Folketinget giver grønt lys til DSB-redningsplan

Politikerne kommer nu DSB til undsætning med en statsgaranti. Som at behandle et åbent benbrud med et Hello Kitty-plaster, lyder det fra Venstre, der stemte imod.

Pia Glud Munksgaard, Berlingske Nyhedsbureau
Foto: Steffen Ortmann

Folketinget er blevet enige om en håndsrækning til DSB. For at holde hånden under det skrantende selskab har Folketinget onsdag formiddag vedtaget en lov, der giver DSB en statsgaranti på otte milliarder kroner. Det skal sikre, at selskabet kan refinansiere sin gæld og optage nye lån til driften.

Forslaget har fået Venstre, der ligesom Liberal Alliance stemte imod forslaget, til at stejle.

- Vi vil ikke være med til at give DSB et statsligt blåstempel til at låne endnu flere penge. Vi vil en anden vej, hvor vi mere håndfast og strukturelt tager fat på udfordringerne i dansk jernbanedrift i det hele taget, og hvor vi systematisk nedbringer DSBs gæld og samtidig indfører mere konkurrence på det danske jernbanenet, siger Martin Geertsen (V) fra Folketingets talerstol.

Læs mere: DSB på randen af sammenbrud

Han frygter, at forslaget vil hindre et potentielt salg af DSB.

- Den redningsplan - i anførselstegn - som ministeren har for DSB med at give lånegarantier svarer efter vores opfattelse nogenlunde til at behandle et åbent benbrud med et Hello Kitty-plaster, siger ordføreren, der også anklager ministeren for ikke at have oplyst Folketingets transportudvalg ordentlig.

Den beskyldning afviser transportminister Henrik Dam Kristensen (S) dog. Han understreger, at hjælpen til DSB er nødvendig for at få DSB tilbage på sporet.

- Vi er nogle, der er bekymrede for DSB, og vi er nogle, der gerne vil være med til at holde hånden under DSB, så DSB fortsat kan sikre, at man kan transportere passagerer på en god og tilfredsstillende måde rundt omkring i Danmark, siger transportministeren, der roser medarbejdere og direktionen i DSB for at arbejde målrettet med at trimme selskabet til fremtiden.

Forslaget blev vedtaget, da 76 stemte for forslaget, mens 33 stemte imod.

DSB skylder i forvejen staten omkring 18 milliarder kroner.

Kommentarer

Der er nu

noget italiensk over alt det der stadigvæk !.

Hvordan kan flertallet juble ???

Nåh - jo - det er jo dem som lever af mindretallet af Danmarks befolkning som betaler for politikerne og det offentliges eskapader.

Milliarder i skraldespanden

Så ved vi bilister, hvad regeringen bruger bil-milliarderne til.

For alle de penge, som DSB koster skatteyderne, kunne alle kunderne få en bil helt gratis og frit.

Nej Knud

"Og de ansvarlige i ledelsen forgyldes for deres inkompetance.
Er der dog slet ingen grænser for den idiotiske galskab??"

Nej Knud det er der ikke.

Øv!

Og de ansvarlige i ledelsen forgyldes for deres inkompetance.
Er der dog slet ingen grænser for den idiotiske galskab??

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden