Frikendt Vallensbæk-borgmester vil ændre facon | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Frikendt Vallensbæk-borgmester vil ændre facon

Balladen på rådhuset i Vallensbæk handler mest af alt om en personalesag, der har udviklet sig uheldigt.

Cathrine Bloch, Berlingske Nyhedsbureau
Henrik Rasmussen. Foto: Hanne Paludan Kristensen

Borgmester i Vallensbæk Kommune, Henrik Rasmussen (K), vil nu tage et kig på sin egen facon og overveje, hvad han kan gøre bedre som borgmester.

Den udmelding kommer, efter kommunens kommunaldirektør, Bjarke Steen Johansen, har anklaget sin egen borgmester for nepotisme og magtmisbrug. Anklager, som Henrik Rasmussen onsdag aften ved et møde i Vallensbæk Kommunes kommunalbestyrelse er blevet frikendt for på baggrund af en rapport, som kommunen med bistand fra jurister fra Kommunernes Landsforening (KL) har fået udarbejdet.

- Jeg har som borgmester en forpligtelse til at sørge for en favnende ledelsesstil, der måske nok udfordrer forvaltningen på vanetænkningen, men knapt så udfarende. Derfor vil jeg bestemt kigge på min facon og overveje, hvad jeg kan gøre bedre, siger han i en pressemeddelelse.

Kommunalbestyrelsen udtrykte under mødet kritik af borgmesterens ledelsesstil, fortæller 2. viceborgmester Søren Wiborg (S).

- Vi opfatter sagen som en personalesag, der har udviklet sig meget uheldigt. Det er urimeligt, at borgmesteren er blevet hængt ud offentligt for magtmisbrug, men til gengæld vil kommunalbestyrelsen gerne give borgmesteren det kollegiale råd at reflektere over, om der er grund til at se på egen omgangstone og ledelsesstil i forhold til nærmeste medarbejdere og ledelse i forvaltningen, siger han.

Ifølge Sørgen Wiborg kunne en bedre dialog mellem parterne have bremset sagen, inden den kom så vidt. Henrik Rasmussen understreger, at han tager kritikken til sig, men mest af alt er han lettet over, at anklagerne mod ham ikke holdt vand.

- Jeg er glad for, at KL og kommunalbestyrelsens undersøgelse dokumenterer, at jeg ikke har gjort noget ulovligt, og at kommunaldirektørens grove anklager mod mig har været grundsløse, siger Henrik Rasmussen.

KL har i rapporten gennemgået samtlige af de 12 kritikpunkter, der er blevet fremsat mod borgmesteren, og i alle tilfælde var der tale om udokumenterede og uberettigede påstande. Konklusionen i den 78 sider lange rapport lyder således:

»Sammenfattende skal KL-konsulenterne konkludere, at resultatet af denne undersøgelse er, at der ikke er fundet grundlag for kommunaldirektørens udsagn om, at borgmesteren skulle have begået magtfordrejning og udstedt ulovlige ordrer. Flere af kommunaldirektørens udsagn har været så upræcise og uklare, at konsulenterne og forvaltningen ikke har kunnet undersøge validiteten af dem.«

Kommunaldirektør Bjarke Steen Johansen er fortsat sygemeldt.

Tophistorier Gå til forsiden