Grækenland skal betale lavere rente | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Grækenland skal betale lavere rente

For at få det græske minus vendt hurtigere til et positivt billede er Eurozonen og Den Internationale Valutabank blevet enige om nye gældsmål. I 2020 skal gælden være reduceret med knap 300 milliarder kroner.

Signe Damgaard, Berlingske Nyhedsbureau

BELGIEN: Renten på det græske lån skal sænkes, og overskuddet, som Den Europæiske Centralbank får op græske obligationer, skal tilbagebetale til Athen. Det er Eurozonens og Den Internationale Valutafonds (IMF) løsning for Grækenland, for at landet hurtigere kommer ud af sin enorme gæld, der truer med at vælte staten ud over kanten til bankerot. Det fortæller en kilde bekendt med diskussionerne i Bruxelles til Reuters.

Næsten 10 timers forhandling skulle der til, før Eurozonens 17 finansministre og IMF, sent mandag aften blev enige om nye gældsmål for Grækenland. Og endnu længere tid tog det, før detaljerne kom på plads. Detaljer, der er forudsætningen for, at grækerne får den næste, længe ventede lånerate fra deres internationale långivere.

Overordnet lyder målet på, at gælden i 2020 skal være reduceret med 40 milliarder euro, knap 300 milliarder kroner.

Aftalen giver sandsynligvis mulighed for, at Grækenland får de lidt over 230 milliarder kroner, som den næste lånerate lyder på, så regeringen blandt andet kan betale lønninger og pensioner i december.

Tidligere sagde den græske finansminister Yannis Stournaras, at grækerne har overholdt deres del af aftalen, som skal udløse den næste hjælpende sum. De har indført strenge besparelse og nedskæringer og økonomiske reformer. Dermed lagde han op til, at det nu var op til långiverne at blive enige.

- Jeg er sikker på, at vi vil finde en gensidig fordelagtig løsning i dag, sagde en optimistisk finansminister, da han gik ind til forhandlingerne.

BNB/Reuters

Tophistorier Gå til forsiden