Fyring kan gøre Thor Möger til millionær

Hvis skatteministeren mister sin post efter SF-formandsopgøret på lørdag, venter der ham en klækkelig trøst.

Steffen Stubager, Berlingske Nyhedsbureau
SFs 27-årige skatteminister Thor Möger Pedersen. Foto: Nils Meilvang

Skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) står til lidt af en trøstepræmie, hvis favoritten til at vinde SFs formandsvalgkamp, Annette Vilhelmsen, som rygtet vælger at fyre ham, hvis hun bliver valgt over sundhedsminister Astrid Krag på lørdag.

Faktisk kan ministeren blive millionær, skriver metroXpress.

Den 27-årige politiker scorer samlet mere end tre millioner kroner ud over de 1,17 millioner kroner, han indtil videre har tjent på sin ministerpost, hvis han bliver fyret. Han er nemlig ikke valgt til Folketinget og kan derfor ende med at ryge helt ud af Christiansborg.

Først og fremmest er Thor Möger Pedersen sikret 18 måneders såkaldt eftervederlag svarende til 1,75 millioner kroner før skat. Dernæst har han efter et år som minister optjent sin ret til ministerpension på 86.247,29 kroner om året fra han fylder 60 og frem til folkepensionsalderen og derefter 75.985,93 kroner om året, oplyser Personalestyrelsen ifølge avisen.

Læs mere: Kommentator: Vilhelmsens magtløfte bliver en klods om benet

Derudover får Thor Möger Pedersens forlovede, SU-ordføreren Nanna Westerby (SF), i dag hver måned 50.054 kroner udbetalt før skat i eftervederlag som tidligere folketingspolitiker, mens hun studerer på Roskilde Universitet.

Tirsdag sagde en række unavngivne kilder med kendskab til Vilhelmsens potentielle magtkabale som formand til Politiken, at hun vil fyre Thor Möger Pedersen som skatteminister. Partiets afgående formand, Villy Søvndal, vil beholde sit job som udenrigsminister, ligesom Astrid Krag bliver på sin sundhedsministerpost, og Ida Auken ligeledes vil beholde sin ministerpost som miljøminister.

Samtlige målinger blandt SFs tillidsfolk har udpeget Annette Vilhelmsen som klar favorit over Astrid Krag, som dog bliver støttet af alle SFs ministre.

Kommentarer

+50.000 kr om måneden for at studere?

Hvor er det rimelige i at Nanna Vesterby midt i en alvorlig krisetid modtager så mange penge blot fordi hun tidligere har arbejdet i Folketinget?

+50.000 kr om måneden for at studere?

Hvor er det rimelige i at Nanna Vesterby midt i en alvorlig krisetid modtager så mange penge blot fordi hun tidligere har arbejdet i Folketinget?

Han blev aldrig valgt.

Folk har det imod ham at han aldrig blev valgt ind.
Han skulle nok lige have taget et par år i bunden af partiet, samle noget goodwill og slå sit navn fast. Det havde givet stemmer.
Magt er noget man skal arbejde sig til, og ikke noget man skal have forærende, fordi man har en rig far med forbindelse til erhvervslivet.

Møger er dygtig nok

Jeg forstår simpelthen ikke sådan en misundelsesartikel.

Han har jo ikke selv bestemt pensionsreglerne.

Hvis nogen ville ændre dem, så har VKO-flertallet f.eks. haft 10 år til det.

Han er ikke nogen dårlig minister - tværtimod. Han har klaret et år som skatteminister uden alvorlige "sager". Det er ellers en vanskelig post.

Hvad er det man har imod ham? Hans alder? Det er usagligt.

Det var ikke politikere. . .

Det er OPORTUNISTER, og vi idioter betaler for det!!!!!

Ro på

Det er nok de færreste politikere, der vælger levevej for pengenes skyld.

Det er vælgerne, der sammensætter folketinget og statsministeren, der udpeger ministrene.

Hvis vi gerne vil have, at statsministeren skal kunne vælge dem som hun (m/k) helst vil have, så må vi også kompensere dem for deres indsats. Hvad enten de er unge eller gamle. Og en løn på en million er altså ikke en fyrstelig gage, hvis man sammenligner med direktører og fodboldspillere - eller bare konsulenter.

