Forhandlinger om Togfond udskudt efter hjernerystelse | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Forhandlinger om Togfond udskudt efter hjernerystelse

Dansk Folkepartis trafikordfører har pådraget sig en mindre hjernerystelse og er ikke klar til at forhandle videre om Togfonden mandag.

Michael Ørtz Christiansen, Berlingske Nyhedsbureau
Kim Christiansen har taget dette billede af sig selv efter uheldet.

Forhandlingerne om fordelingen af midlerne i Togfonden fortsætter mandag 13. januar, oplyser Transportministeriet.

Enhedslisten og Dansk Folkeparti var ellers kaldt til forhandlinger mandag 6. januar, men det møde bliver ikke til noget, da trafikordfører Kim Christiansen (DF) er faldet i sit hjem og har pådraget sig en mindre hjernerystelse.

»Jeg ønsker Kim Christiansen god bedring og glæder mig til at mødes og lave en aftale,« siger transportminister Pia Olsen Dyhr (SF).

Læs mere: Vejle er centrum i Togfond-finale


Kim Christiansen er af sin læge blevet beordret hvile ugen ud, og han skulle altså være klar til nye forhandlinger 13. januar.

Forhandlingerne om, hvordan de 28,5 milliarder kroner i Togfonden skal fordeles, blev sat på standby før jul, da Dansk Folkeparti ville have en tænkepause.

Læs mere: DF: »Småting« forsinker aftale om Togfonden

Den skulle Kim Christiansen og hans partifæller blandt andet bruge til at overveje, om de vil gå med til regeringens ønske om en ny togbro over Vejle Fjord, og ligeledes om de er villige til at bruge af den buffer på fem milliarder kroner, som partiet ønsker.

I tænkepausen har Dansk Folkeparti også sendt spørgsmål til regeringen omkring IT og parkeringsforhold i forbindelse med de nye projekter.

Læs mere: Hullet i regeringens togfond vokser

Tophistorier Gå til forsiden