Fogh afviser ansvar for boligboble | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Fogh afviser ansvar for boligboble

Boligejerne er selv skyld i boligmarkedets sammenbrud, siger tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen, der afviser, at VK-regeringen har ansvaret.

Mads Mostrup Jensen, Berlingske Nyhedsbureau
- Hvilken type lån, folk optager, det må de virkelig selv om, siger Anders Fogh Rasmussen til Jyllands-Posten. Foto: OLIVIER HOSLET

Som leder af 00ernes VK-regering Anders Fogh Rasmussen (V) blevet beskyldt for at være skyld i boligprisernes himmelflugt og markedets efterfølgende kollaps.

I et interview med Jyllands-Posten svarer den tidligere statsminister nu for første gang på kritikken, og svaret lyder, at boligejerne selv er skyld i krisen. Han afviser, at lovgivningen, der tillod afdragsfrie lån, spiller en rolle.

- Hvilken type lån, folk optager, det må de virkelig selv om, siger Anders Fogh Rasmussen til Jyllands-Posten.

- Vi må have tillid til, at den enkelte og den enkelte familie træffer de dispositioner, som er mulige og forsvarlige inden for den families økonomiske ramme. Jeg er ikke sådan en barnepigepolitiker, der mener, at man skal holde folk i hånden. Jeg mener, at man godt kan overlade folk et personligt ansvar, siger han.

S: Bekvem forklaring

Meldingen fra den tidligere regeringsleder vækker undren hos Socialdemokraterne. Politisk ordfører Magnus Heunicke (S) kalder det »bekvemt« at tale om boligejernes personlige ansvar.

- Alle os her tilbage i Danmark ville ønske, at regeringen dengang havde grebet ind og dæmpet det brændende bål. Men han hældte benzin på. Og sagde, at økonomerne skulle skrive deres lærebøger om, når de advarede om overophedning, siger Heunicke til Jyllands-Posten.

Deltag i debatten: Er du enig med Fogh? Er boligboblen folks eget ansvar, eller er det lånetypernes skyld?

Tophistorier Gå til forsiden