Det er muligt, at Thor Möger er ung og at han ikke har afsluttet sin uddannelse, men er det bedre med Ole Sohn, der er mellemgammel og uddannet Jord- og Betonarbejder? Eller var det bedre med Tove Fergo, som var præst inden hun huserede i Kirkeministeriet? Eller Birthe Rønn, der satte mange års oparbejdet autoritet på spil for at blive minister.

Reglerne er ens for alle. Og det er helt rimeligt, at vi belønner vores ministre for det store arbejde de gør.

Fjern ham

Fjern ham nu. Han har ingen uddannelse og han aner intet om virkelighedens verden. Det var en kæmpefejl at sætte ham ind.

Møger

Som tidligere sagt af mig sagt har vi to kaster i Danmark:

De ekstremt priviligerede: Politikere og embedsmænd.

Og så os andre røvhuller som skal betale regningen, skat osv.

Tillykke Møger.

En ægte SF-er

Nu er del vel...

... ikke hans fejl, at han blev tilbudt posten i første omgang og dernæst at han (muligvis) står til fyring?

det er for ringe

Tusinder af almindelige danskere står til at skulle leve af ingenting i den nærmeste fremtid. Ingenting (!) Samtidig rager man i stor stil til sig som politiker. HALLO I derinde på Christiansborg: I er folkevalgte, men I er også helt almindelige mennesker. I burde betragte jeres arbejde som et almindeligt job med almindelige vilkår. I kan ikke og I gør ikke noget i jeres arbejdsliv, der burde udløse en forgyldt tilværelse her og nu eller efterfølgende. Det tangerer skammelig opførsel at I ikke ser nærmere på alle de vanvittige lønninger og goder I (og jeres unger) har.

Jeg ved ikke, om min frustration skal placeres under kategorien "ondt i røven" eller bare sund fornuft. Men det ser dæleme mærkeligt og enormt usympatisk ud herfra.

Arrgghh, Signe

Mögungen er end ikke folkevalgt! Den er end ikke uddannet. Det er blot en evighedsstudent, der hele livet har levet på nas.

At være politiker er jo ikke et almindeligt arbejde?!

Jeg tvivler på, at du ville bytte et normalt 8-16 job ud med det, som politikerne laver. Og hvis du vil, så gør det dog!

Med andre ord er der vel ikke nogen grund til at forarges over, at en med så stort et ansvar også honoreres efter det. Specielt når man tænker på, at der ikke er nogen form for fast jobgaranti for en politiker - de er jo valgte og ikke sikret nogle normale overenskomstrettigheder. Det er jo ikke tilfældet for en normal lønansat - med mindre man tager af kassen etc.

!?

valgte!?!?!?

Er det ikke den forkerte avis?

Burde denne artikel ikke være i BT eller ekstra bladet, jeg troede "ondt i røven vinklen" var forbeholdt dem. Men måske er der mangel på nyheder:-)

torholm

Forskellen er, at VK-regeringen - iflg. venstrefløjen - repræsenterer de onde og grådige kapitalister, men fx Möger er en af de gode og menneskekærlige socialister.

Af grådige kapitalister forventer man selvfølgelig grådighed - hvis de menneskekærlige socialister er lige så grådige, hvorfor så være modstander af kapitalisterne?

Vi bør følgelig have to skalaer for ministerpensioner, en for de onde og grådige kapitalister og en langt lavere for gode og menneskekærlige socialister.

John Ståle

Man kunne jo også vælge at bruge sin sunde fornuft og retfærdighedssans.

Men det er efterhånden gået af mode.

Regler bør være ens for alle i et demokratisk samfund.

Men hvis regler er for tåbelige skal de naturligvis ændres.

Thor er ikke grådig

Det er jo ikke Thor der har bestemt reglerne, men i høj grad højrefløjen i folketinget

Det er flot!

18 måneders aftrædelsesløn, efterløn fra 60 års alderen og pensionstillæg for 1 års arbejde! De må vel give høje lønninger for at tiltrække de bedste, - ligesom i bankerne.

Præcis!

