Flertal vil ikke skære i SUen

Besparelser på SUen skal skaffe to milliarder kroner til statskassen, men et stort flertal af danskerne er imod.

Regeringen er på vej med SU-reform, der skal bidrage med to milliarder kroner til statskassen. Men et flertal på 84 procent af danskerne er imod SU-nedskæringer, viser en meningsmåling som YouGov har foretaget for metroXpress. Kun syv procent mener ifølge undersøgelsen, at det ville være en god ide at skære i SUen, skriver avisen.

Torben Holm, der er formand for Danske Studerendes Fællesråd, vil ikke afvise, at regeringen kan finde besparelser ved at få de studerende hurtigere igennem uddannelserne.

- Men vi er meget skeptiske overfor, om man kan finde alle to milliarder på den måde, og så er det min frygt, at regeringen vil skære ned i SUen og skuffe 84 procent af danskerne, siger han til metroXpress.

Ud at blive skatteydere hurtigere

Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) er glad for, at de studerende anerkender, at der kan spares ved at få dem hurtigere igennem uddannelserne.

- De studerende skal tidligere ud på arbejdsmarkedet og blive skatteydere frem for SU-modtagere, siger han til avisen. Han vil dog ikke garantere, at der ikke kommer nedskæringer i SU-grundbeløbet. Regeringens udspil til en SU-reform bliver fremlagt i løbet af foråret.

BNB

Kommentarer

Hvilke job venter?

De unge skal komme hurtigere igennem uddannelsen. Fair nok; de skal jo ikke gå rundt og spilde tiden.
Men det kræver så noget af uddannelsesstederne. Er de toptunede? Hvad med det man har læst om med f.eks. seminarier, hvor der undervises 10 timer om ugen? Eller gymnasierne med 30 elever i klasserne, og hvor der ofte ikke er lærere til timerne?
Bortset fra det: Hvor er de job, der venter?

Et spørgsmål om politiske prioriteter

2 milliarder svarer meget godt til de udgifter Vestager har med import af 12.000 flygtninge fra Somalia m.v. i 2012 og 2013.

Ønsker Vestager en negativ intellektuel udvikling for, at få stemmer - er damen klar over hun er gennemskuet af langt de fleste danskere ???

Hvis ikke så kan de historiske perspektiver måske hjælpe:

http://blogs.jp.dk/reaktionaer/2012/08/23/de-radikale-bliver-aldrig-stue...

Hvem lægger stemmer til ?

De røde får jo ikke dette forslag vedtaget med deres kommunistiske venner-læs Enhedslisten-,så vil de borgerlige hjælpe ? det er en god lejlighed for os på blå side at vise regeringen hvordan det er at have et støtte parti som ikke vil det førehunden vil-læs Margrethe Vestager-..
De blå må nu sige fra til at være de rødes hjælper når det kniber.
Det er mulighed for at forlange hurtigere skolegang uden at tage penge fra de studerende,det er de unge samfundet skal leve af senere....

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden