Forbund skuffet over Antorini-råd til praktikløse | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Forbund skuffet over Antorini-råd til praktikløse

Undervisningsministeren råd til unge uden læreplads - søg til Tyskland - er for letkøbt, mener Teknisk Landsforbund.

Christian Nørgaard Larsen, Berlingske Nyhedsbureau
Der er for store sproglige og økonomiske udfordringer til, at Antorinis model bliver en succes, lyder det fra Teknisk Landsforbund. Foto: Thomas Lekfeldt

Det er for letkøbt af undervisningsminister Christine Antorini (S) at opfordre danske unge uden læreplads til at søge mod Tyskland. På den måde løser man ikke problemet med de få lærepladser i Danmark, lyder det fra Teknisk Landsforbund, der er en faglig organisation for cirka 31.200 teknikere og designere.

»Der er alt for store sproglige, økonomiske og afstandsmæssige udfordringer til, at det kan fungere,« siger forbundsformand Gita Grüning i en skriftlig kommentar.

Hun slår fast, at det ikke er lykkedes undervisningsministeren at skabe uddannelse for alle erhvervsskoleelever, og at det ikke er lykkedes at få erhvervslivet til at levere de praktikpladser, der er behov for.

»I min verden er det ikke rimeligt, at man nu forsøger at skubbe ansvaret for uddannelse over på de 16-17-årige unge og sige, at de blot kan tage til Tyskland og få en elevløn, der ikke engang kan dække omkostningerne,« siger Gita Grüning.

Læs mere: Antorini til praktikløse: Tag til Tyskland

Christine Antorini kalder det over for Avisen.dk en fantastisk chance for unge at drage til Tyskland, hvor virksomheder efterlyser 33.000 lærlinge.

»De får en læreplads, erfaring fra udlandet på CVet og en del af omkostningerne betalt. Ja, lærlingelønnen i Tyskland er lavere, men holdt op imod, at det kun er nogle måneder af et helt liv, så bør de gøre det,« siger undervisningsministeren til netavisen.

Læs mere: Enhedslisten: Antorini løber fra sit ansvar

I Danmark mangler 12.000 unge danskere en læreplads for at gennemføre deres erhvervsuddannelse som eksempelvis tømrer, kok eller frisør.

Læs mere: Praktikaftale med Tyskland høster ros fra Venstre

Tophistorier Gå til forsiden

 
Nyheder |

Elbæk: »USAs Demokrater vil lære af Alternativet«