Og hvordan gik det nu lige i bankerne, med de bedste ved roret?

MONEY FOR NOTHING

Det er bare rigtigt synd for alle de nyttige idioter der stadig gider at gå på arbejde i de få virksomheder der er tilbage, og der stadig orker at kæmpe videre på markedet i en stadig hårdere konkurrence på verdensmarkedet. Disse nyttige idioter skal nu betale alle skatter og afgifter for at forsørge ex minister og folketingspolitiker.
De virkelige kloge i dette land. er Dovne Robert og Fattige Carina. De scoorer virkelig kassen sammen med politikerne.
Mr. Slowhand
Erik Carlsen

Det er småpenge i forhold til erhvervslivet

Det nytter jo ikke at sammenligne en minister med en bidstandsklient. Hvis en direktør ryger i et privat firma følger der jo også en del med, og det lys er Mögers del småpenge.

Men hvis småpenge?

I erhvervslivet er det virksomheden der tjener sine penge og derefter kan diponere over dem som den nu mener det er bedst. I det offentlige og for politikere er det skatteborgernes penge, og vi ligesom ikke et valg når det kommer hertil- uanset hvordan vi stemmer.

Der er basis for en ny undersøgelse

Nu kunne det så være informativt om befolkningen fik at vide, hvor mange penge der hvert år udbetales til eksisterende og ikke-mere-ministre. Noget tyder på at det er ret store beløb.

Måske bedre end hvad ex. bankdirektører, som man i den røde lejr mener har for gode aftrædelsesgodtgørelser, modtager.

Hvis man synes reglerne er for gode...

...bør man vel lave dem om.

Reglerne for ministres fratrædelse er ens uanset hvilket parti ministeren kommer fra.

Så vidt jeg huker, var Berlingske ikke så emsig med hensyn til ministres lønninger og pensioner under VK-regeringen .

sune

Jeg vil aldrig mere stemme på SF. Engang var det arbejdenes parti. Jeg køber min leverpostej i LILD. Har 200 kr om mådenen
at forsøde tilverlsen med.

Per E. Jensen

Overskriften antyder, at det er en økonomisk fordel for Thor Möger at blive fyret. Men er sagen ikke den, at hvis han IKKE bliver fyret, er han endnu bedre stillet - både mht. aflønning nu og ministerpension senere?

Hvad fik Troels Lund og Søren pind....

da de stoppede og/eller blev sendt hjem..

Det er systemet, og ikke personen, der har et problem..

Ægte socialisme

De røde, som ønsker social lighed i indkomst og skattesystem, kan nu bevise sin interesse for lighed og broderskab ved at love en lov, på f.eks. 90% på den slags indkomst.

Thor er student og skal have en ordentlig SU

Når han skal studere. Ja her går det godt.
Gå i skole, kom i elevrådet og du får en fyrstelig løn, erfaring er kun en hindring og et tidligere almindeligt job formindsker chancen for at score kassen. Er familien i forvejen indenfor politik er jobbet sikkert.

arne

Dette her er for meget. derfor stemmer jeg på enhedslisten.

Fyld.

Selv om jeg er borgerlig og total ligeglad med hvem de røde fyrer,kan jeg ikke se hvorfor BT skal skrive en intet sigende artikel omkring dette,lad da ekstrabladet komme med de plat artikler,hvad nyt er der i det,INTET,det er kun fyld for avisen.

Nuvel intet nyt, men kunne man igangsætte en diskussion?

Nej, der er intet nyt i, at danske politikere har vedtaget en del regler og love, der stiller dem temmelig godt i forhold til andre danskere. Deri er der intet nyt. Det nye er, at vi ikke har råd til at forgylde vores politikere.

Derfor: Danske politikere I burde spare inden for egne rækker. Men er der i Danmark nogle modige politikere, eller venter I bare på, at turen kommer til jer?

Det truer den almindelige danskers demokrati-følelse, hvis I ikke snart indser, at I bare passer et job, mens I sidder i folketinget. Det er vi masser af mennesker, der gør hver dag, og en del af os gør det endda, fordi vi er kompetente og kan noget særligt. Ikke fordi vi kan se frem til guld og grønne skove resten af livet.

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden