Forsvaret skal selv finde lukningsegnede kaserner | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Forsvaret skal selv finde lukningsegnede kaserner

I forbindelse med et kommende forsvarsforlig skal forsvaret selv udpege mulige kaserner til lukning, lyder det.

Johan Blem Larsen, Berlingske Nyhedsbureau
ARKIVFOTO. Høvelte Kaserne. Foto: Søren Bidstrup

Regeringen og Dansk Folkeparti nærmer sig tilsyneladende mere og mere et forsvarsforlig. Torsdag eftermiddag rapporterer TV2, at politikerne i det kommende forlig vil lade forsvaret selv udpege lukningsegnede kaserner.

Tidligere torsdag gjorde DF-formand Kristian Thulesen Dahl det klart, at partiet nu accepterer regeringens udspil om at spare 2,7 milliarder kroner på forsvaret, og nu åbner partiet også op for, at der kan lukkes kaserner.

Dansk Folkeparti har hidtil afvist at lukke nogen kaserner, men forsvarsordfører Marie Krarup understreger, at der foreligger en ny situation, hvis regeringen dropper ideen om at lukke Varde og Høvelte kaserner, som det ellers fremgik af regeringens oprindelige udspil.

Læs mere: Forsvaret kan klare milliardbesparelse

- Den analyse, der lagde op til lukningen af Varde og Høvelte, blev lavet på baggrund af, at værnepligten skulle suspenderes, og der vil jo være en ny situation, hvis regeringen svarer positivt på vores forslag, hvor værnepligten ikke suspenderes, siger Marie Krarup.

Berlingske har tidligere skrevet, at forsvarsminister Nick Hækkerup (S) i et nyt udkast til en forsvarsaftale foreslår at skære antallet af værnepligtige fra 5.000 indkaldte i 2012 til 2.300 fremover.

Derfor er det nødvendigt med en ny analyse af eventuelle kasernelukninger, mener Dansk Folkeparti.

- Der skal ses på det med nye øjne, og så skal der laves en faglig analyse, og så må vi diskutere det. Det er jo ikke sådan, at politikerne ikke skal ind over det. Selvfølgelig skal vi det, siger Marie Krarup.

Tophistorier Gå til forsiden