov uden Enhedslisten vil give Vilhelmsen nederlag

Mere end halvdelen af danskerne mener, det vil være et politisk nederlag for den nyvalgte SF-formand, hvis regeringen laver en finanslovsaftale uden Enhedslisten.

Thomas Søgaard Rohde, Berlingske Nyhedsbureau
Fra venstre Margrethe Vestager, Helle Thorning-Schmidt og ny erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen. Foto: Bax Lindhardt

Den nyudnævnte erhvervs- og vækstminister, Annette Vilhelmsen (SF), skal inden længe sammen med regeringen forsøge at lande en finanslov for næste år.

Men for SFs nye formand kan den kommende aftale om en finanslov ende med et politisk nederlag, skriver Politiken torsdag. Det bliver nemlig resultatet, hvis regeringen går uden om sit parlamentariske grundlag, Enhedslisten, når man skal finde et flertal.

En Megafonmåling for Politiken og TV 2 viser, at 55 procent af de adspurgte mener, at det er et politisk nedlag for Vilhelmsen, hvis aftalen udelukkende kommer på plads med de borgerlige partier.

Ud af de i alt 1.046 adspurgte er blot 18 procent uenige i den udlægning.

Den nye SF-formand sagde tirsdag, at det for hende blot er vigtigst, at regeringen med den kommende aftale finder penge til at opnå de mål, som man har sat sig.

- Hvis Enhedslisten vil være med, synes jeg, det er rigtig fint. Hvis ikke, skal vi have nogle andre med. Hvis Venstre vil med, skal de indgå i det, der er vores finanslovsforslag, sagde ministeren ifølge Politiken.

Tophistorier Gå til forsiden